Sound Blaster EVO Zx

Με τα ακουστικά έχουμε ένα θέμα εδώ στο gameslife: ποτέ δεν λέμε όχι σε ένα ποιοτικό headset και στην περίπτωση του EVO Zx είχαμε –και ιδιαίτερα εγώ προσωπικά- έναν επιπλέον λόγο: το όνομα της Sound Blaster, βλέπεις, ξυπνά μνήμες του παρελθόντος, τότε που η οικογένεια καρτών ήχου της Creative κυριαρχούσε στα PC (στα 90s για ήχο έπαιρνες Sound Blaster και για γραφικά Voodoo). Με τις κάρτες ήχου πλέον να βρίσκονται στις motherboards, η Sound Blaster έχει μεταπηδήσει και στην κατασκευή

ηχείων και ακουστικών και το EVO Zx είναι ένα απ’ αυτά.

Με ή χωρίς καλώδιο

Το Sound Blaster EVO Zx είναι ένα headset, λοιπόν, που μπορεί να λειτουργήσει τόσο ενσύρματα, όσο και ασύρματα. Αν αποφασίσεις να το συνδέσεις στη συσκευή σου (υποστηρίζονται τα άπαντα: κονσόλες, PC, Mac, κινητά, tablets, τηλεοράσεις, θερμοσίφωνες, πλαφονιέρες κλπ) με καλώδιο, μπορείς να το κάνεις χρησιμοποιώντας είτε το κλασσικό βυσματάκι των 3,5 χιλ., είτε θύρα USB 2.0. Αν θελήσεις να το πας ασύρματα, τότε θα παίξεις μπάλα με Bluetooth: η ισχύς του αισθητήρα είναι πολύ καλή και σε ακτίνα 10 μέτρων που την τσέκαρα δεν χάνει το σήμα (τεχνολογία AAC είναι αυτή) ενώ προσφέρεται και υποστήριξη NFC.

Το όλο «πακέτο» σε όλο του το μεγαλείο. Βλέπεις τα ακουστικά, τα καλώδια που τα συνοδεύουν καθώς και το δερμάτινο πουγκί μεταφοράς.

Ενσωματωμένος επεξεργαστής

Αυτό που πραγματικά με εξέπληξε στα EVO Zx είναι η ύπαρξη ενσωματωμένου επεξεργαστή ήχου. Ναι. Στα ακουστικά. Πρόκειται για τον SB-Axx1 ο οποίος φροντίζει ώστε η ποιότητα ήχου που φτάνει στα αφτιά σου να είναι η καλύτερη δυνατή. Και τα καταφέρνει περίφημα. Δοκίμασα τα Sound Blaster EVO Zx σε gaming καταστάσεις, αναπαραγωγή ταινιών (Blu-ray) και μουσικής (Spotify) και κλήσεις VoIP. Παράπονο δεν είχα σε καμία περίπτωση με τα μπάσα να αποδίδονται σωστά, τον ήχο να έχει βάθος και γενικότερα να αισθάνομαι μία 3D εμπειρία. Δεν μπορώ να στο περιγράψω λεπτομερέστερα, πρέπει απλά να το ακούσεις για να το καταλάβεις.

Η αίσθηση που μου άφησαν τα EVO Zx μετά από κάμποσες ώρες «προσκολλήσεως» στα αφτιά μου ήταν εξαιρετική. Ο σχεδιασμός τους είναι ανατομικός ώστε να προσαρμόζονται σε κάθε κεφάλι και σχήμα αφτιού, χωρίς να κουράζουν και προπάντων, χωρίς να προκαλούν εφίδρωση. Μετά από ένα οκτάωρο (!) συνεχούς χρήσης, δεν ένιωσα σε καμία περίπτωση μούδιασμα όταν τα έβγαλα και αυτό για ‘μένα είναι σημάδι ποιοτικής κατασκευής για άνετη χρήση. Στο δεξί ακουστικό θα βρεις και διακριτικά κουμπιά ελέγχου. Τα EVO Zx συνοδεύονται από σουίτα ελέγχου της Creative σε PC, iOS και Android (δεν είναι απαραίτητη για τη λειτουργία τους) ενώ πλαισιώνονται και από δερμάτινο πουγκί μεταφοράς.



Εν τέλει

Με τιμή που παίζει στα 229,90€ στην ελληνική αγορά, τα Sound Blaster EVO Zx της Creative είναι μία σχετικά ακριβή επιλογή. Ακριβή μεν, που αξίζει και δικαιολογεί τα λεφτά της δε. Σκέψου ότι θα αποκτήσεις ένα κορυφαίας ποιότητας εργονομικό headset που θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις παντού (στο σπίτι, το γραφείο ή τον δρόμο), με κάθε συσκευή. Η επιλογή είναι δική σου φυσικά, δεν το συζητάμε. Με τις ευχές μου πάντως…

The post Sound Blaster EVO Zx appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα