Logitech G502 Proteus Core

Η ζωή είναι άδικη σε πολλές περιπτώσεις. Μία από αυτές είναι και εκείνη του G502 Proteus Core, της νέας ναυαρχίδας της Logitech στην κατηγορία των gaming ποντικιών. Και μιλάω περί αδικίας διότι όταν έρχεσαι να διαδεχθείς το καθ’ όλα επιτυχημένο G500s, τότε εξ’ αρχής το έργο σου είναι δύσκολο. Πολύ δύσκολο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να υπερβάλλεις εαυτόν προκειμένου να ανταποκριθείς στις προσδοκίες για κάτι –ακόμα- καλύτερο και να περάσεις πάνω από

τον πήχη που βρίσκεται ήδη ψηλά χωρίς να τον ρίξεις. Τι παίζει με την περίπτωση του G502; Θα μπορούσες να πεις ότι η Logitech… τράβηξε από 20 και της έκατσε ο άσος αφού το G502 έχει υποστεί τις κατάλληλες βελτιώσεις προκειμένου να τα πάει καλύτερα απ’ τον προκάτοχό του.

Ευαισθητούλικο!

Όταν ένα ποντίκι σου μοστράρει φαρδιά πλατιά έως και 12.000 dpi (dots per inch, μονάδα μέτρησης ευαισθησίας), τότε δεν μπορείς παρά να υποκλιθείς μπροστά του, ιδίως στην περίπτωση που παίζεις μπάλα σε 2-3 οθόνες –το χέρι σου ειδικά θα το ευγνωμονεί. Σημείωσε ότι η ευαισθησία του G502 ρυθμίζεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Εκεί που θα χρειαστεί να πειράξεις λίγες περισσότερες ρυθμίσεις είναι σε ό,τι αφορά την επιφάνεια που χειρίζεσαι το mouse. Πρόκειται για επιλογή διαθέσιμη μέσα από το ειδικό software που έρχεται «πακέτο» με το ποντίκι και που θα σε βολέψει αν π.χ. πάρεις το G502 σου στο σπίτι ενός φίλου και το χρησιμοποιήσεις σε διαφορετική επιφάνεια (άλλη υφή mousepad, τραπέζι, πέτρα, στρώμα νερού ή όπου αλλού θες τέλος πάντων).

Σε γενικές γραμμές θα έχεις τη δυνατότητα να παίξεις και με την παραμικρή λεπτομέρεια που μπορεί να επηρεάσει την απόδοσή σου, απόδειξη πως το G502 απευθύνεται σε σοβαρούς gamers. Ευχάριστη προσθήκη στο gaming ποντίκι της Logitech είναι και τα λιλιπούτεια βαρίδια που βρίσκουν «καταφύγιο» στη βάση του. Συνολικά ζυγίζουν περί τα 138 γραμμάρια και η προσθαφαίρεσή τους θα σου επιτρέψει να ρυθμίσεις και το βάρος του G502, δημιουργώντας έτσι ακόμα μία μεταβλητή, ικανή να παίξει τον ρόλο της στις επιδόσεις σου.

Εδώ βλέπεις το G502 σε όλο του το μεγαλείο. Το κάτω μέρος του βγαίνει και μέσα τοποθετούνται τα βαρίδια που αυξομειώνουν το βάρος του.

Κουμπιά. Πολλά.

Μία επίσης λειτουργία που μου άρεσε στο G502 είναι τα macro πλήκτρα του. 11 τον αριθμό, θα έχεις τη δυνατότητα να τα ρυθμίσεις και κατόπιν να αποθηκεύσεις τα διάφορα σετ ρυθμίσεών σου ανά παιχνίδι (βολικότατο) ή προφίλ εν πάση περιπτώσει. Πρόκειται για επιλογή που θα σε βολέψει αν εναλλάσσεσαι π.χ. ανάμεσα σε δύο ή τρία παιχνιδάκια. Τώρα, αναφορικά με τα ίδια τα κουμπιά, έχεις δεξί και αριστερό πλήκτρο, ροδέλα (υποστηρίζεται λειτουργία για εξαιρετικά γρήγορο scrolling, επίσης λειτουργικότατη), πέντε πλαϊνά και δύο στη ράχη. Η ποιότητα κατασκευής του ποντικιού είναι ικανοποιητικότατη με τα βασικά του μέρη να είναι κατασκευασμένα από αντιολισθητικό υλικό (rubber κατάσταση) για να βολεύεσαι ακόμα περισσότερο κρατώντας το G502.

Σε όλα τα παραπάνω πάντως, ασχέτως κουμπιών και λειτουργιών, θα πρέπει να προσθέσεις και την… υπερηχητική εμφάνιση του G502 που κάνει το G500s (αν θυμάσαι είχε κυκλοφορήσει μόλις πέρυσι) να δείχνει ντεμοντέ και αδιάφορο. Σε συνδυασμό δε με τις μπλε… πινελιές, έχουμε ένα αποτέλεσμα που θα σε ικανοποιήσει τόσο στη χρήση όσο και αισθητικά. Μία εξαιρετική επιλογή για κάθε diehard gamer που σέβεται τον εαυτό του, το Logitech G502 Proteus Core στα 81,99€ θέτει εύκολα υποψηφιότητα για να γίνει η επόμενή σου αγορά.



The post Logitech G502 Proteus Core appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα