Ποιος είναι ο 50χρονος επιχειρηματίας που έπεσε θύμα απαγωγής

Ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρείας, κοντά στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά, που τροφοδοτούσε ναυτιλιακές εταιρείες –κυρίως με κρουαζιερόπλοια- με ποτά, πούρα και άλλα είδη. Πρώην συνιδιοκτήτης εργοστασίου παραγωγής τσιγάρων στο Ντουμπάι, για το οποίο υπήρξε έλεγχος από την ΕΛ.ΑΣ το 2016 σε σχέση με κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων με προορισμό την Μ. Βρετανία. Κάτοχος παλαιότερα τεσσάρων πλοίων μεταφοράς τσιγάρων αλλά και συμμέτοχος τα τελευταία χρόνια σε γνωστή αλυσίδα αρτοποιείων που είχε βρεθεί στο στόχαστρο των ελεγκτικών

αρχών. Επιπλέον διατηρούσε ορισμένες επαφές -χωρίς οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή- με πρώην κρατουμένους των φυλακών Κορυδαλλού αλλά και με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτή είναι η δραστηριότητα του 50χρονου επιχειρηματία Νίκου Μ. που έπεσε θύμα αρπαγής έξω από το σπίτι του στην ακτή Θεμιστοκλέους, από τουλάχιστον τέσσερα άτομα που τον άρπαξαν και τον έβαλαν μέσα σε ένα μαύρο αυτοκίνητο. Εξετάζονται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι δράστες ήταν ντυμένοι αστυνομικοί των ΕΚΑΜ. Στο σημείο της απαγωγής βρίσκονταν δύο πολυτελή οχήματα (ένα εκ των οποίων με βουλγαρικές πινακίδες) του 50χρονου αλλά και μια μοτοσυκλέτα με την οποία κινείτο συχνά μέχρι το γραφείο του. Σύμφωνα με αναφορές προσώπων που τον γνώριζαν το θύμα της απαγωγής δεν είχε σωματοφύλακες και δεν έπαιρνε κανένα μέτρο ασφαλείας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν το ενδεχόμενο η απαγωγή να έχει οργανωθεί από άτομα που γνώριζαν τον επιχειρηματία ή ορισμένες από τις καθημερινές κινήσεις του. Κι αναμένουν ανά πάσα στιγμή την πρώτη επικοινωνία με την οικογένεια του ομήρου ή άλλα πρόσωπα για να καταγράψουν τις οικονομικές απαιτήσεις των δραστών. Μάλιστα όπως αναφέρθηκε τις ημέρες των εορτών τις πέρασε στον Παρνασσό.

Σημειώνεται ότι η προαναφερόμενη υπόθεση με το εργοστάσιο στο Ντουμπάι αποκαλύφθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2016, όταν από έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν συνολικά 29 άτομα _Ελληνες, ομογενείς από Γεωργία, Αρμενία και αλλοδαποί από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ_ ενώ κατασχέθηκαν περίπου 800.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα με τους διαφυγόντες δασμούς να ξεπερνούν τα 19 εκατ. ευρω. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν 45χρονος έλληνας επιχειρηματίας που εμφανίζεται ως ένας από τους κύριους προμηθευτές του κυκλώματος, καθώς η μητέρα του φέρεται να έχει εργοστάσιο παραγωγής τσιγάρων στο Ντουμπάι με την επωνυμία «777» και στο οποίο συμμετείχε κι ο 50χρονος απαχθείς. Χωρίς ωστόσο να κατηγορηθεί για οτιδήποτε. Ακόμη ερευνώνται ορισμένες ασαφείς πληροφορίες για τυχόν επενδύσεις του 50χρονου το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ξενοδοχειακή επιχείρηση εκτός Ελλάδος .

Keywords
Τυχαία Θέματα