Dragon Quest Builders 2 Review

Παρόλο που το Dragon Quest Builders 2 κυκλοφορεί από τα τέλη της προηγούμενης χρονιά στην Ιαπωνία, το επίσημο release για όλους τους υπόλοιπους παρατάθηκε μέχρι τις 11 Ιουλίου. Με την ταυτόχρονη κυκλοφορία σε Switch και PS4, οι φίλοι αυτού του spin-off θα πρέπει να περιμένουν ένα μεγαλύτερο και πολυπλοκότερο

τίτλο που μάλλον βελτιώνει το παιχνίδι σε όλους τους τομείς.

Όπως το πρώτο Builders βασίστηκε στα γεγονότα του Dragon Quest, έτσι και το sequel βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ιστορία του Dragon Quest 2. Αυτό σημαίνει ότι διαδραματίζεται στην ήπειρο Torland, η οποία περιλαμβάνει και την υποπεριοχή της Alefgard που γνωρίσαμε στον αρχικό τίτλο. Αυτό σημαίνει ότι το παιχνίδι είναι αρκέτα μεγαλύτερο στην διασπορά των επιπέδων, με την ολοκλήρωση της κεντρικής ιστορίας να απαιτεί περι τις 50-60 ώρες.

Για όσους δεν είχαν την τύχη να παίξουν το πρώτο Dragon Quest Builders να θυμίσουμε ότι το παιχνίδι αποτελεί ένα υβρίδιο μεταξύ των ειδών JRPG και Minecraft, με την κλασσική, “τετραγωνισμένη” retro αισθητική να κυριαρχεί και το διαδαλώδες crafting system που προσθέτει δεκάδες συνταγές στην εξίσωση όσο αναπτύσσεται η ιστορία και ο κεντρικός χαρακτήρας.

Το Builders 2 πέρα από το εμφανώς διευρυμένο κόσμο του, ενσωματώνει αρκετές αλλαγές σε επίπεδο gameplay. Η πρώτη μεγάλη αλλαγή βρίσκεται στο γεγονός ότι τα όπλα και οι πανοπλίες πλέον δεν διαθέτουν μετρητή φθοράς, ενώ το σπαθί σας δεσμεύει ξεχωριστό slot από μόνο του στο inventory και τα glove/hammer tools που σας βοηθούν στο χτίσιμο και στην συλλογή των πετρωμάτων, είναι προσβάσιμα με πλήκτρα που αναθέτονται απευθείας σε αυτά. Δεν χρειάζεται δηλαδή να τα έχετε ενεργά την δεδομένη στιγμή στο inventory. Επίσης, έχει προστεθεί μια καινούργια κίνηση τρεξίματος που εξαντλεί ένα ξεχωριστό μετρητή stamina ενώ ο χαρακτήρας αποκτά και μια ικανότητα αιώρησης (όταν αποκτήσετε το σχετικό αντικείμενο). Απλοποίηση έχει υποστεί και το build tree που πλέον απαιτεί λιγότερα υλικά για τις κατασκευές σας.

Τα Quests έχουν πια μια πιο σύνθετη δόμηση που θυμίζει περισσότερο συμβατικό RPG, με αλληλουχία αποστολών που βασίζονται σε μια κεντρική ιστορία ενώ φυσικά παρέχονται και αρκετά προαιρετικά objective. Σε μια προσπάθεια να γίνει ο τίτλος ακόμα πιο προσιτός σε μικρότερες ηλικίες, το Builders 2 έχει ένα υποτυπώδες tracker που σας υπενθυμίζει τι πρέπει να κάνετε, ενώ εμφανίζονται και οι σχετικές κουκίδες στο mini-map.Σαν αποτέλεσμα, το παιχνίδι πατά περισσότερο στην εξερεύνηση και στην ολοκλήρωση των quests, παρά στο κτίσιμο – πόσο μάλλον όταν τα πιο σύνθετα κτήρια και συνθέσεις τα κατασκευάζουν οι χωρικοί σας.

Και ο ρόλος της μάχης είναι πάντως υποβαθμισμένος, αφού πλέον οι NPC έχουν πολύ πιο ενεργητικό ρόλο όταν σας βοηθούν. Αυτό σημαίνει ότι ο ήρωας προκαλεί πολύ λιγότερη ζημιά στους εχθρούς, στερώντας σημαντικά το αίσθημα της επίτευξης όταν νικάτε έναν δύσκολο αντίπαλο. Επιστρέφοντας όμως στα θετικά του τίτλου, ο κόσμος είναι πραγματικά τεράστιος και κάθε νησί είναι αρκετά μεγαλύτερο σε σύγκριση με τα αντίστοιχα του πρωτότυπου τίτλου. Κάθε ευκαιρία για μάχη ή εξερεύνηση, σας δίνει σαν κίνητρο όχι μόνο το ότι ανεβάζετε το επίπεδο του χαρακτήρα σας, αλλά και νέες συνταγές σε όπλα και πανοπλίες. Οι περιοχές μάλιστα είναι διανθισμένες και με αρκετά mini-bosses που όταν κατατροπώσετε, σας επιβραβεύουν με νέες συνταγές.

Εν κατακλείδι, το Dragon Quest Builders 2 θα ενθουσιάσει τους φίλους του Minecraft που θέλουν μια πιο οργανωμένη και ουσιώδη προσέγγιση στο παιχνίδι τους. Κατά βαση βελτιώνει τον αρχικό τίτλο σε όλα τα σημεία, με εξαίρεση το σύστημα μάχης που μεταθέτει το βάρος κυρίως στους ακόλουθους σας. Αν έχετε την δυνατότητα πάντως, προτείνουμε να επιλέξετε την έκδοση για PS4 αν δεν σας ενδιαφέρει ιδιαίτερο το handheld mode, αφού στο Switch υπάρχουν μερικά θέματα απόδοσης με σημαντικότερα αυτά που προκαλούν slow down και frame drops στον τίτλο.

Ανάπτυξη: Omega Force Έκδοση: Square Enix Διάθεση: CD Media

The post Dragon Quest Builders 2 Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα