Ταινία Halo

Η Microsoft παίρνει επίσημη θέση. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 8/10/2010] H εταιρεία παραγωγής DreamWorks, της οποίας ιδρυτής είναι ο Steven Spielberg, φερόταν το 2010 σύμφωνα με φήμες να ενδιαφέρεται για την μεταφορά το Halo στη μεγάλη οθόνη, σύμφωνα με το blog Vulture, ιδιοκτησίας του New York

Magazine.

Την προηγούμενη δεκαετία πολλοί από εσάς ίσως θυμούνται ότι το Halo είχε συζητηθεί για να κάνει ντεμπούτο στο Hollywood. Οι ενδιαφερόμενοι ήταν τότε η 20th Century Fox και η Universal, οι οποίοι όμως αργότερα είδαν τα κόστη και απέσυραν το ενδιαφέρον τους.

Με βάση Αμερικανικό δημοσίευμα, ο Spielberg δείχνει να ενδιαφέρεται για την αξιοποίηση του Halo στο cinema. Κύριος λόγος είναι ότι το Halo: Reach, η τελευταία έκδοση της σειράς, έβγαλε 200 εκατομμύρια δολάρια μέσα στις πρώτες 24 ώρες από την κυκλοφορία του. Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι αν η συνεργασία προχωρήσει, η Dreamworks θα εξετάσει κάθε βιβλίο βασισμένο στον κόσμο του Halo. To πρόβλημα όμως είναι ότι ο Spielberg θα πρέπει πρώτα να πληρώσει 12 εκατομμύρια δολάρια στη Universal για να τις αποσπάσει το σενάριο καθώς και κάποια πρώτα λειτουργικά έξοδα.

Όπως και να ‘χει, το ενδιαφέρον μπορεί να υπάρχει απ’ την Dreamworks, αλλά η Microsoft είναι σε τέτοιες περιπτώσεις δύσκολη στα παζάρια. Ακριβώς επειδή θέλει να θέσει δικούς της όρους για να έχει άριστο τελικό αποτέλεσμα, η ταινία Halo σίγουρα θα πρέπει να δημιουργηθεί με την διάθεση μεγάλου μπάτζετ. Να δούμε όμως ποιος θα είναι διατεθειμένος να το προσφέρει στις μέρες μας.

[UPDATE: 14/1/2014] Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι δεν σχεδιάζει να δημιουργήσει μία ταινία Halo.

Ο Ridley Scott, σκηνοθέτης της σειράς ταινιών Alien, είχε στα σχέδιά του ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όμως η αμερικάνικη εταιρεία δεν σκοπεύει να το υποστηρίξει. "Έχουμε άλλα projects σε εξέλιξη μέσω των οποίων νέο κοινό μαθαίνει κάθε φορά για την σειρά κάτι που έχει συμβεί και με τα Halo Legends και Halo: Forward Unto Dawn. Θα επικοινωνούμε την ιστορία του Halo από εκεί αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σχέδια δημιουργία ταινίας".

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που διέρρευσαν το 2010, ο Steven Spielberg επρόκειτο να σκηνοθετήσει μια τέτοια ταινία, όμως τελικά η Microsoft θα συνεργαστεί μαζί του αποκλειστικά για την τηλεοπτική σειρά Halo.

Keywords
Τυχαία Θέματα