WarioWare: Move it! Review

Σε μια ομολογουμένως πλήρη χρονιά για την Nintendo όπου παρέλασαν όλα τα δυνατά της franchise σε μορφή remasters/remakes (βλ. Metroid Prime/Pikmin και Super Mario RPG) αλλά και νέων τίτλων με τα Super Mario Wonder και Tears of the Kingdom να διεκδικούν βραβεία Game

of the Year, θα ήταν μάλλον παράλειψη να μην έδινε το παρόν και ο Wario. Δυστυχώς όχι με μια συνέχεια του Shake it! – δηλαδή με ένα καινούργιο 2d platform που σιγουρά θα έφερνε ρίγη συγκίνησης στους οπαδούς του καλύτερου villain στο NintendoVerse – αλλά με έναν ακόμα WarioWare τίτλο, τον δεύτερο μάλιστα για την πλατφόρμα του Switch.

Για τις ανάγκες του Move it! ο Wario και η παρέα του πηγαίνουν διακοπές σε ένα τροπικό νησί όπου τους περιμένουν νέες περιπέτειες με την μορφή των περίπου διακοσίων mini-games. Αυτήν την φορά το gameplay έχει ενσωματώσει πλήρως την  πολυμορφικότητα των Joy-Cons και σαν αποτέλεσμα, το νέο WarioWare θα ξυπνήσει μνήμες από το Smooth Moves και το Wii. Ο πυρήνας παραμένει ανέγγιχτος: το Move it! είναι μια ξέφρενη αλληλουχία από mini-games όπου οι παίκτες πρέπει να κρατήσουν με συγκεκριμένο τρόπο τα Joy-Cons (τα λεγόμενα Forms) προτού κληθούν να αντιδράσουν γρήγορα στις ασαφείς οδηγίες της οθόνης. Ένα σύντομο βίντεο θα επεξηγήσει πως πρέπει να στηθείτε την πρώτη φορά που παρουσιάζεται ένα καινούργιο Form: μετά από αυτό είστε εντελώς μόνοι σας και έχετε ελάχιστα δευτερόλεπτα να καταλάβετε τι ακριβώς χρειάζεται να γίνει πριν διαδεχτεί την σκηνή το επόμενο mini-game.

Για παράδειγμα, στο Archer Form τοποθετείτε το χειριστήρια σαν να είστε τοξότης έτοιμος για βολή, με το «καλό» χέρι να τραβά την χορδή του υποτιθέμενου τόξου και το άλλο να κρατάει τον κορμό του – στο Sky Strech form σηκώνετε τα χέρια σας ψηλά από το κεφάλι σας σαν να κάνετε μονόζυγο ενώ στο λιγότερο κολακευτικό Ba-KAW! Form ποζάρετε σαν κοτόπουλο με το ένα Joy-Con να μπαίνει στην μύτη-ράμφος σας σας και το άλλο στα καπούλια. Όπως πιθανόν να έχει γίνει ήδη αντιληπτό, το Move it! θέλει να σας σηκώσει από τον καναπέ σας οπότε πρέπει να έχετε προνοήσει για σχετική ευχέρεια χώρου και για διάθεση μιας υποτυπώδους σωματικής άσκησης. Ειδικά σε παιχνίδι περισσότερων παικτών χρειάζεται λίγο παραπάνω προσοχή αν θέλουν όλοι οι συμμετέχοντες να διατηρήσουν την… σωματική τους ακεραιότητα. Επίσης, αυστηρά κάθε Joy-Con θα πρέπει να συνοδεύεται μαζί με το strap του, αλλιώς η ανακαίνιση του χώρου είναι παραπάνω από σίγουρη.

Δεν αποτελεί έκπληξη πως τα mini-games διατηρούν την γνωστή ανάλαφρη και θεότρελη σχεδίαση, το σήμα κατατεθέν της σειράς. Με τα χέρια σε διάσταση μπορεί να κληθείτε να πετάξετε σαν άλλοι Ίκαροι ή να κάνετε τσουλήθρα σε επίπεδα από το Super Mario 64 – σε άλλη φάση μπορεί να σας ζητηθεί να σαρώστε το barcode ενός εμπορεύματος σαν ταμίας σε Super Market και άλλοτε, μέσω του IR αισθητήρα που διαθέτει το δεξί Joy-con, πρέπει αν υπολογίσετε δείχνοντας με τα δάχτυλα σας, το αποτέλεσμα μιας απλής μαθηματικής πράξης. Φυσικά όπου εμπλέκονται γυροσκόπια και αντισυμβατικά controls υπάρχουν και αυξημένες πιθανότητες αστοχίας – κάτι θα χαθεί στην «μετάφραση» και η κίνηση σας είτε δεν θα ερμηνευτεί σωστά από την μηχανή του παιχνιδιού, είτε θα χαθεί εντελώς λόγω κακού calibration. Ευτυχώς όσο παίζει κανείς, τόσο πιο εύκολο γίνεται να διαβάσει κανείς το τι ζητά ανά πάσα στιγμή το WarioWare και το ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος χρήσης των Joy-Cons.

Στα συν του Move It! προσμετράμε και το ότι είναι αρκετά “επιεικές” με την αποτυχία, ειδικά σε co-op mode όπου η σειρά των παικτών εναλλάσσεται ώστε να υπάρχει και μια σχετική ανάπαυλα από την τρόπον τινά άσκηση. Συχνά βέβαια υπάρχουν και mini-games συνεργασίας όπου παίζουν και οι δύο ταυτόχρονα (όλα τα boss fights είναι έτσι) αλλά ακόμα και αν ο συμπαίκτης σας χάσει στον γύρο του, μπορείτε να ανακτήσετε εκ μέρους του τον χαμένο πόντο ζωής στο ίδιο game. Ακόμα και όταν χαθούν όλες οι ζωές, σας δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία για ρεβάνς, με μοναδικό κόστος το να πάρετε μια πόζα και να την διατηρήσετε για τρία δευτερόλεπτα. Το Story mode, επομένως δεν θα σας πάρει περισσότερο από δύο ώρες για να το ολοκληρώσετε και ο ρόλος του είναι κυρίως για να σας βάλει στο κλίμα και να σας μάθει τα διαφορετικά Forms.

Το δεύτερο κυρίως mode του παιχνιδιού είναι το Party, το οποίο συνδυάζει το ταμπλό των Mario Party τίτλων με τα mini-games του WarioWare.Το Party ενδείκνυται για μεγαλύτερες παρέες και μέχρι τέσσερα άτομα, στα οποία ο καθένας έχει το δικό του Joy-Con. Γενικά θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας προτού αγοράσετε το παιχνίδι ότι κάλο θα ήταν να υπάρχουν εύκαιρα δύο πλήρη ζεύγη από Joy-Cons αν θέλετε να απολαύσετε εσείς και οι φίλοι σας το 100% του τίτλου.

Δευτερεύοντα modes γίνονται διαθέσιμα μετά την ολοκλήρωση του Story mode εκ των οποίων ένα από τα πιο ενδιαφέροντα είναι το Copycat Mirror – σε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού, ένας παίχτης χωρίς Joy-Cons παίρνει την απαιτούμενη πόζα ενώ ο δεύτερος παίχτης με τα Joy-Cons πρέπει να πάρει την ίδια πόζα και να τον μιμηθεί όσο πιο απόλυτα γίνεται, χωρίς όμως να κοιτάει την οθόνη.

Αν δεν έχει γίνει μέχρι τώρα σαφές, το WarioWare: Move It! αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση για όσους ψάχνουν ένα διασκεδαστικό, χαβαλεδιάρικο multiplayer party game. Αντλεί έμπνευση από τις καλύτερες στιγμές της σειράς και οι αδυναμίες των motion controls δεν είναι τόσο ενοχλητικές ώστε να αμαυρώσουν την εμπειρία. Σίγουρα δεν αντέχει στον χρόνο για παιχνίδι ενός παίκτη πάντως οπότε να είστε προετοιμασμένοι. Δείτε το εάν ανήκετε στους fans του είδους! 

Ανάπτυξη: Intelligent Systems Έκδοση: Nintendo Διάθεση: CD Media

The post WarioWare: Move it! Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα