Πώς περιγράφουν οι ειδικοί τα έξι δραματικά λεπτά μέχρι τον θάνατο της Καρολάιν

Το τι πραγματικά μεσολάβησε αυτά τα έξι δραματικά λεπτά, τα οποία χρειάστηκαν για να κόψει την ανάσα της Καρολάιν για πάντα ο 33χρονος πιλότος, επιχειρεί να φωτίσει το Live News του Mega, με τη βοήθεια των ειδικών.

Στις 04:05 τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου, η Καρολάιν κοιμόταν στο διπλό κρεβάτι και έπειτα από λίγα λεπτά, ακριβώς στις 04:11,

η καρδιά της σταμάτησε να χτυπά.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι ένα: Γιατί η Κάρολαϊν δεν αντιστάθηκε, όσο ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της ισχυρίζεται ότι το θύμα είχε φραγμένες τις αεροφόρες οδούς.

Την πρώτη φορά, ο Αναγνωστόπουλος υποστήριξε πως, ενώ την κρατούσε αγκαλιά, «εκείνη τιναζόταν για να φύγει. Το στόμα και η μύτη της ακουμπούσαν στο μαξιλάρι».

Και τη δεύτερη φορά, ότι όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη, πήγε από πάνω της: «Το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι. Νομίζω ότι με το βάρος του σώματός μου, της πίεζα το κεφάλι».

Και στις δύο περιπτώσεις, λένε οι ειδικοί, το θύμα θα πάλευε για να πάρει ανάσα.

«Με τη βία, αποστερείς του ατόμου την είσοδο του αέρα στις αναπνευστικές οδούς. Αυτό απαιτεί μια παρατεταμένη δράση βίας, η οποία δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έγινε στιγμιαία, ή ότι αυτή η ασκηθείσα βία, δεν έγινε αντιληπτή από τον δράστη», υποστηρίζει ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης.

«Δεν αντέδρασε γιατί δεν είχε τις αισθήσεις της», είναι η μόνη λογική εξήγηση

Η μοναδική λογική εξήγηση για να μην αντιδράσει το θύμα, είναι να μην έχει τις αισθήσεις του, λένε οι ειδικοί.

Ακριβώς όπως η αθλήτρια, που την βλέπουμε ξαπλωμένη στο τερέν, στο παρακάτω βίντεο. Έχει προηγηθεί η λαβή από την αντίπαλό της, η οποία περιορίζει τη ροή αίματος στον εγκέφαλο, προκαλώντας, σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα, λιποθυμικό επεισόδιο.

«Υπάρχουν σημεία στον τράχηλο, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν επεισόδιο απώλειας συνειδήσεως, διότι πορεύονται μεγάλα αγγεία που παρέχουν αιμάτωση στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα η πρόκληση ασφυξίας στο θύμα, να είναι πολύ πιο εύκολη», εξηγεί ο ιατροδικαστής.

Στα επόμενα 20-30 δευτερόλεπτα, η αθλήτρια επανέρχεται από μόνη της και συνεχίζει τον αγώνα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, για να επέλθει ο θάνατος, εφόσον πλέον δεν υπάρχει αντίσταση, ο δράστης θα πρέπει να το επιζητά, φράζοντας τις αναπνευστικές οδούς για τουλάχιστον 5 λεπτά. Όπως, δηλαδή, στην περίπτωση της Καρολάιν.

Ίδιο είναι το αποτέλεσμα και σε αυτό τον αγώνα. Για ευνόητους λόγους, δεν καταγράφεται στο βίντεο λεπτομερώς ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να γίνει μια τέτοια λαβή. Αποδεικνύεται, ωστόσο, πως παρότι οι αθλήτριες έχουν τις γνώσεις και γνωρίζουν να αμυνθούν, στη συγκεκριμένη περίπτωση, λιποθυμούν.

Γνώσεις που, ως έναν βαθμό, κατείχε και η Καρολάιν.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι εάν η άτυχη Καρολάιν κοιμόταν τη στιγμή που της επιτέθηκε ο δράστης – κάτι που, εξάλλου, υποστηρίζει και η ιατροδικαστική έκθεση – ανατρέπεται ο βασικός ισχυρισμός του 33χρονου ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα και, κυρίως, ότι οδηγήθηκε σε αυτό, επειδή το θύμα εκδήλωσε εκείνη την ώρα επιθετική συμπεριφορά απέναντι στον ίδιο και το παιδί τους.

Γιατί δεν υπάρχουν ίχνη ασφυξίας

Επιστημονική εξήγηση φαίνεται να δίνεται και για τη φόρμα, που βρέθηκε τυλιγμένη στο λαιμό της Καρολάιν.

Όπως αναφέρεται στην ιατροδικαστική έκθεση, «ασφυξία μπορεί να συμβεί, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις ισχυρής βίας πάνω στο σώμα. Δηλαδή, σε κάποιες περιπτώσεις που μπορεί να έχουν μεσολαβήσει ενδύματα, ή έχουν χρησιμοποιηθεί εν ήδει βρόγχου, τότε οι κακώσεις μπορεί να μην είναι εμφανείς».

Αν ο δράστης, όπως λένε οι ειδικοί, χρησιμοποίησε ένα ύφασμα και όχι τα χέρια του, για να προκαλέσει την απώλεια αισθήσεων, δεν θα αφήσει καθόλου σημάδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα