Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα δύο άτομα που συνάντησε στο νοσοκομείο την ημέρα που πέθανε η Τζωρτζίνα

Ένα ακόμα ερώτημα έχει προκύψει για τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Ποια ήταν τα δύο άτομα που συνάντησε στο νοσοκομείο την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η Τζωρτζίνα.

Πιο συγκεκριμένα, την ημέρα που έχασε τη ζωή της η εννιάχρονη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Πελοπόννησος, η 33χρονη κατηγορούμενη μητέρα της, συναντήθηκε με δύο επισκέπτες στο κυλικείο του νοσοκομείου.

«Είναι μια διερευνητέα περίπτωση αυτή, τα άτομα τα οποία ξεκίνησαν από την Πάτρα, έχουν σχέση φυσικά με τη Ρούλα Πισπιρίγκου»

είπε ο δημοσιογράφος Γιώργος Αναστασόπουλος.

Πάντως, 25 ημέρες μετά την προφυλάκιση της, η Ρούλα Πισπιρίγκου συνεχίζει να δηλώνει αθώα και ελπίζει ότι θα βγει σύντομα από τη φυλακή.

Στην κεταμίνη το κλειδί της εξιχνίασης της υπόθεσης

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου αποκαλύπτει στο MEGA πότε το νοσοκομείο έδωσε το ίδιο κεταμίνη στο παιδί και πόσες φορές. Ο δικηγόρος της κατηγορουμένης αμφισβητεί τον διευθυντή της ΜΕΘ, τη στιγμή που ήρθε στο φως της δημοσιότητας η νέα αποκάλυψη ότι λίγο πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα η Ρούλα Πισπιρίγκου συνάντησε στο νοσοκομείο δύο άτομα.

Αναλυτικότερα, ακριβώς ένα μήνα μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου και ενώ η ίδια αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει κάνει όσα της καταλογίζονται, το μυστήριο αλλά και οι αποκαλύψεις συνεχίζονται.

Το βασικό ερώτημα που καλείται να απαντήσει η 33χρονη κατηγορούμενη είναι πως βρέθηκε η κεταμίνη στις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας, την ώρα που στο δωμάτιο του νοσοκομείου, την στιγμή που έφευγε από την ζωή, ήταν μέσα μόνο η ίδια.

Πότε χορηγήθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή του MEGA, «Χαμογέλα και Πάλι», ο γιατρός που την παρακολουθούσε στο νοσοκομείο της Πάτρας, Ανδρέας Ηλιάδης, στη μικρή χορηγήθηκε κεταμίνη μόνο μία φορά στις 14 Απριλίου του 2021, δηλαδή, 9 μήνες πριν φύγει από την ζωή.

«Η Τζωρτζίνα είχε λάβει κεταμίνη μία φορά σε αυστηρά θεραπευτική δόση τα ξημερώματα της 14ης Απριλίου του 2021 για την διατήρηση της καταστολής ενώ βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένη και υποστηριζόμενη μηχανικά μέσω αναπνευστήρα» δήλωσε ο κ. Ηλιάδης.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της 33χρονης υποστήριξε ότι στη δικογραφία αναφέρονται δύο ημερομηνίες που δόθηκε κεταμίνη στο παιδί.. και μάλιστα όχι την ημέρα που αναφέρει ο γιατρός. Πάντα όμως σε άλλο νοσοκομείο και αρκετούς μήνες πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

«Τα έγγραφα που έχουμε στα χέρια μας και είναι μέσα από τον ιατρικό φάκελο ο οποίος περιλαμβάνεται και στην δικογραφία αναγράφουν δύο ημερομηνίες, τώρα η ερμηνεία των εγγράφων είναι ζήτημα το οποίο θα ελεγχθεί από τις αρμόδιες Αρχές. Αναγράφουν δύο διαφορετικές ημερομηνίες που αν θυμάμαι καλά είναι 11/04 και 05/06» δήλωσε ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος.

«Η συνταγογράφηση της κεταμίνης γίνεται πάντα ονομαστικά και αφορά αποκλειστικά τον συγκεκριμένο ασθενή. Ο δικηγόρος δεν πρόσεξε ότι το φάρμακο που αναφέρει, δεν αφορά φάρμακα που έλαβε η Τζωρτζίνα, αλλά είναι καρτέλες που τοποθετήθηκαν στο κρεβάτι της ασθενούς τις ημέρες που πρωτομπήκε στην μονάδα και δεν αφορούν συνταγογράφηση» είπε ο Ανδρέας Ηλιάδης.

Το πρωτόκολλο για την κεταμίνη

Ο έμπειρος γιατρός και διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Πάτρας, εξήγησε μάλιστα και το αυστηρό πρωτόκολλο που ακολουθείται σχετικά με τη χορήγηση κεταμίνης.

«Δίνεται αφού υπολογιστεί αυστηρά και καταγραφεί η δόση από τους εντατικολόγους του Παίδων. Μετά την χρήση, η αμπούλα καταγράφεται και υπογράφεται από τον ιατρό που την έδωσε. Την επόμενη ημέρα ενημερώνεται το κεντρικό φαρμακείο το οποίο και αντικαθιστά αμέσως την κεταμίνη, έτσι ώστε η ποσότητα να παραμένει σταθερά στις 3 αμπούλες που φυλάσσονται σε χώρο κλειδωμένο μέσα στην εντατική μας» εξήγησε ο κ. Ηλιάδης.

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι έχουμε μία ουσία η οποία χρησιμοποιείται τελικά δεδομένα από Μονάδες εντατικής θεραπείας παιδιατρικών νοσοκομείων και αυτό συνομολογείτε, συμφωνούμε πλέον πάνω σε αυτό. (CUT) Δεν είναι μία φαρμακευτική ουσία που εμφανίστηκε από το πουθενά και βρέθηκε ξαφνικά και πλήρως αναιτιολόγητά στην τοξικολογική εξέταση της μικρής Τζωρτζίνας», δήλωσε ο Όθων Παπαδόπουλος.

«Δηλητήριο ή φονικό όπλο γίνεται στα χέρια γίνεται στα χέρια ανίδεων, οι οποίοι μισογνωρίζοντας την δράση της προσπαθούν να φέρουν ένα άλλο αποτέλεσμα..», επισήμανε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

Keywords
Τυχαία Θέματα