Το φιλί μπορεί να βοηθήσει αυτούς που πάσχουν από ανορεξία!

Είκοσι εκατομμύρια γυναίκες και δέκα εκατομμύρια άντρες υποφέρουν, κάθε χρόνο, από διατροφικές διαταραχές σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού διατροφικών διαταραχών!

Μία νέα έρευνα έρχεται και προτείνει ένα τρόπο αντιμετώπισης που μπορεί να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους απλά και ευχάριστα.

Σύμφωνα λοιπόν με το επιστημονικό πόρισμα η ορμόνη που απελευθερώνεται τη στιγμή που ενώνονται τα χείλη θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την ανορεξία και να λειτουργήσει ευεργετικά για τον ασθενή.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε

από Βρετανούς και Κορεάτες επιστήμονες και λέει ότι η ωκυτοκίνη, η αποκαλούμενη ορμόνη της αγάπης και του μητρικού ενστίκτου, είναι αυτή που μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς που δε μπορούν να ανταποκριθούν σε φαρμακευτικές θεραπείες!

Όσοι πάσχουν από τη νόσο έρχονται αντιμέτωποι με μία λανθασμένη, παραμορφωμένη, εικόνα που έχουν για το σώμα τους αλλά και για το φαγητό και δεν τρώνε προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον παράλογο φόβο για την πρόσληψη βάρους. Οι επιπλοκές περιλαμβάνουν σοβαρές ορμονικές αλλαγές , καρδιακές παθήσεις , σπασμούς, απώλεια του ασβεστίου των οστών και ανεπαρκή λειτουργία των ζωτικών οργάνων.

Το ποσοστό θνησιμότητας είναι δώδεκα φορές υψηλότερο από το ποσοστό θνησιμότητας που συνδέεται με όλες τις αιτίες θανάτου για τις γυναίκες 15 έως 24 ετών , σύμφωνα με Εθνική Οργάνωση διατροφικών διαταραχών.

Στις μελέτες- που δημοσιεύθηκαν στα περιοδικό Psychoneuroendocrinology και PLoS ONE- , συμμετείχαν 31 άτομα που υποφέρουν από ανορεξία και 33 άτομα που δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Σε όλους αυτούς χορηγήθηκε με ρινικό ψεκασμό ωκυτοκίνη και στη συνέχεια τους δόθηκε μία σειρά εικόνων με τροφές αλλά και διάφορους σωματότυπους για να καταγράψουν τις αντιδράσεις τους!

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μετά τη λήψη της ωκυτοκίνης , η εστίαση σε αρνητικές εικόνες -αυτών που πάσχουν από ανορεξία- μειώθηκε!

Ο καθηγητής Youl – Ri Kim , ο οποίος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Inje της Σεούλ και συμμετείχε στη μελέτη , δήλωσε στο Reuters ότι το αποτέλεσμα » υπαινίσσεται την έλευση μίας νέας , πρωτοποριακής θεραπευτικής επιλογής για τους ασθενείς με ανορεξία «.

Keywords
Τυχαία Θέματα