Η Πρώτη Εικόνα Του Διαστημόπλοιου Γαία Δείχνει Τα Βάθη Του Γαλαξία

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος έχει στείλει στο διάστημα το μη επανδρωμένο διαστημικό παρατηρητήριο με την ονομασία Γαία και αυτό τώρα έστειλε τη πρώτη φωτογραφία που τράβηξε. Η πανέμορφη αυτή φωτογραφία δείχνει μια ομάδα αστεριών στο Μέγα Νέφος του Μαγγελάνου, ένας νάνος γαλαξίας, δορυφόρος του δικού μας Γαλαξία. Αυτός απέχει από τη Γη περίπου 164.000 ως 168.000 έτη φωτός. Οι διαστάσεις του είναι περίπου 20.000 έτη φωτός και περιέχει περί τα 10 δισεκατομμύρια αστέρες.

Το παρατηρητήριο Γαία ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 19 Δεκεμβρίου του 2013 και θα τεθεί

σε τροχιά γύρω από ένα εικονικό σημείο στο διάστημα (με όνομα L2) που είναι σχεδόν 1.5 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη. Κατά τη διάρκεια της τροχιάς του, το Γαία θα γυρίσει αργά και χρησιμοποιήσει τα δύο τηλεσκόπια του για να εστιάσει το φως από ξεχωριστά πεδία ταυτόχρονα σε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που είναι εφοδιασμένο και η οποία θα παράγει φωτογραφία σχεδόν ενός δισεκατομμυρίων pixels! Αυτό θα επιτρέψει στο Γαία να μετρήσει με ακρίβεια τη θέση και τις κινήσεις μόλις ένα δισεκατομμυρίων αστεριών του Γαλαξία μας, από τα περίπου 100 δισεκατομμύρια αστέρια, κατά τη διάρκεια πέντε ετών που θα βρίσκεται σε λειτουργία. Με το τέλος της αποστολής, το διαστημικό παρατηρητήριο θα έχει παρατηρήσει αυτά τα αστέρια 70 φορές, σχεδόν 40 εκατομμύρια παρατηρήσεις την ημέρα, και τελικά θα έχει δημιουργήσει ένα χάρτη ο οποίος θα επιτρέψει στους επιστήμονες να ανακαλύψουν το παρελθόν και το μέλλον του Γαλαξία μας!

Παρόλα αυτά, δυστυχώς, η πρώτη φορά του Γαία ίσως είναι και η τελευταία του. Αυτή τη στιγμή ο επιθεωρητής περνάει από μια πολύμηνη φάση δοκιμών ώστε οι χειριστές του να είναι βέβαιοι ότι τα τηλεσκόπια είναι τέλεια ευθυγραμμισμένα και εστιασμένα και όλα τα άλλα όργανα έχουν βαθμονομηθεί σωστά. Μόλις τελειώσουν οι δοκιμές δεν θα ξαναστείλει φωτογραφίες, καθώς δεν το στείλαμε για αυτή τη δουλειά εκεί. Η συγκεκριμένη ήταν για δοκιμή.

Σημείωση: Το Tech Community πλέον διαθέτει forums και μπορείς να γράφεις εδώ ό,τι θέλεις!
Keywords
Τυχαία Θέματα