Λέω να βάλω το «Doing Nothing» στη «To Do» λίστα μου. Να γιατί…

Ζούμε σε μια εποχή που όλα περνάνε από μια «To Do List». Σχεδόν αισθανόμαστε ενοχικά όταν χαλαρώνουμε, όταν περνάει χρόνος δίχως να τον εκμεταλλευόμαστε με κάποιο τρόπο, θεωρούμε πως ακόμα και τα 5 λεπτά που περιμένουμε μέχρι να έρθει ο επόμενος συρμός του Μετρό είναι χαμένος χρόνος ή σπάνια περιμένουμε να πρασινίσει το φανάρι για να περάσουμε τη διάβαση. Παράλληλα όταν είμαστε συνεχώς απασχολημένοι με κάτι το μυαλό δεν προλαβαίνει να σκεφτεί εκείνο το πρόβλημα που μας προκαλεί πόνο, ανησυχία, δυσαρέσκεια.

Έτσι, όμως είναι

σαν να παίρνουμε κατευθείαν ένα χάπι δίχως να έχουμε εντοπίσει την αιτία του πόνου, και ο πόνος είναι συχνά, απαραίτητος!

Τι συμβαίνει όταν δεν κάνεις τίποτα:

Η σιωπή είναι χρυσός

Σε μια εποχή όπου η επικοινωνία είναι συνεχής, μερικές φορές είναι καλό να μη λες τίποτα. Πολλές φορές επιδιώκουμε να βρισκόμαστε ανάμεσα σε κόσμο και να ακούμε όλες τις φωνές εκτός από τη δική μας εσωτερική. Ναι, μερικές φορές είναι πολύ πιο ωφέλιμο να μείνεις στο σπίτι, να κλείσεις την τηλεόραση, να κοιτάξεις το ταβάνι και να αφήσεις τις σκέψεις σου να ρέουν. Μία από αυτές που θα εντοπίσεις μέσα στη σιωπή θα είναι και η απάντηση στο πρόβλημά σου.

…και μαζί με τις σκέψεις έρχονται και τα συναισθήματα

Ναι, εκείνα, τα συναισθήματα που αποφεύγεις να νιώσεις αλλά καλό είναι να τα αφήσεις επιτέλους να εκδηλωθούν. Πολλοί άνθρωποι ανακάλυψαν πως κατόρθωσαν επιτέλους να θρηνήσουν ένα αγαπημένο άτομο που έχασαν, έναν έρωτα, μια δουλειά, όταν έκαναν βόλτες πάνω κάτω στο σπίτι ακούγοντας μουσική, σε μοναχικούς περιπάτους ή κάνοντας μια εργασία με επαναλαμβανόμενες, ίδιες κινήσεις όπως γυάλισμα ασημικών, τακτοποίηση ρούχων κι άλλα. Συχνά όταν το μυαλό απελευθερώνεται από μία δραστηριότητα που χρειάζεται συγκέντρωση, δίνει χώρο στο συναίσθημα να εκφραστεί.

Αν σε κάποια από τις προαναφερόμενες συμπεριφορές αναγνωρίζεις τον εαυτό σου, τότε καλύτερα να βάλεις το «Doing Nothing» στη «To Do» λίστα σου πριν καταλήξεις με σύνδρομο burn out ή μπροστά σε ένα ξέσπασμα συναισθημάτων που δεν θα ξέρεις εσύ ο ίδιος από πού προέκυψε…

…γιατί ό,τι καταπιέζεις, εκρήγνυται! Είναι νομοτελειακό!

Keywords
Τυχαία Θέματα