Στο μικροσκόπιο έρανος για μικρό παιδί – Είναι απάτη;

Μια μάνα απευθύνει δραματικές εκκλήσεις για το τετράχρονο παιδί της που όπως λέει διαγνώστηκε με καρκίνο στο νεύρο του ματιού του και έπρεπε να ταξιδέψει σε εξειδικευμένο κέντρο της Γερμανίας για εγχείρηση. Οι έρανοι ξεκινούν και τα χρήματα συγκεντρώνονται σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Υπάρχει όντως ένα τετράχρονο παιδί που κινδυνεύει από ένα σοβαρότατο πρόβλημα υγείας; Η μητέρα που ζητάει βοήθεια λέει όλη την αλήθεια ή συμβαίνει κάτι άλλο που απομένει να αποκαλυφθεί;

Καταιγισμός αποκαλύψεων

Στο Mega

και στην εκπομπή «Live News», τις τελευταίες ημέρες, φθάνουν καταγγελίες με αναφορές για πλαστά έγγραφα νοσοκομείου και για ένα πρόβλημα υγείας που επινοήθηκε για να κερδίσουν κάποιοι χρήματα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η μητέρα, εκείνη που εισέπραττε τα χρήματα τους τελευταίους μήνες, δεν έχει παιδί που να το λένε Διονύση.

Τι λέει όμως η ίδια;

Οι συνεργάτες του Νίκου Ευαγγελάτου επικοινώνησαν με τη μητέρα ζητώντας απαντήσεις αλλά και για να ακουστεί η δική της εκδοχή για όλα.

«Πρέπει να γίνει άμεσα η επέμβαση. Έπρεπε να γίνει και μία σειρά από κάποιες άλλες εξετάσεις και κάποια θεραπεία, να έχουμε μία επικοινωνία με το νοσοκομείο, να μαζευτούν τα χρήματα κτλ. Με έχουν παραπέμψει στο νοσοκομείο στη Γερμανία. Ο κύριος Μανωλάκος και η ομάδα του. Έχουμε μαζέψει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων (λείπουν περίπου 20.000 από τις συνολικά 150.000 που απαιτούνται). Πρέπει αμέσως, πριν αλλάξει ο χρόνος, να έχουμε προχωρήσει στην χειρουργική επέμβαση» ακούγεται να λέει η μητέρα στην εκπομπή.

Πλαστό έγγραφο

Το «Live News» αποκαλύπτει μάλιστα και έγγραφο που στάλθηκε στο νοσοκομείο όμως σύμφωνα με γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» είναι πλαστό. Εξηγούν ότι το ΑΜΚΑ δεν αντιστοιχεί στο όνομα του παιδιού που αναγράφεται, ότι το πρόβλημα υγείας δεν αποτυπώνεται στο έγγραφο με τη σωστή ιατρική ορολογία και πως μια σειρά από στοιχεία υπαλλήλων και σφραγίδες είτε δεν υπάρχουν είτε πλαστογραφήθηκαν.

Στην ενημερωτική εκπομπή του MEGA μίλησε o γιατρός του νοσοκομείου «Παίδων» σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει την όλη κατάσταση.

«Είναι και ανακόλουθα μεταξύ τους και επιστημονικά ανακριβή και διοικητικά ανακριβή. Είμαι στο νοσοκομείο αυτό 5 χρόνια, από τον Ιούλιο του 2018, το παιδί δεν υπάρχει απ’ ό,τι βλέπω εκεί. Πότε έχει μπει; Πριν γεννηθεί; Πέντε χρόνια που είμαι εδώ, δεν το ξέρω αυτό το παιδί. Δεν μπορεί ένα τέτοιο περιστατικό να έχει περάσει τόσο στην αφάνεια και να μην ασχολήθηκε ποτέ κανείς μαζί του», είπε ο Δημήτρης Παναγόπουλος, υπεύθυνος νευροχειρουργικής κλινικής των νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού».

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το «Live News», η διοικητική υπάλληλος λέγεται Ερασμία Μπανάκου, όπως προκύπτει από αυθεντικά έγγραφα του νοσοκομείου.

Ο Διονύσης που λέγεται… Χρήστος

Στο έγγραφο που περιφέρει η μητέρα του 4χρονου αναγράφεται το όνομα της Σταματίας Τουμπέλη στο τμήμα Γραμματείας, ωστόσο στα αυθεντικά έγγραφα αναφέρεται πως πρόκειται για το όνομα Σταματία Τραμπέλη στο τμήμα Προμηθειών.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου η γυναίκα παντρεύτηκε το 2010 και σύμφωνα με την οικογενειακή κατάστασή της, τα αρχικά του συζύγου της είναι Φ. ΤΣΑ. του Χ., ενώ στον έρανο δήλωνε τα αρχικά Ν. ΤΣΙΑ.

Η γυναίκα έχει δύο παιδιά, την Παναγιώτα που γεννήθηκε το 2012 και τον Χρήστο – και όχι Διονύση – που γεννήθηκε το 2019.

Όλα άρχισαν, όταν ένα πρωινό ο 4χρονος ξύπνησε και είχε μετακινηθεί η κόρη του ματιού του, σύμφωνα με όσα υποστήριξε η μητέρα του παιδιού.

«Πήγαμε στο νοσοκομείο στην Πάτρα, οι γιατροί κατάλαβαν τη σοβαρότητα της κατάστασης και μας έστειλαν στην Αθήνα. Κάναμε σειρά εξετάσεων και διαγνώστηκε με γλοιοβλάστωμα στο κεντρικό οπτικό νεύρο» λέει η μητέρα και επαναλαμβάνει πως το χειρουργείο πρέπει να γίνει άμεσα. Όσον αφορά στις καταγγελίες των πολιτών που αναφέρουν ότι πρόκειται για απάτη, η ίδια απάντησε πως δεν ισχύει, ενώ η ίδια δεν γνωρίζει γιατί ο ΑΜΚΑ του παιδιού αντιστοιχεί σε άλλο άτομο.

Όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος Ελένη Ασημακοπούλου, το παιδί δεν λέγεται Διονύσης, αλλά Χρήστος.

Keywords
Τυχαία Θέματα