Πλοιάριο συγκρούστηκε με ιπποπόταμο και βυθίστηκε σε ποταμό – Ένα βρέφος νεκρό

Ένα μωρό έχασε τη ζωή του και άλλοι 23 άνθρωποι αγνοούνται μετά τη βύθιση ενός πλοιαρίου, το οποίο συγκρούστηκε με… ιπποπόταμο σε ένα ποτάμι στο νότιο Μαλάουι.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, το ξύλινο σκάφος μετέφερε 37 ανθρώπους από τη μία στην άλλη όχθη του ποταμού Σίρε, όταν ανατράπηκε και βυθίστηκε, το πρωί της Δευτέρας.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ανιές Ζαλακόμα, είπε ότι 13 από τους επιβάτες διασώθηκαν χάρη στην επέμβαση των κατοίκων, όμως οι υπόλοιποι 23 αγνοούνται ακόμη.

Οι διασώστες βρήκαν νεκρό ένα μωρό ηλικίας ενός έτους, πρόσθεσε η εκπρόσωπος των αρχών, λέγοντας

ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται.

Ο ποταμός Σίρε είναι ο μεγαλύτερος στο Μαλάουι.

Τα ναυάγια είναι συχνά σε αυτή τη χώρα όπου, λόγω έλλειψης τακτικών δρομολογίων, πολλοί κάτοικοι διασχίζουν λίμνες και ποτάμια με πλοιάρια σε κακή κατάσταση.

Τον περασμένο μήνα τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν βυθίστηκε ένα υπερφορτωμένο σκάφος στην περιοχή του Μτσίνζι.

Δείτε βίντεο με επίθεση ιπποπόταμου σε βάρκα το 2015Οι ντόπιοι εκφράζουν ανησυχίες

Ενώ οι ντόπιοι περιμένουν την εφαρμογή μέτρων ασφαλείας, έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τον αυξανόμενο πληθυσμό ιπποπόταμων στην περιοχή.

Ο αριθμός των ιπποπόταμων όχι μόνο αποτελεί απειλή για την επισιτιστική ασφάλεια, αλλά οδηγεί επίσης στην καταστροφή των καλλιεργειών.

Ο Brighton Kumchedwa, διευθυντής του Τμήματος Πάρκων και Άγριας Ζωής στο Μαλάουι, αναγνώρισε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Nsanje, αλλά εξήγησε τις πολυπλοκότητες που συνεπάγεται η μετεγκατάσταση των ιπποπόταμων.

Η καταστολή των ζώων για τη μετεγκατάσταση ενέχει κινδύνους, καθώς μπορεί να είναι επιζήμια για την ευημερία τους. Ο Kumchedwa υπογράμμισε τις διεθνείς υποχρεώσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη, τονίζοντας την ανάγκη μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Είναι ζωτικής σημασίας να γίνει κατανοητή η σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς οι ιπποπόταμοι είναι γνωστό πως είναι ένα από τα πιο θανατηφόρα ζώα της Αφρικής, προκαλώντας περίπου 500 ανθρώπινες απώλειες κάθε χρόνο.

Σε απάντηση στις αυξανόμενες ανησυχίες, το Τμήμα Πάρκων και Άγριας Ζωής στο Μαλάουι σχεδιάζει να ορίσει έναν κυνηγό για να παρέχει προστασία στους ανθρώπους στην περιοχή Nsanje που κινδυνεύουν από επιθέσεις των ζώων.

Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί η ασφάλεια της κοινότητας, ενώ παράλληλα να τηρηθεί η λεπτή ισορροπία μεταξύ της συνύπαρξης ανθρώπου και άγριας ζωής και της διατήρησης της βιοποικιλότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα