Warioware Gold Review

Η αγάπη που έχει δείξει το κοινό της Nintendo για το Mario franchise είναι γνωστή σε όλους. Μέσα από την συγκεκριμένη σειρά παιχνιδιών έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν πολλοί και διάφοροι χαρακτήρες, όπως για παράδειγμα ο “anti-hero” Wario, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1992 στο Game Boy game, Super Mario

Land 2: 6 Goldan Coins. Το γεγονός ότι ο Wario κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού οδήγησε την Nintendo στην δημιουργία μιας σειράς με πρωταγωνιστή τον ίδιο, την σειρά WarioWare. Το πρώτο παιχνίδι, με τίτλο WarioWare Inc: Mega Microgames, έγινε διαθέσιμο το 2003, ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν διάφοροι τίτλοι με τον πιο πρόσφατο από αυτούς να είναι το 3DS game WarioWare Gold για το οποίο θα μιλήσουμε στο review που ακολουθεί…

STORY

Η ιστορία του παιχνιδιού ξεκινά με τον Wario να έχει κλέψει ένα χρυσό αγγείο από το Luxeville. Ακόμα όμως και με την κατοχή του συγκεκριμένου αγγείου, ο Wario διαπιστώνει ότι είναι ουσιαστικά… «άφραγκος» και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο αποφασίζει να δημιουργήσει ένα νέο gaming διαγωνισμό ο οποίος θα μπορέσει να του αποφέρει τα κέρδη που τόσο επιθυμεί. Η Diamond City είναι έτοιμη λοιπόν να υποδεχθεί τα “Wario Bowl” games, ωστόσο η Lulu, ένα μικρό κορίτσι από το Luxeville, φαίνεται ότι ετοιμάζει τα δικά της σχέδια… Η βασική ιστορία είναι ιδιαίτερα μικρή μιας και φτάνει περίπου στις 3 ώρες, ωστόσο το παιχνίδι προσφέρει αρκετές extra επιλογές (θα σας τις πω αναλυτικά παρακάτω) οι οποίες μπορούν να επεκτείνουν αυτό το χρόνο στις 7 με 8 ώρες.

GAMEPLAY

Το Story Mode προσφέρει 3 κατηγορίες παιχνιδιών – το Mash League στο οποίο απαιτείται η χρήση των buttons, το Twist League στο οποίο χρειάζεται να γίνει χρήση των gyro controls και το Touch League, στο οποίο όπως μαρτυρά και ο τίτλος του απαιτεί την χρήση της οθόνης αφής. Οι πίστες που περιλαμβάνουν συνολικά και οι τρεις αυτές κατηγορίες είναι 15 και κάθε μια από αυτές περιέχει μια μεγάλη ποικιλία από microgames. Η πρώτη πίστα είναι ένα «introduction stage», ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις σχετίζονται με ένα από τα εξής θέματα: 1) That’ Life, 2) Fantasy, 3) Sports και 4) Nintendo Classics (Duck Hunt, Super Mario World κ.α). Με το που ολοκληρώσουμε και τις τρεις κατηγορίες αποκτάμε πρόσβαση και σε μια τέταρτη, την Ultra League. Η Ultra League για να μπορέσει να ολοκληρωθεί χρειάζεται συνδυασμό όλων των controls μαζί με χρήση του μικροφώνου και περιλαμβάνει συνολικά 3 πίστες, οι δύο από αυτές αποτελούν “remix” κάποιων προηγούμενων ενώ στην τρίτη συναντάμε το alter-ego του Wario, τον Wario Deluxe.

Σε όλα τα Leagues που καλούμαστε να ολοκληρώσουμε η κάθε πίστα ξεκινά σχετικά εύκολα, ωστόσο στην συνέχεια ακολουθεί πάντα ένα Speed Up το οποίο δυσκολεύει αισθητά τα πράγματα, ενώ στο τέλος έχουμε να κάνουμε πάντα με ένα Boss που πρέπει να νικήσουμε. Με την ολοκλήρωση κάθε πίστας κερδίζουμε 600 coins τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιούμε με δύο τρόπους, είτε για να αγοράζουμε καινούργιες ζωές σε περίπτωση που δεν καταφέρουμε να τερματίσουμε μια πίστα (100 coins = 4 ζωές), είτε για να τα χρησιμοποιούμε στην Capsule Machine για να αγοράζουμε κάψουλες. Οι κάψουλες αυτές μπορούν να περιέχουν κάρτες, movies κ.ά. Όλα όσα κερδίζουμε από την Capsule Machine μπορούμε να τα βρούμε στην καρτέλα Toy Room που υπάρχει στο menu του παιχνιδιού. Για να μπορέσουμε να εξασφαλίζουμε περισσότερα coins το παιχνίδι προσφέρει διάφορες Missions που μπορούμε να ολοκληρώσουμε π.χ να ξεκλειδώσουμε όλα τα warm-ups games του Mash League. Εκτός όμως από αυτές τις αποστολές το WarioWare Gold διαθέτει επίσης την επιλογή Index. Μέσα από το Index μπορούμε να ξαναπαίζουμε τα παιχνίδια που συναντήσαμε στο Story Mode με στόχο να κάνουμε κάθε φορά το υψηλότερο High Score που μπορούμε, ενώ παράλληλα επιβραβευόμαστε με coins ανάλογα πάντα με το πόσο καλά τα έχουμε πάει.

Τέλος, το παιχνίδι προσφέρει στους παίκτες το Challenge Mode το οποίο ξεκλειδώνει εφόσον έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε το Story Mode. Το Challenge Mode περιλαμβάνει διάφορες πίστες με μεγάλη ποικιλία, υπάρχει για παράδειγμα το All Mixed Up όπου όλα τα microgames από όλες τις πίστες ενώνονται μαζί, το Thrill Ride όπου καλούμαστε να ολοκληρώσουμε όλα τα microgames με μόνο μια ζωή, το Super Hard όπου πρέπει να τερματίσουμε όλα τα microgames με πολύ γρήγορο ρυθμό και πολλά άλλα. Συνολικά το παιχνίδι προσφέρει 300 microgames , 54 από τα οποία είναι ολοκαίνουργια στην σειρά.

ΓΡΑΦΙΚΑ – ΗΧΟΣ

Τα γραφικά του παιχνιδιού θα τα χαρακτήριζα ως απόλυτα ικανοποιητικά για ένα 3DS game. Τα cutscenes έχουν αποδοθεί με ωραία ζωηρά χρώματα και θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό κινούμενα σχέδια, ενώ τα microgames είναι έξυπνα και καλοσχεδιασμένα. Εκεί όμως που πραγματικά θα ήθελα να σταθώ είναι στο voice-acting μιας και ομολογουμένως έχει γίνει εξαιρετική δουλειά για ένα τέτοιο είδος παιχνιδιού.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το νέο WarioWare Gold είναι ένα 3DS game, το οποίο σας υπόσχεται μερικές πολύ διασκεδαστικές ώρες παιχνιδιού. Μπορεί γενικά η διάρκεια του Story Mode να είναι μικρή, ωστόσο η παρουσία των υπολοίπων modes σε συνδυασμό με τα συνολικά 300 microgames εξισορροπούν αρκετά την κατάσταση. Επίσης, το γεγονός ότι το παιχνίδι προσφέρει ικανοποιητικά γραφικά και ένα πολύ αξιόλογο voice-acting είναι κάτι που συγκαταλέγεται σαφώς στα θετικά του. Αν λοιπόν είστε fan του Wario και αγαπάτε γενικά τα microgames, τότε το WarioWare Gold αξίζει σίγουρα την προσοχή σας.

Ανάπτυξη: Intelligent Systems Έκδοση: Nintendo Διάθεση: CD Media

The post Warioware Gold Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα