Τρέμετε gamers: Η Κίνα είπε επιτέλους «ναι» στα videogames!

Στη Sony χθες κερνούσαν πίτσες. Στη Microsoft άνοιγαν μπύρες και στη Nintendo πνίγηκαν στο σούσι. Χαράς ευαγγέλια για τις εταιρείες της βιομηχανίας του gaming χθες, μεγάλες και μικρές, αφού η Κίνα ήρε –έστω και προσωρινά- την απαγόρευση για τις ξένες εταιρείες gaming, επιτρέποντάς τους τη δραστηριοποίηση στην αχανή αγορά της.

Ο αποκλεισμός των ξένων εταιρειών της βιομηχανίας των videogames

από την κινεζική αγορά κρατούσε για περίπου 14 χρόνια –από το 2000. Η άρση του συνάδει με τις υποσχέσεις του Εθνικού Κογκρέσου του Λαού στην Κίνα πριν μερικούς μήνες περί υιοθέτησης μιας πιο ανοιχτής προς τα ξένα κεφάλαια πολιτικής. Μοναδική προϋπόθεση για τους κατασκευαστές κονσολών είναι το ότι τα συστήματα που θα πωληθούν στην αγορά της Κίνας θα πρέπει να κατασκευαστούν στη ζώνη ελεύθερου εμπορίου (free trade zone) της Σαγκάης, όπως αναφέρει το Reuters.

Η Κίνα απαγόρευσε τα ξένα videogames θέλοντας να προστατέψει τη νεολαία της χώρας από την υπερβολική έκθεση σε αυτά –κι όμως! Η δε αγορά του gaming στη χώρα υπολογίζεται κοντά στα $14 δισ., οπότε όπως αντιλαμβάνεσαι οι προοπτικές για Sony, Microsoft και Nintendo είναι τρομακτικές. Ιδιαίτερα εν όψει νέας γενιάς…

The post Τρέμετε gamers: Η Κίνα είπε επιτέλους «ναι» στα videogames! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα