Εξερευνώντας το… Prey Mooncrash!

Πάνω από ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που κυκλοφόρησε το Prey, για το οποίο εννοείτε πως είχαμε κάνει αναλυτικό review! Στο διάστημα αυτό δεν είχε κυκλοφορήσει καθόλου επιπλέον περιεχόμενο για το παιχνίδι, οπότε μας έκανε εντύπωση όταν είδαμε το Mooncrash. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα ιδιόρρυθμο DLC, που δύσκολα το λες mainstream. Ως γνωστόν, η Bethesda δεν το πολυ-έχει με το multiplayer, αφού όλοι οι κορυφαίοι τίτλοι της είναι «αυστηρά» single player.

Έτσι μόνο μέσω πρόσθετου περιεχομένου μπορεί να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον για τα παιχνίδια της.

Στην περίπτωση του Prey, που δεν είναι καν ανοικτός κόσμος, αυτό αποδεικνύεται ακόμα πιο δύσκολο, έτσι η κατεύθυνση του Mooncrash έχει κάποια λογική. Διαθέτει ένα απλώς στοιχειώδες σενάριο, κατά το οποίο βρίσκεστε σε μία βάση στη Σελήνη και προσπαθείτε να μάθετε τι συνέβη και είναι όλοι νεκροί. Μέσω μίας σειράς simulations, μπαίνετε στη θέση 5 υπαλλήλων, ο καθένας με διαφορετικές ικανότητες. Κάποιος έχει έφεση στα superpowers, άλλος στα όπλα, κτλ. Δεν αναλαμβάνετε δηλαδή το ρόλο ενός μόνο χαρακτήρα. Κάπου εδώ φαίνεται το «ατού» που διαθέτει το Mooncrash.

Σύντομα θα διαπιστώσετε ότι δεν πρόκειται για μία γραμμική υπόθεση αλλά για μία σειρά προκλήσεων. Κάθε φορά που πεθαίνετε, ή κάνετε quit, ο εκάστοτε χάρτης επανασχεδιάζεται αυτόματα με random στοιχεία! Σε άλλη θέση θα βρίσκονται οι εχθροί, που θα ανήκουν σε διαφορετικά είδη, ενώ ακόμα και τα κτίρια, και τα αντικείμενα θα είναι διαφορετικά τοποθετημένα. Ναι, εννοείται πως και τα όπλα θα διαφοροποιούνται κάθε φορά. Μάλιστα σε κάθε χάρτη μπορείτε να επιλέξετε όποιον χαρακτήρα θέλετε, αρκεί να τους ξεκλειδώσετε, παίζοντας τουλάχιστον μία φορά με τον καθένα.

Όπως καταλαβαίνετε, όλο αυτό το εγχείρημα έχει σκοπό να διατηρήσει το ενδιαφέρον σας, χωρίς η Bethesda να μπει στον κόπο να αναπτύξει κάποιο αξιοπρεπές multiplayer mode. Δηλαδή προς το παρόν, αφού μέσα στο καλοκαίρι η εταιρεία έχει υποσχεθεί το Typhon Hunter, ένα mode μέσω του οποίου ένας παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο του επιζώντα, και άλλοι πέντε είναι mimics που τον κυνηγούν. Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό ακούγεται περιορισμένο / περιοριστικό.

Σίγουρα εν έτει 2018 υπάρχουν πιο πλούσιες προτάσεις εκεί έξω, από το να περιηγείστε μόνος κι έρημος σε άδεια κτίρια, παίζοντας κρυφτό. Αν σκεφτούμε επιπλέον ότι το Mooncrash ζητά 20€ για να το αποκτήσετε, πρόκειται για μία κακή σχέση τιμής / απόδοσης. Βέβαια αν έχετε τη Deluxe έκδοση του Prey, μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν. Εν τέλει, το συγκεκριμένο DLC απευθύνεται ουσιαστικά στους «καμένους» με το Prey, που δεν θέλουν να το αφήσουν… no matter what.

Ανάπτυξη: Arcane Studios Έκδοση: Bethesda Διάθεση: IGE

The post Εξερευνώντας το… Prey Mooncrash! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα