The Elder Scrolls Online

Αν θυμάσαι, σου έχω πει ήδη αναλυτικά τις εντυπώσεις μου από τη beta του The Elder Scrolls Online (TESO), και τώρα επιτέλους το τελικό παιχνίδι είναι διαθέσιμο για όλους. Παραλαμβάνοντας την ψηφιακή έκδοση της Imperial Edition από την IGE, συν 30 μέρες συνδρομής, ξεκίνησα από την αρχή το ταξίδι μου στον ανοικτό κόσμο της Tamriel, μέσω του

ευρωπαϊκού megaserver.

Σενάριο και τα ρέστα

Ο Molag Bal, ένας από τους Daedra (δαιμονικούς άρχοντες) της Oblivion (κόλασης) απαγάγει άτομα από όλες τις φυλές της Tamriel (γης) και τους διαχωρίζει από τις ψυχές τους, με σκοπό να φτιάξει ένα στρατό και να κατακτήσει τις δύο διαστάσεις. Εσύ, ως ένας από αυτούς, καταφέρνεις να δραπετεύσεις και επιστρέφεις στην Tamriel με σκοπό να σταματήσεις αυτό το σχέδιο. Όχι βέβαια μόνος σου, αλλά με τη συνεργασία των υπόλοιπων Ευρωπαίων gamers. ;)



Gameplay

Θα προσπαθήσω να σου πω κυρίως τα νέα χαρακτηριστικά και τις διαφορές από τη beta, καθώς τα περισσότερα συνεχίζουν να ισχύουν. Κατά τη δημιουργία του χαρακτήρα σου, διαλέγεις ένα faction (Aldmeri Dominion, Daggerfall Covenant, Ebonheart Pact), και αμέσως μετά τη φυλή σου (High Elf, Wood Elf, Khajiit, Orc, Breton, Redguard, Dark Elf, Nord, Argonian). Αν έχεις την Imperial Edition του παιχνιδιού, μπορείς να επιλέξεις επίσης τη φυλή των Imperials (ισορροπημένοι άνθρωποι), και μάλιστα να λάβεις δωρεάν ειδικό εξοπλισμό. Αν και θεωρητικά συγκεκριμένες φυλές ανήκουν σε συγκεκριμένα factions, πρακτικά μπορείς να κάνεις «μεικτές» επιλογές.

Στις κλάσεις τώρα, έχουμε Templars, Sorcerers, Nightblades (rogues) και Dragon Knights (απ’όλα). Αυτές διαφοροποιούν κυρίως τα δέντρα ικανοτήτων, αφού ουσιαστικά ότι κι αν είσαι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιονδήποτε συνδυασμό πανοπλίας και όπλων. Οι εχθροί γενικά δεν μαζεύονται σε mobs, οπότε ακόμα και αν «σολάρεις», μπορείς να προοδεύσεις. Φυσικά η παρουσία άλλων παικτών βοηθάει είτε προσφέροντας συνεργασία, είτε απλά τραβώντας την προσοχή των εχθρών. Το interface του παιχνιδιού έχει πάρει πάμπολλα στοιχεία από το Skyrim, οπότε αν έχεις παίξει το τελευταίο, θα βρεθείς σε ένα πολύ οικείο περιβάλλον. Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι οι περισσότερες περιοχές είναι seamless, ενώ αυτές που δεν είναι, φορτώνουν μόλις σε 1-2 δευτερόλεπτα.

Και από εμφάνιση;

Ωραία πράγματα! Τα γραφικά έχουν υψηλή ευκρίνεια και ισορροπημένα χρώματα, ενώ ο φωτισμός, αν και μαγευτικός, είναι περισσότερο διακοσμητικός, δηλαδή η απουσία του δεν σου δυσκολεύει τη ζωή. Οι περιοχές έχουν προσεγμένη αρχιτεκτονική στις πόλεις και τα χωριά, πανέμορφα landscapes στην εξοχή, και επιβλητικά dungeons. Η δυνατότητα να μετακινείσαι με άλογο, ακόμα και ως low level, κάνει την εξερεύνηση απολαυστική.

The post The Elder Scrolls Online appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα