Παγώνη για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία: «Δεν υπάρχουν αστεία, τα παιδιά πρέπει να χειρουργηθούν»

Για την πορεία της πανδημίας και τα εμβόλια, μίλησε στο στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη μίλησε επίσης και για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία.

Διαβάστε επίσης: Πιερ Ντελσό: «Ετοιμαζόμαστε για χημική, βιολογική και πυρηνική απειλή»Για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία

Για τους αναισθησιολόγους είπε πως, «το θέμα των αναισθησιολόγων είναι πολύ σοβαρό. Είναι από το 2018, έπρεπε να έχει λυθεί εδώ και πόσα χρόνια, επομένως, η συνάντηση που είχε η ΕΙΝΑΠ

με τον υπουργό, ήταν να προκηρύξει άμεσα τι θέσεις των 4 αναισθησιολόγων, ενός καρδιολόγου και ενός μικροβιολόγου. Σημασία έχει να παρακολουθήσουμε την υπόθεση» είπε.

Σε ότι αφορά στα χειρουργεία που αφορά στα παιδιά στο Παίδων που έχουν μείνει πίσω ανέφερε ότι: «Με τις καλύτερες των συνθηκών, σε 1-2 μήνες ελπίζω θα γίνει. Εκκρεμούν 2.800 χειρουργεία από το 2018. Δεν υπάρχουν αστεία, τα παιδιά πρέπει να χειρουργηθούν. Με τους μισθούς που παίρνουν οι γιατροί στο δημόσιο, δεν έρχονται. Ένας καινούριος που μπαίνει επιμελητής Β, παίρνει 980 ευρώ. Με τις εφημερίες άντε να φτάνει 1.400 ευρώ».

Για τα εμβόλια

Μεταξύ άλλων η Ματίνα Παγώνη μίλησε και για τα επικαιροποιημένα εμβόλια.

«Επικαιροποιημένο, πάνω από 60 ετών, εάν έχεις κάνει και 4η δόση, το κάνεις μετά από 4 μήνες. Αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα, κλάψω από 60 ετών θα πρέπει να το κάνουν. Και οι έγκυες πρέπει να το κάνουν. Τα μικρά παιδιά, επειδή ρωτούν συνέχεια οι γονείς, στις ΗΠΑ, ήδη το ένα εμβόλιο ξεκινάει από 12 ετών, αλλά στην Ελλάδα δεν έχουμε δώσει τέτοιες οδηγίες. Θα συνεννοηθούν με τον παιδίατρο, εάν υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα και εάν πρέπει να το κάνουν», διευκρίνισε.

Για την έκθεση Λύτρα

Για την έκθεση του κ. Λύτρα σχολίασε ότι, «από το δικό μας νοσοκομείο, δεν είναι αυτά τα στοιχεία. Ότι έχει αυξηθεί η θνητότητα, κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Όμως όταν γίνεται μία μελέτη, έχει σημασία σε ποιες ηλικίες διασωληνώσαμε, ποια ήταν τα κριτήρια σε κάποια χώρα. Στην Ελλάδα, διασωληνώναμε και 90 ετών, στο εξωτερικό δεν διασωλήνωναν 90 ετών κόσμο. Έπρεπε να γίνει υπό ομάδες και να σημειώσεις την κάθε περίπτωση. Το να τους βάλεις όλους μαζί και να κάνεις συγκρίσεις με το εξωτερικό, δεν έχει νόημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα