Total War: Rome – Καταστρέψτε την Καρχηδόνα

Η σειρά παιχνιδιών, Total War, συνιστά ένα από τα γνωστότερα franchises στο είδος των real time strategies (RTS) και του gaming γενικότερα. Η ποιότητα και οι μηχανισμοί του gameplay τους είναι απαράμιλλοι με τους τίτλους της σειράς να αναπαριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις διάφορες μάχες, μεγάλες και μικρές, των ιστορικών περιόδων στις οποίες διαδραματίζονται. Το τελευταίο επεισόδιο του franchise,

Total War: Rome II (κυκλοφόρησε το 2013 για PC από τη SEGA) και sequel του πρώτου Rome: Total War, ξεκινά να πραγματεύεται την ιστορία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από το 272 π.Χ. με την κεντρική campaign του να διαρκεί για περίπου 300 χρόνια.



Total War: Rome – Μια σταγόνα ιστορίας

Στο Total War: Rome II βασίστηκε ο Ντέιβιντ Γκίμπινς για το βιβλίο του Total War: Rome – Καταστρέψτε την Καρχηδόνα με τα γεγονότα του να εντοπίζονται στο 146 π.Χ. στην πόλη της Καρχηδόνας. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του, ο Γκίμπινς διηγείται την ιστορία του Φάβιου Πετρώνιου Σεκούντου, ενός –φανταστικού- Ρωμαίου Εκατόνταρχου και σωματοφύλακα του Σκιπίωνα, καθώς εκείνος ανέρχεται στην ιεραρχία του ρωμαϊκού στρατού. Μέσα από τα μάτια του Φάβιου δεν βλέπουμε μόνο την άνοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας αλλά παράλληλα τη σήψη και την ίντριγκα που έθρεφε μέσα της η τότε κραταιά υπερδύναμη.

Οι στρατιωτικές τακτικές εναλλάσσονται με την πολιτική ίντριγκα σε μια ιστορική νουβέλα που πλέει τη Μεσόγειο. Δεν θα ήταν υπερβολή αν χαρακτήριζε κανείς το Καταστρέψτε την Καρχηδόνα ως ένα πολιτικό θρίλερ, μέσα από το οποίο θα δεις να χτίζεται αριστουργηματικά μπροστά στα μάτια σου η πόλη της Καρχηδόνας. Ο πολυβραβευμένος Γκίμπινς εξ’ άλλου είναι αυθεντία σε κάτι τέτοια, όντας αρχαιολόγος και έχοντας συμμετάσχει ουκ ολίγες φορές σε αποστολές εξερεύνησης καταποντισμένων πόλεων. Η δε εμπειρία του ως καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης και των Πολιτισμών του επιτρέπει να υπεισέρχεται σε όσες λεπτομέρειες απαιτούνται προκειμένου να εκτός από την Καρχηδόνα να «χτίσει» την κατάλληλη περιρρέουσα ατμόσφαιρα προκειμένου ο αναγνώστης (εσύ, δηλαδή) να απολαύσει το βιβλίο του.

Κι αν δεν έχω παίξει το παιχνίδι;

Το Total War: Rome – Καταστρέψτε την Καρχηδόνα εμπνέεται ή μάλλον βασίζεται στο Total War: Rome II. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ακολουθεί την πλοκή του (τι πλοκή εξ’ άλλου να έχει ένα strategy game;) ή υιοθετεί συμπληρωματικό σε αυτό ρόλο. Ίσα-ίσα που πρόκειται για ένα ανάγνωσμα το οποίο θα απολαύσει κάθε λάτρης της ιστορίας που ενδιαφέρεται για τη ρωμαϊκή ιστορία και τους εξαφανισμένους πολιτισμούς. Αν έχεις παίξει το παιχνίδι ενδεχομένως να νιώσεις οικεία, αν όχι μην άγχεσαι καθόλου αφού ο συγγραφέας πριν καν ξεκινήσει το έργο του φροντίζει να σου δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις ώστε να δημιουργήσει το απαραίτητο υπόβαθρο και εσύ να μη νιώθεις χαμένος.

Παρ’ ότι νουβέλα φαντασίας, τα γεγονότα που διηγείται είναι ιστορικά ακριβή και αξίζει να αναφερθεί η πανέξυπνη προσέγγιση του Γκίμπινς ο οποίος εκμεταλλεύεται καταγεγραμμένες ιστορικές καταστάσεις για να πλάσει μια ιστορία που θα σε «ρουφήξει» από την πρώτη κιόλας σελίδα της. Αν σκεφτείς μάλιστα ότι το Καταστρέψτε την Καρχηδόνα δεν είναι παρά το πρώτο μέρος –όπως όλα δείχνουν- επικής τριλογίας, τότε τα καλύτερα μάλλον είναι μπροστά μας!

Το Total War: Rome – Καταστρέψτε την Καρχηδόνα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Θα το βρεις στην τιμή των 13,41€. Μπορείς να διαβάσεις δε τις πρώτες του σελίδες εδώ.

The post Total War: Rome – Καταστρέψτε την Καρχηδόνα appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα