Magic: The Gathering – Μάθε να παίζεις

«Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», λέει ο λαός και το αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Magic: The Gathering. Το πρόβλημα πάντοτε με το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν και είναι ο τρόπος που το μαθαίνεις. Ωραία, σου αρέσει το Magic, έχεις δει και μερικές όμορφες καρτούλες αλλά αυτές έχουν πάνω κάτι ακαταλαβίστικα νούμερα και λέξεις. Γνωρίζεις ρε παιδί μου ότι είναι

ένα παιχνίδι στρατηγικής με κάρτες αλλά πώς στο καλό θα μάθεις να το παίζεις;

Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια η Wizards of the Coast, η μαμά-εταιρεία του Magic, έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά ώστε το παιχνίδι να γίνει πιο φιλικό προς τους νέους παίκτες, έχοντας φυσικά διδαχθεί και από τα λάθη της –21 χρόνια είναι στην αγορά το παιχνίδι εξ’ άλλου! Θες λοιπόν να μάθεις για το Magic. Ωραίααα… Δες λοιπόν τους καλύτερους τρόπους για να ξεκινήσεις με το δεξί την σταδιοδρομία σου!

Ο απλός δρόμος: μια επίσκεψη στο επίσημο site

Η εταιρεία έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Στο επίσημο siteτου Magic θα βρεις αναλυτικές οδηγίες, demo, βίντεο και ό,τι άλλο θελήσεις για να μάθεις το παιχνίδι και να πάρεις τις βασικές πληροφορίες που χρειάζεσαι. Γενικότερα τα τελευταία δύο χρόνια η Wizards έχει ρίξει πολλή δουλειά στο site και η αλήθεια είναι πως αυτό… φαίνεται. Η επίσκεψη εδώ θεωρείται απαραίτητη και γενικά αν συνεχίσεις να ασχολείσαι ενεργά με το Magic, θα βολτάρεις στο εν λόγω site συχνά.

Κάρτες, κάρτες και δωσ” του κάρτες. Πολλές, ε; Μην αγχώνεσαι, σιγά-σιγά θα μάθεις να τις ξεχωρίζεις.

Δοκίμασε το videogame: Duels of the Planeswalkers

Εδώ η Wizards χτύπησε διάνα, δημιουργώντας ένα παιχνίδι εύκολο και εθιστικό. Το Duels of the Planeswalkers πευθύνεται σε καινούριους και σε παλιούς παίκτες του Magic και διατίθεται σχεδόν σε κάθε πλατφόρμα (PC, Xbox, PS3, iOS, Android). Έχει tutorials για να μάθεις το παιχνίδι και σου βρίσκει αντίπαλο στα μέτρα σου. Θα παίξεις κλασσικές παρτίδες, θα ξεκλειδώσεις κάρτες και θα τροποποιήσεις τις τράπουλές (decks) σου. Όταν το έχεις «λιώσει», θα μπορείς να πεις ότι έχεις μάθει Magic σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό! Must επιλογή αν θες τη γνώμη μου με ένα προϊόν που η ίδια η αγορά επιζητούσε…

Πήγαινε σε κάποιο κατάστημα με παιχνίδια στρατηγικής και φαντασίας

Βασικό: φρόντισε να βρεις κατάστημα με άτομα που γνωρίζουν το αντικείμενο γιατί αλλιώς… Με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις! Τα καταστήματα αυτά έχουν κάποιες ώρες εκμάθησης –αν όχι, τότε συνεννοήσου με τον υπεύθυνο. Θα αποκτήσεις τις πρώτες κάρτες σου δωρεάν και θα έχεις κάποιον να λύνει τις απορίες σου επί τόπου. Γενικά φρόντισε να να διατηρείς καλές σχέσεις με τους ανθρώπους του καταστήματός σου διότι εκείνοι θα σε κατευθύνουν πάνω στο παιχνίδι. Η προσωπική μου πείρα λέει να ενισχύεις τέτοια καταστήματα μιας που οι τιμές τους δεν διαφέρουν από τα ιντερνετικά μαγαζιά ενώ εκεί θα εξασκείς και τα αγαπημένα σου χόμπι.

Το Duels of the Planeswalkers είναι εξαιρετική επιλογή για νέους και προχωρημένους παίκτες. Χρόνο με τον χρόνο η Wizars το εξελίσσει σε τέτοιο βαθμό που είναι το καλύτερο στην κατηγορία του (για το Hearthstone θα τα πούμε άλλη ώρα).

Αν ακολουθήσεις κάποιο ή και όλα τα βήματα που σου περιέγραψα πιο πάνω, είναι σίγουρο ότι θα πάρεις μια καλή –πρώτη- γεύση από το Magic: The Gathering ώστε να αποφασίσεις ασφαλώς αν και σε ποιο βαθμό θες να ασχοληθείς μαζί του. Να θυμάσαι μόνο ότι Magic είναι πολύ εθιστικό και ιδιαίτερο παιχνίδι με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τον νου σου και όλα θα πάνε καλά!Εμείς θα τα λέμε μέσα από το gameslife, εναλλακτικά αν ο δρόμος σου σε βγάλει προς Θεσσαλονίκη μεριά, θα με βρεις στα καταστήματα Κάισσα Καλαμαριάς και Hobby Games. Εις το επανιδείν!

The post Magic: The Gathering – Μάθε να παίζεις appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα