Θρίλερ στο Βατικανό: Άνοιξαν τάφους για να βρουν 16χρονη εξαφανισμένη

Παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η επιχείρηση που έχει ξεκινήσει στο Βατικανό τις τελευταίες μέρες.

Οι αρχές του Βατικανού άνοιξαν χτες δύο τάφους με σκοπό να δουν αν είχαν τοποθετηθεί εκεί τα λείψανα μιας έφηβης που εξαφανίστηκε πριν από 36 χρόνια.

Ωστόσο οι αρχές όχι μόνο δεν βρήκαν τα λείψανα της 36ρονης, αλλά ούτε καν  τα οστά των δύο πριγκιπισσών που υποτίθεται ότι είχαν ταφεί εκεί τον 19ο αιώνα.

Ποια είναι η Εμανουέαλ Ορλάντι που εξαφανίστηκε πριν 36 χρόνια

Συγκεκριμένα, η έφηβη που αναζητούσαν οι αρχές είναι η Εμανουέλα Ορλάντι, η κόρης ενός υπαλλήλου

του Βατικανού η οποία στις 22 Ιουνίου του 1983 πήγε στη Ρώμη για να παρακολουθήσει ένα μάθημα μουσικής και δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι της. Η εξαφάνισή της επί χρόνια απασχολούσε τον ιταλικό Τύπο και έδωσε λαβή για πολλές θεωρίες και εικασίες.

Η επιχείρηση ξεκίνησε την Πέμπτη μετά την πρωινή προσευχή στο Τευτονικό Κοιμητήριο, στο οποίο επί αιώνες ενταφιάζονταν κυρίως εκκλησιαστικοί παράγοντες και μέλη γερμανικών και αυστριακών οίκων.

Αυτό που είδαν τους άφησε άναυδους

Ολοι περίμεναν πως θα έβρισκαν τουλάχιστον τα οστά της πριγκίπισσας Σόφι φον Χόχενλοχε, που πέθανε το 1836 και της πριγκίπισσας Καρλότα Φεντερίκα του Μεκλεμβούργου, που πέθανε το 1840, ωστόσο ούτε αυτά ήταν εκεί.

«Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν αρνητικό. Δεν εντοπίστηκαν ανθρώπινα λείψανα ή ταφικές υδρίες», είπε ο εκπρόσωπος του Βατικανού Αλεσάντρο Γκισότι.

Το μυστήριο με την επιστολή

Ο λόγος που οι αρχές επικεντρώθηκαν σε αυτούς τους δύο τάφους είναι επειδή η οικογένεια Ορλάντι είχε λάβει ανώνυμη επιστολή, που έγραφε ότι τα λείψανα της Εμανουέλα ενδέχεται να βρίσκονται στο Τευτονικό Κοιμητήριο, στο σημείο όπου υπάρχει το άγαλμα ενός αγγέλου, που κρατά ένα βιβλίο με την λατινική επιγραφή «Requiescat in Pace», δηλαδή «Αναπαύσου εν ειρήνη».

Οι θεωρίες για την εξαφάνισή της

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν διατυπωθεί οι πιο απίθανες θεωρίες για την εξαφάνιση της 15χρονης από τη Ρώμη, όπως ότι έπεσε θύμα απαγωγής από κάποιους που ήθελαν να την ανταλλάξουν με τον Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, τον Τούρκο που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄ το 1981. Άλλοι συνέδεσαν την υπόθεση με τον Ενρίκο Ντε Πέντις, έναν μαφιόζο που είχε ενταφιαστεί σε μια βασιλική της Ρώμης. Ο τάφος του ανοίχθηκε το 2012 αλλά δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο.

Το 1983 η αστυνομία δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο η Ορλάντι να έπεσε θύμα απαγωγής και να δολοφονήθηκε για λόγους που δεν είχαν καμία σχέση με το Βατικανό.

Keywords
Τυχαία Θέματα