Πάτρα: Στον Κορυδαλλό η Ρούλα Πισπιρίγκου

Τις πόρτες των φυλακών του Κορυδαλλού, όπου θα κρατείται από σήμερα, πέρασε το πρωί της Τρίτης, η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Ρούλα Πισπιρίγκου. Η μεταγωγή της ξεκίνησε στις 08:50 το πρωί. Χθες κρίθηκε προφυλακιστέα μετά από την απολογία της στην 18η ανακρίτρια η οποία έκρινε ότι η κατηγορούμενη είναι ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων.

Στο άκουσμα της απόφασης ξέσπασε σε κλάματα ενώ φέρεται να είπε στους δικηγόρους της «φοβάμαι για τη ζωή μου στη φυλακή».

Παρόλα αυτά, η κατηγορούμενη θα κρατηθεί προσωρινά στη ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού

-γνωστή και ως πτέρυγα VIP- όπου θα κρατηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Μάλιστα, λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά της το πρώτο διάστημα θα προαυλίζεται μόνη της.

Δύο είναι οι λόγοι που προκρίθηκε ο ΚορυδαλλόςΠρώτον διότι η ανάκριση για την «ανθρωποκτονία από πρόθεση» της Τζωρτζίνας συνεχίζεται και ενδεχομένως απαιτηθούν περαιτέρω εξηγήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη 18η ανακρίτρια Αθηνών, την ίδια στιγμή που ήδη έχουν τεθεί στο εισαγγελικό μικροσκόπιο οι θάνατοι και των άλλων δύο κοριτσιών, της Ίριδας και της Μαλένας.Δεύτερον διότι στις φυλακές Ελεώνα Θηβών η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν «ανεπιθύμητη» γεγονός που είχε εκφραστεί από τις περίπου 320 κρατούμενες του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στις Αρχές αναφορικά με την ασφάλεια της 33χρονης.

Σημειώνεται ότι στον Κορυδαλλό η Πισπιρίγκου θα κρατηθεί σε απομόνωση ώστε να μην έρχεται σε επαφή με συγκρατούμενές της για λόγους προστασίας της.

Διαβάστε επίσης - «Ο θάνατος της Τζωρτζίνας τέλειωσε εμένα και την οικογένειά μου»

Το 11σελιδο υπόμνημα πριν την ανακρίτρια

Στο απολογητικό υπόμνημα των 11 σελίδων που παρέδωσε στην ανακρίτρια, πριν αρχίσει η μαραθώνια εξέταση της από ανακρίτρια κι εν συνεχεία τον εισαγγελέα, μιλά για εκείνους που «την κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια της ζωής της θυγατέρας μου».

«Αρνούμαι στο σύνολο της την αποδιδόμενη σε μένα κατηγορία, ποτέ δεν επιδίωξα, επιθύμησα ή προκάλεσα το θάνατο του παιδιού μου. Καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί. Η Τζωρτζίνα ήταν το πρώτο μου παιδί και αποτελούσε την μεγάλη μου αδυναμία. Ο θάνατος της, που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειας μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά».

Η 33χρονη χαρακτηρίζει «τυχαία τα στοιχεία» στα οποία -όπως λέει- βασίζεται η κατηγορία, ενώ επισημαίνει ότι ως μητέρα της Τζωρτζίνας, εκείνη όφειλε να είναι η σύνοδος του παιδιού στο νοσοκομείο.

Για τα όσα έχουν καταθέσει οι γιατροί ότι η Τζωρτζίνα είχε όλα τα επεισόδια πάντοτε εκτός ΜΕΘ, η 33χρονη απαντά ότι αυτό συνέβη επειδή ο χρόνος νοσηλείας στις ΜΕΘ κάθε νοσοκομείου ήταν συγκριτικά ελάχιστος σε σχέση με το χρόνο νοσηλείας στο θάλαμο της κάθε παιδιατρικής κλινικής.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: «Η Πισπιρίγκου έχει συγκεκριμένη διαταραχή αλλά δεν είναι άρρωστη» λέει ο Σούρας

Η ίδια εκθέτει δυο λόγους για τους οποίους ισχυρίζεται ότι είναι αβάσιμος ο ισχυρισμός ότι η κεταμίνη δόθηκε από εκείνη στο παιδί.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο υπόμνημα της «η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε 2 χρήσεις μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική. Άρα είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου».

Οι δικηγόροι της κατέθεσαν αίτημα στην ανακρίτρια να ερευνηθεί εάν την τελευταία τριετία η ΜΕΘ του νοσοκομείου έχει προμηθευτεί την ουσία κεταμίνη και δεύτερον αν τηρείται αρχείο των προσώπων που λαμβάνουν ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας και σε περίπτωση θετικής απόκρισης, εάν το χρονικό διάστημα 27-29/1/2022 έχει ληφθεί από το φαρμακείο του νοσοκομείου ποσότητα της ουσίας.

«Αδειάζουν» την Ρούλα Πισπιρίγκου οι γιατροί

Kαταπέλτης η αναφορά των γιατρών για το θάνατο της Τζωρτζίνας. Οι γιατροί στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της 33χρονης ότι η κεταμίνη δόθηκε στην άτυχη Τζωρτζίνα από δικό τους λάθος.

«Σχετικά με αναφορές που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο 24ωρο ότι κατά την νοσηλεία της ασθενούς Γεωργίας Δασκαλάκη στο Νοσοκομείο μας, έλαβε, από το ιατρικό ή το νοσηλευτικό μας προσωπικό, την φαρμακευτική ουσία «Κεταμίνη», βεβαιώνουμε ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στην μικρή ασθενή η ουσία αυτή είτε αυτούσια είτε σαν συστατικό άλλου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Η απολογία της στην ανακρίτρια

Κατά την απολογία της, που διήρκεσε περισσότερες από πέντε ώρες, αρνήθηκε τις κατηγορίες. Ο βασικός ισχυρισμός της, όπως κατατέθηκε και στο απολογητικό της υπόμνημα, ήταν πως ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας, στην οποία εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα κεταμίνης, προήλθε πιθανότατα από κάποιο ιατρικό λάθος.

Όπως υποστήριξε το επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώνεται στις 14:30 το μεσημέρι αλλά το παιδί είχε παλμούς μέχρι και τις 15.10. Σύμφωνα λοιπόν με όσα η κατηγορούμενη υποστηρίζει, εφόσον το παιδί θα έπρεπε να έχει καταλήξει εντός 20 λεπτών, όπως αναφέρουν οι ειδικοί για τη δράση της κεταμίνης σε τέτοια ποσότητα, η ίδια δεν έχει καμία σχέση με περιστατικό αφού το παιδί κατέληξε τελικά έπειτα από 40 λεπτά και άρα δεν ήταν μόνη της με την Τζωρτζίνα.

Σχετικά με την ανυπαρξία κεταμίνης στο νοσοκομείο Παίδων, η κατηγορούμενη φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αυτή η ουσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς χορηγείται στην κτηνιατρική και την παιδοχειρουργική. Πάντως η διοίκηση του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» κατέρριψε τους εν λόγω ισχυρισμούς, με τον διοικητή του νοσοκομείου, Μανώλη Παπασάββα, να τονίζει ότι «ουδέποτε χορηγήθηκε» στην Τζωρτζίνα η ουσία κεταμίνη από τους γιατρούς του Παίδων, «είτε αυτούσια είτε σαν συστατικό άλλου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος».

Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Με μηνύσεις απειλεί τώρα η Ρούλα Πισπιρίγκου

Επιπλέον, η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά την διάρκεια της απολογίας επανέλαβε αρκετές φορές την φράση «είμαι μάνα, έχασα τρία παιδιά και βρίσκομαι ένα βήμα πριν την φυλακή…». Επίσης σχετικά με τη στάση της μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας, η οποία χαρακτηρίστηκε ως «ψυχρή», απάντησε πως δεν ήταν «ψυχρή», αλλά ήταν μια μάνα που ήδη έχει χάσει δύο παιδιά και γνώριζε την κατάσταση.

Τι είπε για τις κάμερες

Όσον αναφορά τη φράση της «το μεγαλύτερο επεισόδιο δεν το έχετε δει ακόμη» που φέρεται να είπε στους γιατρούς λίγο πριν η Τζωρτζίνα φύγει από τη ζωή, ανέφερε ότι απλά επιθυμούσε να κινητοποιήσει τους γιατρούς, προκειμένου να δώσουν την αμέριστη προσοχή τους στην 9χρονη. Φαίνεται να το χαρακτήρισε «ένα καμπανάκι προς στους γιατρούς», καθώς από τα επεισόδια που είχαν προηγηθεί, ήξερε ότι η κόρη της έκανε τρία επεισόδια με ταχυκαρδίες και στην συνέχεια ένα μεγαλύτερο, μία βραδυκαρδία.

Για την επιθυμία της να μάθει αν υπήρχαν εγκατεστημένες κάμερες ασφαλείας, υποστήριξε ότι ήδη είχε πραγματοποιηθεί μια κλοπή. Για το μονόκλινο δωμάτιο στο οποίο νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα, εμφανίζεται να είπε ότι σε κάθε περίπτωση λόγω της φύσης της ασθένειας και των συνθηκών νοσηλείας, θα τους δινόταν μονόκλινο, ανεξάρτητα αν το ζητούσε ή όχι.

«Καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί». είπε στην απολογία της

Τέλος, προς υπεράσπισή της τόνισε ακόμη ότι μετά το θάνατο της κόρης της Μαλένας η οικογένεια της προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου θέλοντας να δείξει πως αν η ίδια είχε την παραμικρή εμπλοκή δεν θα ζητούσε τη διερεύνηση των αιτιών του θανάτου. Ακόμα, οι πληροφορίες θέλουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου να ρωτήθηκε και να απάντησε για όλη τη διαδρομή της σχέσης της με τον Μάνο Δασκαλάκη, χωρίς ωστόσο να αφήσει αιχμές σε βάρος του, αναφορικά με τους θανάτους των τριών παιδιών τους.

Δεν παραδέχτηκε τίποτα

«Μετά από μια διαδικασία ανακριτική που ξεπέρασε σε διάρκεια τις εννέα ώρες, η κατηγορούμενη εξέθεσε τη θέση της σε σχέση με την κατηγορία. Αρνείται τα πάντα», δήλωσε από την πλευρά του ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος.

«Δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί, όπως δηλώνει, ότι αφαίρεσε τη ζωή των παιδιών της. Δεν συνέβη κάτι τέτοιο», πρόσθεσε. «Προβάλλει επιχειρήματα και ερωτήματα τα οποία δεν βρήκανε ούτε σήμερα απάντηση πειστική. Είναι μια δικογραφία που αφήνει κάποια κενά και ερωτηματικά», υποστήριξε. Παρόλα αυτά, ο δικηγόρος τόνισε ότι σέβονται «απόλυτα» την απόφαση των Αρχών. «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε την προσπάθειά μας για να βρούμε την προέλευση της φαρμακευτικής αυτής ουσίας, της κεταμίνης, που προκάλεσε τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας».

Διαβάστε επίσης:Πάτρα: «Αν μου φέρουν βίντεο με τη Ρούλα να χορηγεί κεταμίνη, θα μπω εγώ μέσα για ανθρωποκτονία» λέει η αδερφή της

«Σύμφωνα με την κατηγορουμένη και εντολέα μου, η προέλευση της ποσότητας θα μας δείξει και ποιος έχει κάνει την πράξη. Υποβάλαμε αίτημα να ζητηθεί έγγραφη απάντηση από πλευράς του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού σχετικά με το εάν υπάρχει τελικά διαθέσιμη η φαρμακευτική ουσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο», τόνισε ο Όθωνας Παπαδόπουλος.

«Το δεύτερο ερώτημα που θέτουμε εγγράφως είναι αν υπάρχει βιβλίο που τηρείται σχετικά με τη διακίνηση αυτής της απαγορευμένης ναρκωτικής ουσίας και αν σε αυτή την ερώτηση η απάντηση είναι θετική, τότε θέλουμε το όνομα αυτού ή αυτών που έλαβαν τέτοια φαρμακευτική ουσία κατά την επίδικη ημερομηνία της απώλειας της μικρής Τζωρτζίνας δηλαδή 29/1 του 2022», σημείωσε. «Η υπόθεση έχει δρόμο», πρόσθεσε. Ο δικηγόρος σημείωσε ότι η κατηγορούμενη ξέσπασε σε κλάματα όταν της ανακοινώθηκε ότι προφυλακίζεται και εξέφρασε την έκπληξή της.

Έρευνες και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών

Με εισαγγελική παρέμβαση επισπεύδονται και επεκτείνονται οι έρευνες και στους ύποπτους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, της 6 μηνών Ίριδας που πέθανε τον Μάρτιο του 2021, και της 3,5 ετών Μαλένας, που πέθανε τον Ιούλιο του 2019. Επίσης, η#15 (15 10,7) Εισαγγελία της Πάτρας έδωσε εντολή για εκταφή της σπιτονοικοκυράς του σπιτιού όπου διέμενε το ζευγάρι Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα