Asterix & Obelix: Slap them all! 2 Review

Η επάνοδος των arcade beat-em-up) αποτέλεσε τα τελευταία χρόνια ένα από το πιο ευχάριστα παράδοξα της βιομηχανίας παιχνιδιών. Ειδικά μετά τα River City Girls και Streets of Rage 4, το είδος έφυγε από τα στενά πλαίσια της «ιδιοτροπίας» και αποτέλεσε εφαλτήριο για να πλαισιώσει πανίσχυρα franchise στο χώρο της ένατης τέχνης, όπως τα Χελωνονιντζάκια ή στην περίπτωση μας το

Asterix.

Ακόμα και έτσι ελάχιστοι θα επιχειρούσαν μια συνέχεια σε σύντομο χρονικό διάστημα – το μόνο σύγχρονο παράδειγμα που έρχεται στο μυαλό είναι το River City Girls 2 που κυκλοφόρησε πέρυσι. Το γεγονός ότι η Microids έδωσε το πράσινο φως στον developer για την ανάπτυξη του sequel, σημαίνει αφενός ότι το πρώτο Asterix & Obelix: Slap them All είχε μια ‘άλφα’ απήχηση, αφετέρου ότι ήθελε να προλάβει την περίοδο των Χριστουγέννων με μια κυκλοφορία που θα μπορούσε να προσελκύσει και μιας πολύ νεότερης ηλικίας κοινό. Άλλωστε, να θυμίσουμε ότι και το original κυκλοφόρησε αρχές Δεκέμβρη του 2021.

Στο Slap them All 2, οι προσφιλείς Γαλάτες επιστρέφουν για έναν δεύτερο γύρο από… μπούφλες, λογοπαίγνια και ταξίδια ανά τον κόσμο όταν ο Justforkix (σ.σ. Γιεγιεδίξ στην ελληνική έκδοση του κομικ «Ο Αστερίξ και οι Βίκινγκς») ζητά την βοήθεια των ομοϊδεατών του προκειμένου να απελευθερώσουν των πατέρα του από τα δεσμά των Ρωμαίων, όταν οι τελευταίοι των κατηγορούν για μια κλοπή που δεν έκανε. Το δίδυμο των Γαλατών θα ξεκινήσουν το οδοιπορικό τους σε αυτήν την πρωτότυπη ιστορία-περιπέτεια, με σκοπό την αποκατάσταση της τιμής του φίλου τους. Στο μεσοδιάστημα θα συναντήσουν γνωστούς ήρωες (όπως τον Μάντη και τον πειρατή Κοκκινοτρίχη) αλλά και ορδές Ρωμαίων όπου ως συνήθως θα πληρώσουν τα σπασμένα.

Το μεγάλο χαρτί όπου ξαναπαίζει και στο sequel το Mr Nutz Studio είναι το εξαιρετικό graphic design το οποίο αποδεικνύεται πολύ «διαβασμένο» με sprites και animation να μεταφέρονται κυριολεκτικά από το χαρτί των τευχών του κόμικ στην οθόνη. Δεδομένου ότι το πρώτο Slap them All ήταν αρκετά μεγάλο σε διάρκεια (περίπου 4-5 ώρες campaign για τα δεδομένα του είδους, είναι πολλές), εικαστικά κάλυψε πολλές περιοχές και ήρωες οπότε στο sequel θα έπρεπε ή να ακολουθηθεί εντελώς άλλη προσέγγιση ή θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν κατά κόρον σχέδια και λοιπά assets από τον πρώτο. Επιλέχθηκε καλώς ή κακώς, η δεύτερη λύση.

Σαν αποτέλεσμα, τα Slap them All είναι τόσο ίδια σαν δυο σταγόνες νερό. Μόνο το story είναι το σημείο τομής που ξεχωρίζει τους δύο τίτλους. Πέραν του οπτικού τομέα, τα Brawlers δεν φημίζονται ιδιαίτερα και για τις ρηξικέλευθες ιδέες και το πολύπλοκο gameplay τους ούτως ή αλλιώς – συγκεκριμένα όμως εδώ θα ελπίζαμε να είχε γίνει λίγο περισσότερη συζήτηση στο τραπέζι και να έπεφταν κάποιες ιδέες που θα άλλαζαν τον -ήδη πολύ αδύναμο- κορμό του Gameplay.

Το σύστημα μάχης παραμένει ιδιαίτερα ρηχό με δύο βασικές επιθέσεις, μια πολύ ισχυρή κίνηση αρπαγής όπου απλά καθαρίζει στο πεδίο συνοπτικά και γρήγορα από τις ορδές και μια εναέρια επίθεση όπου η A.I. αδυνατεί να αποκρούσει. Σε παιχνίδι ενός παίκτη, ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει εναλλαγή του χειριζόμενου ήρωα (από Αστερίξ σε Οβελίξ και αντίστροφα), με τον καθένα να διαθέτει τους δικούς μετρητές υγείας και ειδικών επιθέσεων.

Στις προσθήκες συναντάμε το Fury mode όπου οι ήρωες καταναλώνουν μαγικό ζωμό και γίνονται πιο γρήγοροι και μια τελική επίθεση όπου ξεκλειδώνει μόνο όταν γεμίσουν όλες οι διαβαθμίσεις της μπάρας ειδικών επιθέσεων. Επίσης πλέον μπορείτε να σηκώσετε βαρέλια τα οποία στην συνέχεια μπορείτε να εκσφενδονίσετε για μερικούς έξτρα πόντους ζημίας. Η όλη εμπειρία αν και διασκεδαστική δυστυχώς κουράζει σύντομα, αφού η μόνο δυσκολία βρίσκεται στην διαχείριση του χάους από sprites που κατακλύζει την οθόνη. Το hit detection φαίνεται πάλι «άστοχο» και τα μοτίβα κινήσεων των αντιπάλων διαβάζονται εύκολα. Οι μόνοι εχθροί που παρουσιάζουν κάποια πρόκληση είναι οι πειρατές που πετάνε μαχαίρια από απόσταση. Ακόμα και αυτοί, περισσότερο εκνευρισμό προκαλούν λόγω των stun/lock τεχνικών.

Όπως και να έχει, είτε λόγω διάθεσης είτε λόγω έλλειψης επαρκούς χρόνου, o developer ακολούθησε την πεπατημένη με έναν σχεδόν πανομοιότυπο τίτλο. Σε παιχνίδι δύο παικτών η εμπειρία είναι σαφώς καλύτερη αλλά και πάλι, η σύγκριση με τα περισσότερα σύγχρονα brawlers αφήνει το Asterix & Obelix: Slap them All 2 ηττημένο. Προτείνεται κυρίως στους φίλους του ομώνυμου κομικ ή σε όσους θέλουν να περάσουν ένα χαλαρό σαββατοκύριακο με έναν φίλο και το πρώτο παιχνίδι τους ξέφυγε.

Ανάπτυξη: Mr Nutz  Έκδοση: Microids  Διάθεση: Enarxis Dynamic Media

The post Asterix & Obelix: Slap them all! 2 Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα