Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές που θα αγωνιστούν

Μπορεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες η πλειοψηφία των αθλητών να μην έχει τεράστια εισοδήματα διότι δεν είμαι επαγγελματίες, όμως δεν είναι λίγοι και εκείνοι που έχουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς εκατομμύρια δολάρια…

Μάλιστα, τα έξοδα ενός αθλητή για μια τέτοια διοργάνωση μπορεί να αποδειχθούν τεράστια. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που το 2016 αρκετοί δημιούργησαν καμπάνιες στο «GoFundMe» ώστε να μαζέψουν χρήματα από δωρεές για να καλύψουν τα έξοδά τους.

Άλλωστε τα έσοδα από τις επιδόσεις δεν είναι πολλά και αφορούν μονάχα τους μεταλλιούχους. Για παράδειγμα στις Ηνωμένες Πολιτείες

της Αμερικής ο Χρυσός Ολυμπιονίκης σε οποιοδήποτε αγώνισμα έχει λαμβάνειν 37.500 χιλιάδες δολάρια, ο ασημένιος 22.500 δολάρια και ο χάλκινος 15.000 δολάρια.

Βεβαίως γίνεται κατανοητό πως οι περισσότεροι αθλητές που αγωνίζονται δεν κατακτούν μετάλλια.

Στο παιχνίδι οι χορηγοί

Ακόμη κι έτσι βέβαια, τα κορυφαία ονόματα των αγωνισμάτων έχουν συνήθως χορηγούς που τους στηρίζουν.

Αυτό όμως δεν ισχύει για όλους. Υπάρχουν κι άλλοι, οι οποίοι όντας επαγγελματίες έχουν λύσει εδώ και πολλά χρόνια όλα τα οικονομικά τους προβλήματα. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι μπασκετμπολίστες ενώ υπάρχουν τρεις τενίστες και ένας γκολφέρ.

Η ιστοσελίδα ertnews.gr παρουσιάζει την λίστα με τους εννιά πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές των Ολυμπιακών αγώνων.

Σημειώνεται ότι μόνο την χρονιά που μας πέρασε έβγαλαν συνολικά… περισσότερα από 350 εκατομμύρια δολάρια!

Δείτε αναλυτικά:1. Κέβιν Ντουράντ (70 εκατ. δολάρια)

Ο σούπερ σταρ των Μπρούκλιν Νετς, ο οποίος έχει ήδη κατακτήσει δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, κερδίζει περισσότερα… εκτός αγωνιστικών χώρων παρά εντός.

Ο δύο φορές πρωταθλητής του NBA έχει επενδύσει στο δίκτυο Boardroom, στην ποδοσφαιρική ομάδα του MLS Φιλαδέλφια Γιούνιον ενώ κατέχει και μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων.

Παράλληλα, παίρνει 40 εκατομμύρια δολάρια από του συμβόλαιό του με τους Νετς και κάποια ακόμα από τις χορηγικές του συμφωνίες.

2. Ναόμι Οσάκα (60 εκατ. δολάρια)

Πέρα από το πρόσωπο που άναψε την Ολυμπιακή Φλόγα, η Ναόμι Οσάκα είναι η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα αθλήτρια των αγώνων.

Η 23χρονη Γιαπωνέζα, η οποία αποτελεί το νέο μεγάλο όνομα του τένις, κέρδισε 55 εκατομμύρια δολάρια από χορηγικές συμφωνίες και 5 εκατομμύρια δολάρια από τα χρηματικά έπαθλα των διοργανώσεων στις οποίες πήρε μέρος. Με περισσότερους από 20 χορηγούς να την στηρίζουν -μεταξύ των οποίων η Google, η Louis Vuitton και το Levi’s- η Οσάκα βρίσκεται στην 12η θέση της λίστας των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών του πλανήτη.

3. Ντάμιαν Λίλαρντ (40 εκατ. δολάρια)

Ο έξι φορές All-Star έχει αποδείξει πως εκτός από big-time σουτέρ είναι και «μαγνήτης» χορηγών. Ο 31χρονος έχει συμβόλαια με εταιρείες όπως η Adidas, η Gatorade, η Hulu και η 2k Sports.

Παράλληλα ο «Dame Dolla» ασχολείται και με την μουσική μιας και έχει κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ. Τέλος, πρόσφατα έπαιξε και στην ταινία «Space Jam: A New Legacy».

Πέρα από τα 40 εκατομμύρια, ο Λίλαρντ θα επιδιώξει να προσθέσει και το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο στα αποκτήματά του.

4. Νόβακ Τζόκοβιτς (34 εκατ. δολάρια)

Όντας ο μοναδικός της Big-Three (Φέντερερ-Ναδάλ) που βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Σέρβος τενίστας είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος άνδρας του αθλήματός του.

Ο Τζόκοβιτς προέρχεται από τον θρίαμβο στο Γουίμπλεντον και παίζει στα «κόκκινα» με σκοπό να καταφέρει να ολοκληρώσει το Grand-Slam ημερολογιακού έτους.

Στο μεσοδιάστημα κέρδισε 30 εκατομμύρια από τις χορηγικές του συμφωνίες με εταιρείες όπως η Lacoste, η Peugeot και η NetJets. Παράλληλα έχει κερδίσει ακόμη 4,5 εκατομμύρια δολάρια από τα έπαθλα των τουρνουά.

5. Ρόρι ΜάκΙλροϊ (32 εκατ. δολάρια)

Ο Βρετανός γκολφέρ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος μετά τον Τάιγκερ Γουντς και τον Φιλ Μάικελσον.

Μόνο εκτός αγωνιστικών χώρων έχει κερδίσει 29 εκατομμύρια δολάρια το τελευταίο έτος. Πάντως το γκολφ, παρότι δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ευρώπη έχει τεράστια έπαθλα, κυρίως λόγω της δημοφιλίας του στην Αμερική

6. Ντέβιν Μπούκερ (30 εκατ. δολάρια)

Ο 24χρονος σταρ των Φοίνιξ Σανς μπορεί πριν λίγες μέρες να έχασε τον τίτλο του πρωταθλητή του NBA από τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ωστόσο έχει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια να τον παρηγορούν.

Πάνω από 7 εκατομμύρια δολάρια εκτός παρκέ και άλλα 23,5 από το συμβόλαιό του με την ομάδα της Αριζόνα. Συνολικά σε βάθος πενταετίας αναμένεται να κερδίσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια.

7. Κέι Νισικόρι (30 εκατ. δολάρια)

Ο χάλκινος ολυμπιονίκης του Ρίο αποτελεί μια ιστορική μορφή για τον αθλητισμό της Ιαπωνίας μιας και με αυτή του την επιτυχία έφερε το πρώτο μετάλλιο τένις στη χώρα του εδώ και 96 χρόνια.

Επίσης, το 2014 έγινε ο πρώτος Ασιάτης που αγωνίστηκε σε τελικό Grand-Slam, συγκεκριμένα στο U.S. OPEN. Όλα αυτά τον έχουν μετατρέψει σε ελκυστικό προορισμό για χορηγίες μεγάλων ασιατικών εταιριών όπως η Japan Airlines.

8. Κρις Μίντλετον (27 εκατ. δολάρια)

Ο πρωταθλητής του NBA με τους Μιλγουόκι Μπακς βρίσκεται στο δεύτερο έτος του συμβολαίου του ύψους 178 εκατομμυρίων δολαρίων. Την ίδια στιγμή, χορηγικές συμφωνίες με εταιρείες όπως η Nike, η Verizon και η Panini αυξάνουν σημαντικά τα έσοδά του.

Ο 29χρονος πάει με… φόρα στο Τόκιο, θέλοντας μέσα σε 15 ημέρες να κατακτήσει και το χρυσό των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρόκειται για επιτεύγματα που έχουν πετύχει το ίδιο ημερολογιακό έτος μόλις τέσσερις μπασκετμπολίστες στην ιστορία: Ο Καϊρί Ίρβινγκ (2016), ο ΛεΜπρόν Τζέιμς (2012) ο Σκότι Πίπεν (1992, 1996) και ο Μάικλ Τζόρνταν (1992).

9. Τζρου Χόλιντεϊ (23 εκατ. δολάρια)

Το ίδιο επίτευγμα με τον συμπαίκτη του θέλει να πετύχει και ο 31χρονος πλέι μέικερ. Τα έσοδα του Χόλιντεϊ από τους χορηγούς δεν είναι αντίστοιχα των παραπάνω αθλητών, όμως τα 2 εκατομμύρια δολάρια που λαμβάνει από συμφωνίες με εταιρείες όπως η Nike και η Microsoft σίγουρα δεν τον στεναχωρούν.

Τα υπόλοιπα έσοδά του προέρχονται από το πλουσιοπάροχό συμβόλαιό του με τους Μιλγουόκι Μπακς.

Keywords
Τυχαία Θέματα