Ουκρανία: Επίθεση δέχτηκε όχημα με δημοσιογράφους της Bild

Στο Λυσιχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία βρίσκεται ο Γιώργος Μουτάφης μαζί με τους συναδέλφους του Πολ Ροζενχάιμερ Βαντίμ Μοισένκο για λογαριασμό της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Διαβάστε επίσης: Απειλές Ρωσίας κατά Λιθουανίας για το Καλίνινγκραντ: «Η απάντησή μας δεν θα είναι μόνο διπλωματική»

Όπως έγινε γνωστό το όχημα στο οποίο επέβαιναν δέχτηκε επίθεση αλλά όπως αναφέρει η εφημερίδα και οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους και δεν έχουν τραυματιστεί.

Ωστικό κύμα

Σύμφωνα με την Bild,

οι τρεις άνδρες επιχειρούσαν να απομακρυνθούν από την εν λόγω πόλη, η οποία είναι περικυκλωμένη από ρωσικές δυνάμεις. Ένα από τα τζάμια του αυτοκινήτου διαλύθηκε από το ωστικό κύμα των εκρήξεων.

We just got under attack on our way out of #Lyssytschansk which is almost encircled. Thank god, Giorgos, Vadim and I are not injured, only one window of the car broke. Russians propaply attacked the road with Mortar. Before that we were inside Lyssytschansk. Soon more @BILD pic.twitter.com/Iw9h6MN7Gi

Paul Ronzheimer (@ronzheimer) June 22, 2022

Τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται τόσο κοντά στην πόλη Λυσιχάνσκ που οι δημοσιογράφοι που θέλουν να κάνουν ρεπορτάζ, καθώς και οι άμαχοι αλλά και ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιούν έναν συγκεκριμένο δρόμο για να φύγουν.

Ηταν στόχος;

Δεν είναι σαφές αν οι δημοσιογράφοι αποτέλεσαν στόχο. Ο δρόμος από και προς το Λυσιχάνσκ  έχει γίνει στόχος επανειλημμένων επιθέσεων τις τελευταίες εβδομάδες. Ένας Γάλλος δημοσιογράφος σκοτώθηκε από βομβαρδισμό κοντά στο Λυσιχάνσκ πριν από δύο εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης: Πούτιν: Θα ενισχύσουμε τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας

Ο Πολ Ροζενχάιμερ σημειώνει ότι «η επίθεση δείχνει για άλλη μια φορά ότι ο ρωσικός στρατός δεν κάνει καμία διάκριση μεταξύ στρατιωτικών και πολιτικών στόχων, αλλά απλά βομβαρδίζει τα πάντα».

Keywords
Τυχαία Θέματα