Donkey Kong Returns Tropical Freeze Review

Το Nintendo Switch έχει την ευχέρεια να μπορεί να εκμεταλλεύεται ένα πολύ ποιοτικό backlog από τίτλους Wii U, οι οποίοι στον καιρό τους πέρασαν απλά στα αζήτητα λόγω της εμπορικής αποτυχίας του format. Καθαρά λόγω αυτής της αφάνειας, τα ports τίτλων Wii U χαίρουν της (σχεδόν) απόλυτης αποδοχής του κοινού, αφού κακά τα ψέματα, ελάχιστος κόσμος είχε

την ευκαιρία να δει μια σειρά πολύ σπουδαίων παιχνιδιών. Η αρχή έγινε με το Mario Kart 8, συνεχίστηκε με τα Bayonetta 1&2 και πλεον στο ροστερ προστίθεται και το Donkey Kong Country Tropical Freeze, ένα από τα καλύτερα 2d platform των τελευταίων χρόνων.

Η αρχή φυσικά έγινε στο Wii με το υποδειγματικό Donkey Kong Returns δια χειρός Retro Studios, που φέρθηκε στο franchise με σεβασμό, γεμίζοντας επάξια τα παπούτσια της θρυλικής Rare. Το Donkey Kong Country: Tropical Freeze ανέβασε τον πήχη ενα κλικ ψηλότερα, προσφέροντας μεγαλύτερα και πιο σύνθετα επίπεδα, καλύτερη εικαστική διεύθυνση, δύο νέους playable χαρακτήρες (Dixie και Cranky Kong) και διαολεμένη δυσκολία, ειδικά για τους gamers που επιχείρησαν να πιάσουν το πολυπόθητο 100% completion.

Όλα τα δομικά στοιχεία που έκαναν το παιχνίδι ακαταμάχητο εξακολουθούν και δίνουν φυσικά το παρόν και στο συγκεκριμένο port, που δείχνει καλύτερο από ποτέ ακόμα και στα 720p του handheld mode. Πέραν της αυξημένης ανάλυσης σε Full HD σε tabletop και του ομαλού ρυθμού ανανέωσης στα 60 καρέ ανα δευτερόλεπτο, η έκδοση για το Switch κληροδοτείται και με έναν καινούργιο τρόπο παιχνιδιού, το Funky Mode. Στο Funky Mode γίνεται playable χαρακτήρας ο Funky Kong, ο “cool” ξάδερφος του Donkey Kong που χρησιμοποιεί την σανίδα του surf σαν ελικόπτερο προκειμένου να επιβραδύνει την πτώση του μετά από κάποιο άλμα, ενώ όταν προσγειώνεται την τοποθετεί στα πόδια του δίνοντας του την δυνατότητα να στέκεται σε καρφιά και λοιπές επικίνδυνες πλατφόρμες. Ο Funky Kong διαθέτει συνολικά πέντε (!) καρδιές ενώ και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας διαθέτουν μια έξτρα καρδιά.

Με λίγα λόγια το Funky Mode αποτελεί τρόπον τινά το easy mode του Tropical Freeze. Ανάμεσα στις λοιπές διευκολύνσεις που προσφέρει το εν λόγω mode, συναντάμε την δυνατότητα να επιλέξουμε έως και πέντε power-ups ακόμα και κατά την διάρκεια που βρισκόμαστε μέσα σε κάποιο level, ενώ τα KONG collectables πλέον αποθηκεύονται ανά επίπεδο (σε αντίθεση με το original mode όπου αν δεν τα συλλέξετε όλα μεμιάς, τα χάνετε).

Η επιλογή ανάμεσα σε Original και Funky mode γίνεται κατά την διάρκεια δημιουργίας του save file και είναι οριστική και αμετάκλητη. Αν δηλαδή διαπιστώσετε εν μέσω του παιχνιδιού ότι το επίπεδο πρόκλησης δεν είναι του γούστου σας, απλά ατυχήσατε. Επίσης θεωρούμε αστοχία να προσφέρεται ο νέος χαρακτήρας μόνο στο easy mode, καθώς ο Funky Kong είναι το μοναδικό κίνητρο που προσφέρεται στους βετεράνους για να επαναλάβουν τον τίτλο. Και για αυτούς που βλέπουν για πρώτη φορά το παιχνίδι πάντως προτείνουμε το Original mode. Το Tropical Freeze μπορεί να είναι ένα αρκετά απαιτητικό platform αλλά ανεβάζει σταθερά και με υποδειγματικό ρυθμό την μπάρα δυσκολίας, χωρίς να σας ωθεί στα όρια σας. Άλλωστε χαρίζει απλόχερα έξτρα ζωές με κάθε ευκαιρία, είτε μέσω των κρυφών-ενδιάμεσων bonus stages, είτε εν μέσω των κάμποσων 1-ups μπαλονιών που παραμονεύουν σε κάθε πίστα.

Τα bosses από την άλλη βασίζονται περισσότερο σε μια trial and error λογική όπου απαιτεί την απόλυτη συγκέντρωσή σας. Τα κύματα των επιθέσεων που εξαπολύουν είναι λίγο μεγαλύτερα σε διάρκεια χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος με αποτέλεσμα να γίνονται λίγο κουραστικά, ειδικά όταν δεν κόβετε το… νήμα στο πάρα-πέντε και πρέπει να επαναλάβετε ξανά την μάχη από την αρχή. Το ζητούμενο είναι ότι ανεξάρτητα από το επίπεδο εξοικείωσης που έχετε το παιχνίδι ασκεί μια ακαταμάχητη γοητεία λόγω της απλότητας του gameplay και του εξαιρετικού άμεσου χειρισμού. Και το σημαντικότερο είναι ότι μπορεί να παιχτεί και σε co-op, με τον δεύτερο παίκτη να καλείται να επιλέξει ανάμεσα στους Diddie, Dixie ή Cranky.

Φυσικά η Nintendo παραδοσιακά δεν… χαρίζει κάστανα σε κανέναν, ζητώντας την απόδοση μέχρι και του τελευταίου cent που της χρωστάνε όσοι δεν αγόρασαν τον τίτλο στο Wii U, τιμολογώντας το παιχνίδι σαν νέα κυκλοφορία και όχι σαν τίτλο που είδαμε προ τετραετίας. Χαλάλι όμως! – το Tropical Freeze αυτομάτως τοποθετείται ανάμεσα στους σπουδαιότερους τίτλους του Switch και αξίζει να βρίσκεται στην συλλογή κάθε κατόχου Switch. Όσοι όμως έχουν ήδη το αντίτυπο τους στην προηγούμενη κονσόλα της Nintendo, μάλλον είναι συνετό να παραμείνουν με αυτό, εκτός και αν θέλουν να παίξουν σε handheld.

Ανάπτυξη: Retro Studios Έκδοση: Nintendo Διάθεση: CD Media

The post Donkey Kong Returns Tropical Freeze Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα