Πάτρα: Τι «λέει» η ζωγραφιά της Τζωρτζίνας – Η συγκλονιστική ανάλυση παιδοψυχολόγου

Το θρίλερ με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα συγκλονιστικά στοιχεία που έρχονται καθημερινά στο φως, μπαίνουν στο μικροσκόπιο των αρχών που φαίνεται να βρίσκονται όλο και πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου. Να βρουν δηλαδή το πώς και γιατί τα τρία αγγελούδια έφυγαν από τη ζωή, πριν προλάβουν να μεγαλώσουν.

Η

έρευνα που διεξάγει το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής είναι περίπου στο 25%-30% της συνολικής έρευνας. Έχει δημιουργηθεί η εικόνα για το τι φαίνεται να έχει συμβεί με τον θάνατο των τριών κοριτσιών, αρχής γενομένης από την Τζωρτζίνα. Την 9χρονη που πέθανε τελευταία, τον περασμένο Ιανουάριο, με τους γιατρούς να μην μπορούν να βρουν απαντήσεις για το αναπάντεχο τέλος της.

Τι λέει η ζωγραφιά της Τζωρτζίνας

Υπό αυτό το πρίσμα, αξίζει να αναφερθεί η ανάλυση παιδοψυχολόγου, για τη ζωγραφιά που φέρεται να σχεδίασε η μικρή Τζωρτζίνα από την Πάτρα, σύμφωνα με την οποία το παιδί ένιωθε ότι βρισκόταν σε κίνδυνο.

Η  παιδοψυχολόγος – λογοπαθολόγος Χριστίνα Μπογιατζή, με ανάρτησή της στο Facebook, επιχειρεί να ερμηνεύσει τη ζωγραφιά της 9χρονης, αναφέροντας μεταξύ άλλων, ότι το παιδί κραύγαζε για βοήθεια.

Η ανάλυση της παιδοψυχολόγου

Ειδικότερα η κ.Μπογιατζή επισημαίνει:

1. Θέση παιδιού στην κούνια χρώμα μπλε: νιώθω ανασφάλεια να μπω στο σχήμα της ζωγραφιάς, σας προσέχω και σας παρατηρώ από μακρυά.
2. Κάνω κούνια: παραμένω παιδί. Είμαι δυναμική μου αρέσει η κίνηση.
3. Σχήμα δεντρου: κορμός σε σχήμα κρεμάλας. Πρέπει να βρω τις λέξεις για να μην κρεμαστώ. Κινδυνευω.
4. Κίτρινη κουνια: η θέση μου είναι αυτή της αντίληψης, η δυνατότητα μου να κινούμαι και να βλέπω από άλλη οπτική γωνία με βάζει σε ισχυρή θέση αντίληψης.
5. Ένωση δέντρου με καρδιά: συνδέομαι αλλά μένω μακρυά.
6. «ΓΙΑ ΕΣΑΣ»: Δωστε προσοχή στη ζωγραφιά του πλαισίου καρδιάς. Όποιος μπορεί να το καταλαβει; Για όλους εσάς! Κραυγή βοηθείας. Γραμμένο με κόκκινο χρώμα σημαίνει πως ζητάω βοήθεια απο εκείνους που αισθάνομαι ότι ανήκω μαζί τους, πχ. όποιον ενδιαφέρεται.
7. Φωτεινότητα στην καρδιά: Στο πλαίσιο της καρδιάς είναι ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!
8.Σχημα αγγέλου/ πτηνού με μύτη που εξέχει: Η αδερφή μου έγινε αγγελος, πέθανε. Η μύτη της κάτι λέει για το θάνατό της, όμως έγινε ΚΑΙ πουλί/πτηνό πράγμα που με φοβίζει και εμένα και νιώθω ανασφάλεια.
9.Πράσινο πλαίσιο σε σχήμα καρδιάς: Βάζω αυτό που συμβαίνει στην αδερφή μου σε θέση ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ για να μη μου συμβεί το ιδιο.
10. Κεντρική φιγούρα με μαυρισμένο πρόσωπο: το πρόσωπο δίπλα στην αδερφή μου εέναι επιθετικό, μη προσβάσιμο, πολύ συγχεχυμένο, τερατώδες, με χέρια που παραβιάζουν τα όρια της αδερφής μου όμως εκείνη βγαίνει απο το σχήμα σιγά σιγά και σώζεται απο αυτό το πρόσωπο. Το πρόσωπο είναι ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ, δεν είναι η αδερφή μου.
11. Πράσινος άγγελος: Η αδερφή μου ΦΕΥΓΕΙ απο το μαυρισμένο πρόσωπο με τα μακρυά χέρια. Διαφοροποιείται.
12. Δεξιά θέση αγγέλου στη ζωγραφιά: Η αδερφή μου (ΙΡΙΔΑ) ειναι πλέον ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, γιατί μετά την παιδική ηλικία της κούνιας, ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΓΓΕΛΟΣ στο μέλλον αν και εγώ απέχω απο αυτό γιατι βρίσκομαι αριστερά, μακρυά.
13. Πατέρας πουθενά. ΑΦΑΝΤΟΣ.
14. Μεικτά χρωματα πλαισίου καρδιάς: Το πράσινο είναι γιατί θελω να εόμαι μακρυά του, δεν θέλω να γινω άγγελος, το κοκκινο είναι γιατι συμπεριλαμβάνομαι εφόσον το βλέπω απο μακρυά.
15. Μαυρο πρόσωπο: Αμφιθυμία συναισθημάτων, απροσδιόριστο ον που προκαλεί σκοτάδι, κυριαρχία, θάνατο.

Δείτε την ανάρτηση:
Keywords
Τυχαία Θέματα