Alien: Isolation. Επιβιώνεις και χωρίς να… σκοτώνεις!

Το Alien: Isolation της Creative Assembly συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο αναμενόμενα παιχνίδια της φετινής χρονιάς. Άλλωστε, οτιδήποτε φέρει τη λέξη «Alien» στο τίτλο του προκαλεί ρίγη συγκίνησης σε όλα τα geeks και στους fans της επιστημονικής φαντασίας. Πολλά ακούγονται για τις δυνατότητες του Alien: Isolation

που (δικαίως) απέσπασε εξαιρετικές κριτικές κατά τη διάρκεια της E3, όμως υπάρχει και μία παράμετρος του survival horror game με ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς σύμφωνα με τον lead designer Garry Napper, οι gamers θα μπορούν να ολοκληρώσουν το Alien: Isolation χωρίς να χρειάζεται να σκοτώσουν ούτε έναν εχθρό!

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει σε μία πρόσφατη συνέντευξη του ο lead designer του παιχνιδιού, στο παιχνίδι εκτός από το γνωστό Alien που θα κρύβεται στο διαστημικό σταθμό Sevastopol, η ηρωίδα Amanda Ripley θα πρέπει να αντιμετωπίσει και άλλους ανθρώπους, αλλά και ρομπότ, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα είναι φιλικά απέναντι της. Ωστόσο, ο παίκτης κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα είναι σε θέση να επιλέξει εάν θα ακολουθήσει την κατά μέτωπο επίθεση ή μία περισσότερο stealth-based προσέγγιση. Αυτό που χαρακτηριστικά αναφέρει ο Napper είναι ότι θα ήταν εξαιρετικό το Alien: Isolation να αποτελούσε μία αποκλειστική διαμάχη ανάμεσα στο Alien και στην πρωταγωνίστρια, όμως κάτι τέτοιο ενδεχομένως να καταντούσε βαρετό ύστερα από τρεις ώρες παιχνιδιού, για αυτό και αποφασίστηκε ο κόσμος του Alien να εμπλουτιστεί με περισσότερους εχθρούς. O Napper βέβαια αναγνωρίζει ότι το να κερδίσει κάποιος το παιχνίδι χωρίς να «ανοίξει μύτη», ίσως τελικά να μην είναι και τόσο πρόκληση, ωστόσο πιστεύει ότι κάτι τέτοιο ταιριάζει περισσότερο στον χαρακτήρα και στην ιδιοσυγκρασία της κεντρικής ηρωίδας.

O lead designer του Alien: Isolation θεωρεί ότι η διάρκεια του παιχνιδιού θα ανέρχεται περίπου στις 15 ώρες, ενώ λόγω της μεγάλης ελευθερίας που θα προσφέρει, οι gamers θα μπορούν να παίξουν ξανά το παιχνίδι ακολουθώντας διαφορετικές διαδρομές και εφαρμόζοντας άλλες τακτικές. To Alien: Isolation αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 7 Οκτωβρίου για Xbox One, PlayStation 4, Xbox 360, PlayStation 3 και PC και όσοι το προπαραγγείλουν θα μπορέσουν να κατεβάσουν ένα DLC, το οποίο θα προσφέρει αποστολές με πρωταγωνίστρια την Ellen Ripley.

The post Alien: Isolation. Επιβιώνεις και χωρίς να… σκοτώνεις! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα