Διαμαντίδης εναντίον Σπανούλη και… στη μέση το NBA 2K14!

Όπως λογικά θα διάβασες ήδη, το gameslife και ο γράφων βρέθηκαν προχθες στη Μαδρίτη για την επίσημη παρουσίαση της Ευρωλίγκας στο NBA 2K14. Το «παρών» έδωσαν ουκ ολίγα μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, συμπεριλαμβανομένων των άλλοτε «Διόσκουρων» της Εθνικής μας ομάδας, Βασίλη Σπανούλη και Δημήτρη Διαμαντίδη. Αν και αμφότεροι δεν δηλώνουν ακριβώς… gamers, εντούτοις χάζευαν για αρκετή ώρα τους ψηφιακούς τους εαυτούς στην Casa de America της ισπανικής πρωτεύουσας και βέβαια δεν δίστασαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των

εκπροσώπων του Τύπου.

Όχι, μην περιμένεις να διαβάσεις για επικές μονομαχίες στο 2K13, «λιωσίματα» σε τίποτα Grand Theft Auto και αγρυπνίες πάνω από κάνα Peggle. So what?

Πλάκα-πλάκα, Διαμαντίδης και Σπανούλης ήταν οι μόνοι από τους «αστέρες» του event που δέχθηκαν να πιάσουν χειριστήριο στα χέρια τους. Κάτι Ναβάρο, κάτι Ρέγιες… κοκοκο!

Βασίλης Σπανούλης – Όλα είναι θέμα ατμόσφαιρας

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού και MVP του περασμένου φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, ήταν ο πλέον κατάλληλος για να μιλήσει για τη διαφορετικότητα που προσδίδουν οι ευρωπαϊκές ομάδες στο NBA 2K14. Έχοντας ζήσει στον μαγικό κόσμο του NBA, ο V-Span αναγνώρισε ότι τα πάντα είναι θέμα… ατμόσφαιρας!

«Η Ευρωλίγκα έχει κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση προκειμένου να φτάσει να προσφέρει κι αυτή ένα προϊόν ψυχαγωγίας όπως το NBA. Εκεί, τουλάχιστον στην κανονική περίοδο, αυτό που μετρά κατά βάση είναι το θέαμα. Τα πλέι οφ είναι άλλη ιστορία». Όσο για το τι είναι αυτό που κάνει το NBA τόσο εμπορικό; Αδιαμφισβήτητα η ποικιλία στους πρωταγωνιστές, σύμφωνα με τον Σπανούλη: «Το salary cap είναι κάτι πολύ σημαντικό και θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον αν μπορούσε να υιοθετηθεί κάτι τέτοιο και στην Ευρώπη από την Ευρωλίγκα ή ακόμα και στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Οι διαφορές ωστόσο δεν εξαντλούνται μόνο στα «διαδικαστικά» σύμφωνα με τον γκαρντ του Ολυμπιακού. «Στην Ελλάδα, ειδικά, είμαστε όλοι προπονητές, όπως επίσης με τις ευλογίες της γύρω ατμόσφαιρας, από παικταράς γίνεσαι άχρηστος σε μία νύχτα και το αντίστροφο. Εμείς οι Μεσογειακοί το ‘χουμε αυτό, είναι στην ιδιοσυγκρασία μας». Στο NBA 2K14 τα γήπεδα είναι πάντα γεμάτα. Στην Ελλάδα όμως; «Όλοι όσοι αγαπάμε αυτό που κάνουμε, θέλουμε να παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα με ζεστή ατμόσφαιρα και σωστές συμπεριφορές. Όμως έτσι όπως έχει γίνει η κοινωνία μας, θεωρώ πως η ισχύουσα κατάσταση πολύ δύσκολα θα αλλάξει».

Όσο για την πιθανότητα να δούμε τον Σπανούλη σε ομάδα του εξωτερικού; «Στην Ελλάδα, ακόμα και με την έλλειψη συναγωνισμού, το μπάσκετ βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Σε έναν επαγγελματία αθλητή αρκεί αυτό». Κλείνοντας, ο Βασίλης Σπανούλης έκανε τις προβλέψεις του εν όψει της νέας σεζόν στο NBA: «Οι Χιτ είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, το Σαν Αντόνιο και οι Θάντερ έχουν επίσης καλά σύνολα όπως καλές προοπτικές θα έχουν και οι Μπουλς αν είναι υγιής ο Ρόουζ. Όμως αυτό που έχει φτιάξει το Μαϊάμι δεν κοντράρεται νομίζω».

Σιγά που δεν σχηματίζονταν ουρές πίσω απ” τον MVP του περυσινού φάιναλ φορ…

Δημήτρης Διαμαντίδης – «Είμαι ευτυχισμένος στην Ελλάδα»

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο αρχηγός του «Τριφυλλιού» και παράλληλα ο άνθρωπος που έχει… βαρεθεί να σηκώνει κούπες (3 ευρωπαϊκά, 8 πρωταθλήματα, 7 κύπελλα και ένα Γιουρομπάσκετ με την Εθνική) μπορεί να μην έχει και την καλύτερη σχέση με τα videogames, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να θαυμάσει τη δουλειά των ανθρώπων της 2K Sports, τουλάχιστον μόλις… συνήθισε τον ψηφιακό του εαυτό!

Τα όσα είπε πάντως για το μπάσκετ «μετράνε», έτσι, για να ξέρουμε τι έχουμε –ακόμα- στην Ελλάδα και δεν το εκτιμάμε…

Πώς φαίνεται στον Δημήτρη Διαμαντίδη ο Δημήτρης Διαμαντίδης του NBA 2K14;

Κοίτα, είναι λίγο περίεργο να βλέπεις τον εαυτό σου σε ένα βιντεοπαιχνίδι. Μου πήρε λίγη ώρα να το συνηθίσω αλλά έχει πλάκα!

Πώς το βλέπεις; Έχουν κάνει καλή δουλειά;

Ναι, είναι πάρα πολύ ωραίο και εντυπωσιακό. Τα γραφικά, οι κινήσεις, οι χαρακτήρες, είναι πάρα πολύ κοντά στην πραγματικότητα.

Η διαφορά που βλέπουμε ανάμεσα στις αμερικάνικες ομάδες και τις ευρωπαϊκές στο παιχνίδι είναι μεγάλες, τουλάχιστον στον τρόπο παιχνιδιού τους. Τι λέει γι’ αυτό κάποιος που γνωρίζει εις βάθος το άθλημα, όπως εσύ;

Οι διαφορές όπως και στην πραγματικότητα είναι εμφανείς. Πρώτον και κύριο, υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες. Δεύτερον, από την εμπειρία που έχω κόντρα σε ομάδες των ΗΠΑ, είναι δύσκολο για εκείνους να προσαρμοστούν στους δικούς μας κανόνες και το αντίστροφο, όταν επισκεπτόμαστε εμείς τις έδρες τους. Είναι περισσότερο θέμα συνήθειας. Επίσης υπάρχει διαφορά στην αντίληψη, και πάλι όσον αφορά την πραγματικότητα. Στην Ελλάδα για παράδειγμα, υπάρχει περισσότερη πίεση, είμαστε ερωτευμένοι με τη νίκη. Υπάρχει εκείνος ο περίγυρος που δημιουργεί διάφορες καταστάσεις. Στις ΗΠΑ, τουλάχιστον μέχρι τα πλέι οφ τα πράγματα είναι πιο χαλαρά. Διαφορετική κουλτούρα, διαφορετικοί λαοί.

Αν ο Διαμαντίδης ήταν ομάδα, θα ήταν τρίτος σε κούπες στην Ισπανία πίσω από Ρεάλ και Μπάρτσα. Είπες κάτι;!

Και με την έλλειψη ανταγωνισμού;

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι δύο ομάδες με ιδιοκτήτες που έχουν οικονομική επιφάνεια και έτσι εμείς που αγωνιζόμαστε σε αυτές είμαστε τυχεροί. Πλην όμως οι δύο σύλλογοι αυτοί, σε συλλογικό επίπεδο τουλάχιστον κρατούν την Ελλάδα ψηλά. Ειδικά σε εποχές δύσκολες σαν κι αυτές που διανύουμε τώρα, ένα δίωρο σε έναν αγώνα Ευρωλίγκας μπορεί να αποτελέσει ποιοτική ψυχαγωγία.

Και βέβαια το εντυπωσιακό είναι ότι βλέπουμε Έλληνες παίκτες να προτιμούν να αγωνιστούν στην Ελλάδα αντί για το εξωτερικό.

Κοίτα, εγώ θα μιλήσω για τον εαυτό μου. Είναι επιλογή μου που είμαι εδώ, είμαι ευτυχισμένος με τη ζωή που έχω, με τους φίλους και την οικογένειά μου, είμαι χαρούμενος στην ομάδα μου, στη χώρα μου, την ώρα που έχω τη δυνατότητα να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο και να μάχομαι για διακρίσεις.

Και με τη βία; Τι κάνουμε; Υπάρχει περίπτωση να δούμε αγώνα ΟλυμπιακούΠαναθηναϊκού με κόσμο και των δύο ομάδων να συνυπάρχει ειρηνικά στο γήπεδο;

Το ντέρμπι είναι πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι και ειδικά γι’ αυτό είναι πολύ δύσκολο να το παρακολουθήσουν π.χ. πλάι-πλάι δύο φίλοι που υποστηρίζουν διαφορετικές ομάδες. Είναι πολύ δύσκολο και δεν νομίζω να το καταφέρουμε. Το εύχομαι, μακάρι, γιατί θα είναι φοβερά θετικό να βλέπεις σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ φιλάθλους και των δύο ομάδων. Δεν βλέπω πιθανό να συμβαίνει κάτι τέτοιο όμως δεν σταματώ να ελπίζω.



Keywords
Τυχαία Θέματα