Pokemon Mystery Dungeon: Gates to Infinty

Τι θα κάνατε αν μια μέρα μεταμορφωνόσασταν σε Pokemon;

Πληροφορίες:

Εταιρία ανάπτυξης: Nintendo

Studio ανάπτυξης: The Pokemon Company

Διάθεση: Nortec Mutimedia

Είδος: Dungeon crawl

Κυκλοφορία: 17/5/2013

Το είδαμε σε: 3DS

Κυκλοφορεί επίσης: -

Official SiteΣυζήτηση στο Forum

Το Pokemon Mystery Dungeon είναι μια spin-off σειρά βασισμένη στο RPG παιχνίδι Pokemon

που όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά. Η σειρά είχε κάνει ντεμπούτο το 2005 στα Game Boy Advance και Nintendo DS γνωρίζοντας μεγάλη ανταπόκριση από τους φίλους των Pokemon γιατί μας εισήγαγε στον μαγικό κόσμο των χαριτωμένων αυτόν τεράτων μέσα από μια άλλη οπτική γωνία. Δεν είναι μυστικό πως η Nintendo βασίζεται υπερβολικά στις κλασικές και πετυχημένες σειρές της, έτσι η συνέχεια την σειράς Pokemon Mystery Dungeon δεν άργησε να εμφανιστεί και στο Nintendo 3DS, ή μήπως τελικά άργησε;

Ιστορία

Η ιστορία του παιχνιδιού ξεκινάει με τον χαρακτήρα μας να βλέπει ένα παράξενο όνειρο μέσα από το οποίο το Pokemon Muna ζητάει την βοήθεια μας γιατί ο κόσμος των Pokemon κινδυνεύει. Εσείς ξαφνικά αρχίζετε να πέφτετε μέσα σε ένα λευκό τοπίο με προορισμό που άλλου φυσικά, τον κόσμο των Pokemon. Η πρώτη ενέργεια με το που θα προσγειωθείτε είναι φυσικά να διαλέξετε ποιο Pokemon θα ενσαρκώσετε. Οι επιλογές είναι πολύ λίγες και σίγουρα δεν θα ικανοποιήσουν πολλούς παίχτες. Τα Pokemon που σας δίνει την δυνατότητα ο τίτλος να επιλέξετε για να ξεκινήσετε την περιπέτεια σας είναι τα Pikachu, Snivy, Tepig, Oshawott και το Axew. Μέσα από τις παραπάνω επιλογές θα πρέπει να επιλέξετε ποιο Pokemon θα είστε εσείς και ποιο ο συνεργάτης. Βέβαια στην πορεία θα μπορείτε να μεγαλώσετε την ομάδα σας και να επιλέξετε όποιο Pokemon είναι το αγαπημένο σας για βασικό, αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να συμβιβαστείτε με τις παραπάνω επιλογές, και αυτό γίνεται πολύ γρήγορα αφού την πρώτη ώρα παιχνιδιού έχετε δημιουργήσει ήδη μια πολύ δυνατή ομάδα.

Η ιστορία του Pokemon Mystery Dungeon: Gates to Infinity εξελίσσεται σταδιακά και δεν μπορείτε να πάρετε με την σειρά τα main quests του παιχνιδιού. Δεν είναι λίγες οι φορές που θα πρέπει να βγάλετε έναν μεγάλο αριθμό από side quests ώστε να υπάρξει συνέχει στην κεντρική ιστορία του παιχνιδιού μέσα από κάποιο cutscene. Για να περάσουμε στο gameplay κομμάτι του τίτλου τώρα.

Ο επίγειος παράδεισος σας - Gameplay

Όλη η δράση του τίτλου εξελίσσεται μέσα στα dungeons. Αυτά κρατούν την παράδοση της σειράς με random διάταξη σε κάθε όροφο ώστε να μη συναντήσετε ποτέ δεύτερη φορά τον ίδιο σχεδιασμό. Μπορείτε να περιπλανηθείτε σε αυτά μαζί με τα Pokemon "συνοδούς" σας τα οποία μπορούν να φτάσουν τον αριθμό τέσσερα, μαζί με εσάς. Μέσα στα dungeons θα βρείτε άλλα εχθρικά Pokemon τα οποία μπορείτε να αντιμετωπίσετε μέσα σε από ένα turn based σύστημα, δηλαδή μια επίθεση εσείς, μια κάποιος σύντροφος σας και ούτω καθεξής και αν είστε τυχεροί στο τέλος μπορεί να να σας ακολουθήσουν. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, τα dungeons έχουν ορόφους και η μετάβαση από τον έναν όροφο στον άλλο γίνεται μέσα από μια σκάλα που υπάρχει σε τυχαία θέση μέσα στα επίπεδα. Στο τελευταίο επίπεδο του dungeon, συνήθως, υπάρχει και κάποιο Boss το οποίο θα πρέπει να εξουδετερώσετε για να συνεχίσετε στην επόμενη αποστολή. Βέβαια υπάρχουν και οι side missions οι οποίες σας σας λένε να πάτε σε κάποιον όροφο ενός συγκεκριμένου dungeon και να σώσετε είτε κάποιο Pokemon που χάθηκε είτε να βρείτε κάποιο αντικείμενο. Στα επίπεδα τα αντικείμενα που μπορείτε να βρείτε είναι potions, berries power up items, quest items και φυσικά χρήματα. Με τα χρήματα μπορείτε να αγοράσετε διάφορα αντικείμενα από την Post Town.

Ένα νέο στοιχείο που εισάγει στην σειρά το Pokemon Mystery Dungeon: Gates to Infinity είναι η δημιουργία μιας δικιά σας, μικρής πόλη με την ονομασία Paradise. Εκεί κατά την διάρκεια της κύριας ιστορίας αρκετά Pokemon θα ανοίξουν τα δικά τους καταστήματα και θα σας παρέχουν είτε αντικείμενα είτε κάποιου άλλου είδους υπηρεσία. Επίσης μπορείτε να χτίσετε και λιβάδια στα οποία να καλλιεργήσετε τα δικά σας berries ή γυμναστήρια για να δυναμώσετε τα Pokemon σας.

Ανακαλύψτε Dungeons μέσα στο σπίτι σας - Multiplayer

Ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό του τίτλου είναι το Discover a Magnagate. Μέσα από αυτό το mode το 3DS σας καλεί να βρείτε κυκλικά αντικείμενα στο χώρο σας με την εξωτερική του camera και στη συνέχεια αυτά μεταμορφώνονται σε μοναδικά random generated dungeons αυξημένης δυσκολίας, με πολύ περισσότερο loot, πιο ενδιαφέροντα Pokemon και πολύ καλύτερα αντικείμενα. Τα τελευταία μπορούν να μεταφερθούν και στο κυρίως παιχνίδι. Τα πράγματα είναι σαφώς πιο ενδιαφέροντα στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι όμως απορίας άξιο γιατί τέτοιου είδους dungeons δε βρήκαν το δρόμο τους και στο "κανονικό" mode του τίτλου. Επίσης ο τίτλος, μέσα από το Companion Mode σας δίνει την δυνατότητα να εξερευνήσετε παρέα με άλλους τρεις παίχτες κάποιο dungeon.

Τεχνικός τομέας

Το Pokemon Mystery Dungeon: Gates to Infinity είναι ο πρώτος τίτλος Pokemon που επιτέλους βλέπουμε όμορφα 3D μοντέλα χαρακτήρων. Τα Pokemon είναι πραγματικά πολύ όμορα ενώ το ίδιο όμορφος είναι και ο κόσμος του παιχνιδιού. Το 3D στοιχείο που προσφέρει το φορητό σύστημα της Nintendo λειτουργεί καλά, αυτό όμως σε πολύ γενικές γραμμές. Η εναλλαγή της εικόνας από 2D σε 3D ζαλίζει, δημιουργώντας για λίγα δευτερόλεπτα την ψευδαίσθηση ότι όλα φαίνονται διπλά ενώ κατά τους διαλόγους η τρισδιάστατη ανάγνωση μπορεί και να προκαλέσει πονοκέφαλο μετά από λίγη ώρα ενασχόλησης.

Στα του ήχου τώρα τα πράγματα μπορούμε να πούμε ότι και εδώ εξίσου καλά με μοναδικό μας παράπονο να έχει να κάνει με τους τεράστιους διαλόγους που πραγματικά κουράζουν πάρα πολύ. Ορισμένοι αναφέρουν σημαντικές πληροφορίες για τον κόσμο των Pokemon αλλά σίγουρα θα μπορούσαν να περιοριστούν λίγο.

Συμπέρασμα

Το Pokemon Mystery Dungeon: Gates to Infinty όσο κακές βαθμολογίες και αν έχει λάβει μέχρι στιγμής σίγουρα δεν το κάνει κακό παιχνίδι. Έχει όλα αυτά που έκαναν την σειρά αγαπητή στον κόσμο -Pokemon fans και μη- και μερικά νέα στοιχεία που δουλεύουν πολύ καλά. Εμείς αυτά που εντοπίσαμε σαν αρνητικά έχουν να κάνουν σχέση με την σχετικά φτωχή επιλογή για το Pokemon που θα ενσαρκώσετε στην αρχή, τους μεγάλους και βαρετούς διαλόγους και ότι έχει κυκλοφορήσει λάθος εποχή. Γιατί το λέμε αυτό; Σε τρεις μήνες από σήμερα κυκλοφορούν οι Pokemon X and Y, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε νέα Pokemon. Στο Gates to Infinity τα Pokemon φτάνουν μέχρι και αυτά της περιοχής Unova, άρα έχουμε λάθος timing στην κυκλοφορία του. Η Nintendo μπορούσε κάλλιστα να το κυκλοφορούσε αρκετά νωρίτερα έτσι ώστε να υπήρχε η χρονική δυνατότητα κυκλοφορίας ενός νέου Mystery Dungeon που να περιλαμβάνει τα καινούργια Pokemon. Αυτό όμως είναι σίγουρο πως κάποια μέρα θα γίνει. Το θέμα είναι πως όμως; Με κάποιον νέο Pokemon Mystery Dungeon τίτλο -ακόμα και για το Wii U- ή με την μορφή DLC για το Gates to Infinity...;

{youtube}HoOB9MQu1jg{/youtube}

Άκης ΜαύροςΘετικά:Όμορφος τεχνικός τομέαςΟι ιδέες των Magnagates και του ParadiseΠολλά Pokemon να αποκτήσετεΑρνητικά:Λίγες επιλογές για το ποιο Pokemon θα ενσαρκώσετεΤο επαναλαμβανόμενο gameplay και η απλή ιστορία συνεχίζουν να υφίστανταιΒαρετοί διάλογοιΚυκλοφόρησε σε λάθος χρονική στιγμή

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπία της Nintendo στην χώρα μας, Nortec Multimedia, για τις ανάγκες του Review.
Keywords
Τυχαία Θέματα