Uncharted: Η Συλλογή του Nathan Drake

Μερικούς μήνες πριν από την κυκλοφορία του τέταρτου Uncharted, έρχεται ένα πακέτο που έχει μέσα όλα (σχεδόν) τα Uncharted που απευθύνεται κυρίως σε όσους έχουν μείνει πίσω στα μαθήματα. Τα συγκεκριμένα «μαθήματα» βέβαια είναι πολύ βασικά, καθώς το συγκεκριμένο franchise

είναι ένα από τα μεγαλύτερα θεμέλια του SONY gaming: χωρίς αμφιβολία τα Uncharted έχουν σημειώσειε απίστευτες πωλήσεις και βραβεία, άκρως δικαιολογημένα, καθώς πρόκειται για μερικούς από τους πιο ψυχαγωγικούς και καλοδουλεμένους τίτλους στη βιομηχανία, ασχέτως πλατφόρμας.

Ευτυχώς το Uncharted: Η Συλλογή του Nathan Drake (όπως είναι η επίσημη ονομασία στα ελληνικά), δεν είναι ούτε άρμεγμα, ούτε ξαναζεσταμένο φαγητό ενώ έχει πραγματικά λόγο ύπαρξης και δεν πρέπει να λείπει από το ράφι των απανταχού… Players. H Bluepoint Games δεν επέλεξε την εύκολη λύση στη μεταφορά και έχει φροντίσει όχι μόνο για τη μεταφορά σε 1080p και 60 fps, αλλά και για πιο ζωντανά textures/φωτισμούς, ενώ ορισμένοι μηχανισμοί που είχαν διαφοροποιήσεις ανά τίτλο (όπως η στόχευση, η χρήση χειροβομβίδας, κ.λπ) έχουν πλέον ομογενοποιηθεί οριζόντια σε όλα τα Uncharted.

Αν και δεν υπάρχουν τα multiplayer modes, οι παλιοί παίκτες που επισκέπτονται ξανά τον τίτλο έχουν να πειραματιστούν με νέες λειτουργίες: υπάρχει η λειτουργία της εξερεύνησης (χωρίς πιστολίδια, για να δείτε το παιχνίδι πιο εύκολα, αλλά χωρίς Τρόπαια), η χρονομέτρηση του Speed Run (κόντρες μεταξύ παικτών για τον γρηγορότερο τερματισμό κεφαλαίων) και το Brutal επίπεδο δυσκολίας που είναι όντως…βίαιο. Έχει ενσωματωθεί και το Photo Mode του PlayStation για να παγώνετε και να παίρνετε φωτογραφίες όπως θέλετε.Τα μεγαλύτερα παράπονα της κοινότητας έχουν να κάνουν τη μειωμένη λειτουργία του multiplayer αλλά δεν θέλει και πολλή σκέψη για να καταλάβει κανείς ότι δεν είναι τυχαίο αυτό: το multiplayer δεν υπάρχει γιατί χρειάζονται χρήματα, κόσμο και υλικό για να ανοίξει πάλι ένας σέρβερ για να παίξει κόσμος… και το Uncharted 4 (που θα έχει πλήρες multiplayer), είναι πίσω από την επόμενη γωνία.



Με διαφορά η μεγαλύτερη προσθήκη της τριλογίας, αφορά αποκλειστικά το ελληνικό κοινό και είναι ο πλήρης εξελληνισμός που έχει γίνει στα πρώτα δύο παιχνίδια (το Uncharted 3 είχε κυκλοφορήσει ήδη εξελληνισμένο), σε υπότιτλους, μενού, αντικείμενα, μετάλλια, τα πάντα (απλά ρίξτε μια ματιά στις πολλές εικόνες που συνοδεύουν το άρθρο). Πρέπει να θυμόμαστε ότι υπάρχει κόσμος που δεν γνωρίζει καλά αγγλικά και το ελληνικό κείμενο σε φέρνει πιο κοντά στο παιχνίδι. Χωρίς αμφιβολία τέτοιες κινήσεις πρέπει να τις μνημονεύουμε και να τις επιβραβεύουμε έμπρακτα, γιατί αποτελούν «ψήφο» εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του εκάστοτε εκδότη που επενδύει χρήματα σε μια τόσο μικρή αγορά όσο η Ελλάδα. Διαφορετικά, απλά θα σταματήσουν αυτές οι κινήσεις του fan service και, μελλοντικά, ίσως και πράγματα που θεωρούμε πιο αυτονόητα. Ο νοών νοείτω.

Θα πρέπει να αναλογιστούμε τον ρόλο, τον σκοπό αυτής της συλλογής: σε ποιους απευθύνεται; Το προϊόν αυτό έχει ως στόχο τους νέους κατόχους PS4 και όσους δεν είχαν παίξει κάποιο από τα παλιά παιχνίδια (μια μεγάλη μερίδα παικτών), αλλά και των φανατικούς του Nathan που απλά θα πάρουν ό,τι Uncharted βγει (μια πιο μικρή μερίδα). Υπό αυτό το πρίσμα, η συλλογή αυτή δεν αφήνει περιθώρια για παράπονα. Για τον υπόλοιπο κόσμο που δεν ενδιαφέρεται για συλλογές και θέλει απλώς να παίξει μια νέα περιπέτεια του Uncharted, δεν έχουν παρά να περιμένουν το επερχόμενο Uncharted 4.



The post Uncharted: Η Συλλογή του Nathan Drake appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα