To This War of Mine στηρίζει τα παιδιά του πολέμου της Συρίας

Το This War of Mine είναι ένα 2D point n click survival game, το οποίο παρουσιάζει με πολύ ρεαλιστικό τρόπο τη φρίκη του πολέμου. Τοποθετώντας τους παίκτες όχι στο ρόλο ενός στρατιώτη, αλλά ενός απλού πολίτη, ο χαρακτήρας που ελέγχουν οι gamers θα πρέπει να αντέξει τις κακουχίες μίας εμπόλεμης σύρραξης, επιβιώνοντας από την πείνα και τις ασθένειες. Ωστόσο, τo This War

of Mine είναι ένας indie τίτλος που δεν θα τον θυμόμαστε τόσο για το gameplay ή για τα γραφικά του, αλλά από το γεγονός ότι συνέβαλλε σημαντικά έτσι ώστε να ανακουφιστούν αρκετά παιδιά της Συρίας, τα οποία πλήττονται εδώ και χρόνια από τον πόλεμο.

Συγκεκριμένα, για περίπου ένα μήνα οι developers έτρεξαν μία φιλανθρωπική καμπάνια, όπου τα χρήματα που θα κατέβαλλαν οι gamers για την αγορά in-game content του This War of Mine θα προσφέρονταν όλα στον φιλανθρωπικό οργανισμό War Child. Η προσπάθεια της 11 Bit Studios τελικά στέφθηκε με πλήρη επιτυχία, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι developers του This War of Mine, 350 παιδιά από τη Συρία που είναι πρόσφυγες λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί στην χώρα τους, μπόρεσαν να βοηθηθούν από τις υποστηρικτικές υπηρεσίες του οργανισμού War Child. Ο εν λόγω οργανισμός παρέχει ψυχολογική στήριξη στα θύματα του πολέμου, ενώ παράλληλα τα βοηθάει στην πορεία τους στο σχολείο. Αναμφίβολα, πρόκειται για μία εξαιρετική ενέργεια από τους δημιουργούς του This War of Mine που αποδεικνύει περίτρανα ότι το gaming είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό μέσο ψυχαγωγίας.

The post To This War of Mine στηρίζει τα παιδιά του πολέμου της Συρίας appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα