H λεπτή γραμμή που χωρίζει το όνειρο από την ουτοπία

Μικροί κάναμε όνειρα μεγάλα, ίσως πιο μεγάλα από τις δυνατότητες ή τις επιθυμίες μας. Εγώ για παράδειγμα έχω ποζάρει αρκετές φορές μπροστά στον καθρέφτη κρατώντας ένα σαμπουάν υποδυόμενη πως είμαι μεγάλη ηθοποιός που έχει κερδίσει το Όσκαρ αλλά δεν έχω κάνει ούτε μισό μάθημα υποκριτικής στη ζωή μου.

Τα όνειρα μπορεί να αποτελέσουν κινητήρια δύναμη στη ζωή μας αλλά να είναι ταυτόχρονα και μια δικαιολογία: «Ένα όνειρο που δεν έγινε

ποτέ πραγματικότητα…» γιατί δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες, οι κατάλληλοι πόροι, οι κατάλληλες γνωριμίες…γιατί δεν είχες τη νεραϊδονονά της Σταχτοπούτας.

Πως μπορείς να καταλάβεις αν κάποιος είναι ονειρευτής και κατ’επέκταση οραματιστής ή απλώς ονειροπαρμένος; Και το κυριότερο, πως θα καταλάβεις αν αξίζει να κυνηγήσεις ένα όνειρο ή αναζητάς την ουτοπία;

Εκείνος που ονειρεύεται κάνει σχέδια όχι προβλέψεις.

Εκείνος που ονειρεύεται έχει ιδέες, ο ονειροπαρμένος έχει απλώς ιστορίες να διηγηθεί.

Εκείνος που έχει ένα αληθινό όνειρο βρίσκει και το πραγματικό νόημα σε αυτό ενώ ο ονειροπαρμένος βλέπει μόνο την επιφάνεια.

Εκείνος που ονειρεύεται ανοίγει πόρτες. Ο ονειροπαρμένος βλέπει μπροστά μόνο κλειστές πόρτες.

Εκείνος που θέλει να κυνηγήσει το όνειρο του δεν απογοητεύεται από την αποτυχία ενώ ο ονειροπαρμένος τα παρατάει στην πρώτη δυσκολία.

Το να κυνηγάς το όνειρο σου, ακόμα κι αν είναι να κερδίσεις το Όσκαρ ή να γίνει αστροναύτης, σημαίνει πως αφήνεις τη θεωρία και να περνάς στην πράξη. Η προσπάθεια είναι εκείνη που διαφοροποιεί το όνειρο από την ουτοπία. Το να έχεις τα μάτια και τα αυτιά σου ανοιχτά και να αρπάζεις μια ευκαιρία μόλις σου παρουσιάζεται γιατί ακόμα και ο πιο άτυχος άνθρωπος να είσαι στον κόσμο (αν υπάρχει τύχη), κάποιες ευκαιρίες θα παρουσιαστούν στη ζωή σου.

Ακόμα και στον ουτοπικό κόσμο του Χόλιγουντ, τα περισσότερα βραβεία τα κερδίζουν οι πραγματικές ιστορίες των ανθρώπων που έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα

Keywords
Τυχαία Θέματα