The Amazing Spider-Man 2

Πρώτα απ’όλα θα απαντήσω σε αυτό που σκέφτεσαι ήδη. Το Shattered Dimensions παραμένει το καλύτερο Spiderman παιχνίδι μέχρι σήμερα. Όμως το The Amazing Spider-Man 2 έχει τη φάση του, και ομολογουμένως είναι αρκετά εθιστικό. Ειδικά για το πολύπαθο είδος των licenced games, είναι αν μη τι άλλο, μία προσεγμένη παραγωγή!

Σενάριο και τα ρέστα

Η υπόθεση είναι βασικά ένα κοκτέιλ από την πρώτη και τη δεύτερη ταινία

του πρόσφατου reboot, μαζί με πολλά στοιχεία και χαρακτήρες του Marvel universe, ανεξάρτητα από το σινεμά. Ξεκινάς με το περιστατικό της δολοφονίας του θείου Μπεν και καταλήγεις να πολεμάς ένα σύνολο κακών, όπως τον Electro, τον Goblin, αλλά επίσης τον Kingpin, τον Carnage, κ.ά. Τέλεια είναι και η συμμετοχή του «excelsior» Stan Lee ως μαγαζάτορας ενός interactive καταστήματος με comics, γεμάτο με memorabilia της Marvel!



Gameplay

Το καλύτερο στοιχείο του παιχνιδιού είναι το web slinging. Τόσο πολύ που θα θες να τριγυρνάς άσκοπα, μόνο γι’αυτό! Ρίχνεις τον ιστό από το αριστερό και το δεξί χέρι ξεχωριστά, ενώ τρέχεις στις κάθετες επιφάνειες των κτιρίων, έχοντας έτσι μεγάλο έλεγχο στη μετακίνηση του Spiderman. Η πόλη είναι αχανής, προσφέροντας έναν τεράστιο χάρτη με κάθε είδους πολεοδομία. Από ουρανοξύστες και απλά κτίρια, μέχρι λεωφόρους και στενάκια. Ακόμα και στο Central Park μπορείς να βολτάρεις, είτε με ιστό είτε ποδαράτος! Επιτρέπεται επίσης η άμεση μετακίνηση μεταξύ δύο κοντινών σημείων με ένα πλήκτρο, κάτι που λειτουργεί και ως επιλογή στόχου στην περίπτωση των εχθρών. Ενεργοποιώντας τη spider-sense, κάνεις highlight τα interactive σημεία της εκάστοτε περιοχής, όπως επίσης τη θέση των εχθρών, αλλά και την κατεύθυνση όπου κοιτάζουν. Τα boss fights είναι δυνατά και μεγαλεπήβολα, απαιτώντας διαφορετική στρατηγική για κάθε μεγάλο κακό. Έχουμε όμως και stealth -προαιρετικό πάντα- για άμεση εξουδετέρωση εχθρών χωρίς μάχη.

Ο χάρτης είναι γεμάτος με διάφορες δευτερεύουσες δραστηριότητες, όπως διάσωση πολιτών, εξουδετέρωση βομβών και κακοποιών, φωτογραφίσεις για την εφημερίδα Daily Bugle, κ.ά. Έτσι συγκεντρώνεις περισσότερους πόντους εμπειρίας προς επένδυση σε upgrades του Spiderman. Ένα σύστημα αξιολόγησης ως ήρωα / απειλή κρίνει πόσο εχθρικές θα είναι οι αρχές εναντίον σου, ανάλογα με την επιτυχία ή αποτυχία κάθε δευτερεύουσας δραστηριότητας. Τέλος, μπορείς να επιστρέφεις ανά πάσα στιγμή στο σπίτι της θείας Μέι, για να ξαναπαίζεις αποστολές που έχεις ήδη ολοκληρώσει, όπως και για να φοράς εναλλακτικές στολές, μοιάζοντας π.χ. με τον Iron Man και άλλους χαρακτήρες.

Και από εμφάνιση;

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο θα έλεγα ότι είναι η μεγάλη ποικιλία των animations για το web slinging! Η δε πόλη είναι εκτενής, πανέμορφη και απολαυστική στην περιήγηση της. Σε κάθε μάχη γίνεται εμφανής η φθορά στη στολή του Spiderman, ενώ τα μοντέλα των βασικών χαρακτήρων είναι σχεδιασμένα με μεγάλη λεπτομέρεια, ειδικά το πρόσωπο του «τεράστιου» Kingpin, που γεμίζει επιβλητικά την οθόνη.

The post The Amazing Spider-Man 2 appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα