Shantae

Αν νοστάλγησες τις εποχές που ήσουν με ένα Game Boy Color στο χέρι και είσαι ταυτόχρονα φαν των platform παιχνιδιών, τότε κάνε ένα ταξίδι στις αναμνήσεις σου με το Shantae.

Σενάριο και τα ρέστα

Στο παιχνίδι αυτό παίρνεις το ρόλο της Shantae, ένα μισό τζίνι που ζει ήσυχα σαν φύλακας σε μια μικρή πόλη ψαράδων. Η ησυχία σου θα σταματήσει ένα πρωινό, κατά το οποίο ένα μπούγιο πειρατές ξεσηκώνουν την πόλη και κλέβουν μια ατμομηχανή που αποτελεί πολύτιμη εφεύρεση. Προσπαθείς να προστατέψεις

την πόλη και ταυτόχρονα να σταματήσεις την κλοπή, αλλά δυστυχώς οι πειρατές ξεφεύγουν. Η αποστολή σου είναι μία: να ακολουθήσεις τους πειρατές και να πάρεις πίσω την ατμομηχανή, σταματώντας τα διαβολικά τους σχέδια.



Gameplay

Το Shantae ανήκει στη κατηγορία των platform τίτλων και για την εποχή του έχει μεγάλη ποικιλία στο gameplay. Όταν ξεκινήσεις το παιχνίδι, έχεις μόνο δυο κινήσεις: ένα άλμα και μία επίθεση με τα μαλλιά σου. Στην πορεία ωστόσο, ξεκλειδώνεις μαγικούς χορούς που σε μεταμορφώνουν σε ζώα με διάφορες χρήσιμες δυνάμεις. Επίσης, στο ταξίδι σου θα συναντήσεις μια μεγάλη γκάμα όπλων, για να διαλύσεις οτιδήποτε περπατάει ή πετάει. Στις πόλεις υπάρχουν καταστήματα, όπου και ξοδεύεις τα λεφτά που κέρδισες «τεμαχίζοντας» τους αντιπάλους σου και τσιμπάς χρήσιμα αντικείμενα για τη συνέχεια της περιπέτειάς σου. Τέλος, τα mini-games που θα συναντήσεις στο ταξίδι σου είναι ευχάριστα και σε ξεκουράζουν από τη κύρια κούρσα του παιχνιδιού.

Και από εμφάνιση;

Τα γραφικά και τα χρώματα είναι όσο πιο ζωντανά γίνεται για μια φορητή κονσόλα εκείνης της εποχής, ενώ τα πολλά διαφορετικά τοπία που θα περάσεις δε θα σε κουράσουν. Φοβερή εντύπωση μου προκάλεσε η ομαλότητα των κινήσεων των χαρακτήρων, δίνοντας αίσθηση πραγματικού χρόνου στο χειρισμό μου. Από την άλλη, η μουσική είναι τελείως μονότονη και ακόμα και αν ταιριάζει στις πίστες, θα τη βαρεθείς και θα την κλείσεις σχετικά γρήγορα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις gameslife