Abramo: Στο νέο ιταλικό της Αργυρούπολης για πίτσα στον ξυλόφουρνο

Μία ανάσα από την κεντρική πλατεία της Αργυρούπολης, αλλά σε αρκετά πιο ήσυχο σημείο, ακριβώς πίσω από την Αγία Τριάδα, βρήκε τη θέση του το νέο ιταλικό εστιατόριο των νοτίων προαστίων. Το Abramo, που ξεκίνησε τη λειτουργία του πολύ πρόσφατα, μόλις στα μέσα Απριλίου, διακρίνεται αρχικά για την κομψή του διακόσμηση και τη χαλαρή ατμόσφαιρα, που σε προδιαθέτει να το επισκεφτείς κάθε στιγμή: Για μια χαλαρή έξοδο μετά τη δουλειά ή με φίλους για κρασί και πίτσα, μια οικογενειακή έξοδο για φαγητό ή

ένα γεύμα για δύο. Ο κόσμος που συνάντησα στα τραπέζια γύρω μου στην πρώτη μου επίσκεψη άλλωστε, είχε ακριβώς αυτό το πολυσυλλεκτικό προφίλ.

Το εστιατόριο διαθέτει μια άνετη αυλή, περιτριγυρισμένη από πρασινάδες που χαρίζουν δροσιά και την καθιστούν ιδανική επιλογή για τους καλοκαιρινούς μήνες. Βέβαια, αυτή την εποχή και στον εσωτερικό χώρο να καθίσεις, πάλι θα αισθάνεσαι σαν να βρίσκεσαι έξω, μιας και η οροφή ανοίγει. Στα ενδότερα του Abramo τώρα, η κουζίνα του εστιατορίου χωρίζεται στα δύο: Μία ανοιχτή κουζίνα μπροστά, αποκλειστικά για τον pizzaiolo και τον περίτεχνο ξυλόφουρνό του και μία κλειστή πίσω, όπου ετοιμάζονται τα υπόλοιπα πιάτα, χρησιμοποιώντας εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Πιάνοντας στα χέρια μας το μενού, διαπιστώνουμε ότι η επιλογή να μπει ο ξυλόφουρνος σε κοινή θέα δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού η πίτσα φαίνεται να πρωταγωνιστεί, με αρκετές κλασικές, αλλά και μερικές πιο ιδιαίτερες προτάσεις. Αρκετές επιλογές όμως, υπάρχουν και στην κατηγορία pasta, ενώ το μενού συμπληρώνουν κάποια πιάτα με κρέας και ψάρι, ριζότο, ορεκτικά και σαλάτες.

Ξεκινήσαμε με μία δροσερή σαλάτα Burrata με ντοματίνια, και πολύ αρωματικό πέστο βασιλικού, στην οποία προσθέτουν φράουλες και παντζάρια, που δένουν ωραία με τα ντοματίνια. Ακολούθησε ένα ξεχωριστό σαγανάκι, με ιταλικό τυρί taleggio και τραγανή κρούστα, που συνοδεύουν με μαρμελάδα φρούτων του δάσους και καβουρδισμένα φουντούκια τα οποία συνδυάζονται ωραία με τη φρουτώδη γεύση του συγκεκριμένου τυριού.

Στη συνέχεια, στη μέση μπήκε η πίτσα, την οποία είδαμε να ετοιμάζεται βήμα – βήμα, αφού από το τραπέζι μας μπορούσαμε να βλέπουμε τον pizzaiolo να ανοίγει το ζυμάρι στον αέρα, πριν απλώσει επάνω του τα υλικά και τη βάλει στον ξυλόφουρνο. Εδώ θα σταθώ λίγο παραπάνω, αφού η πίτσα του Abramo δεν μοιάζει με τις περισσότερες ναπολιτάνικες πίτσες που μπορείς να δοκιμάσεις.

Καταρχάς να σου πούμε ότι το ζυμάρι της δεν έχει το κλασικό, φουσκωτό στεφάνι, αλλά προτιμούν να εκμεταλλεύονται σχεδόν όλη την επιφάνειά της για να απλώνουν υλικά, αφήνοντας ουσιαστικά μόλις ένα μικρό κομμάτι περιμετρικά, που γίνεται έξτρα τραγανό όταν ψηθεί στον ξυλόφουρνο. Όπως θα διαπιστώσεις μόλις δοκιμάσεις και το πρώτο κομμάτι από αυτή την λεπτή πίτσα, είναι ότι γενικά η βάση της είναι τραγανή. Όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι του εστιατορίου, έχει δοθεί μεγάλη βάση στην παρασκευή του ζυμαριού, που γίνεται μόνο με ελαιόλαδο και ωριμάζει για 72 ώρες, προκειμένου να αποκτήσει την κατάλληλη υγρασία.

Στο μενού θα βρεις δώδεκα διαφορετικές επιλογές, μεταξύ των οποίων και δύο «θαλασσινές» – η μία με σολομό και η δεύτερη με γαρίδες. Εμείς επιλέξαμε την Tartufo Caramello, που όπως μας είπαν έχει ήδη αναδειχθεί στις πιο δημοφιλείς επιλογές του μενού. Πρόκειται για μία λευκή πίτσα, χωρίς σάλτσα ντομάτας δηλαδή, με μαγιονέζα τρούφας, μοτσαρέλα, πανσέτα, κατσικίσιο κορμό και καραμελωμένα κρεμμύδια. Ο συνδυασμός κατσικίσιου τυριού με καραμελωμένα κρεμμύδια είναι πραγματικά γευστικότατος, ενώ η μαγιονέζα τρούφας έδινε το άρωμά της στην πίτσα, χωρίς όμως να καλύπτει τα υπόλοιπα υλικά.

Στην κατηγορία pasta πάλι, κινηθήκαμε πιο κλασικά, επιλέγοντας Carbonara, με σωστά βρασμένα ζυμαρικά και μια πλούσια, δεμένη σάλτσα, από κρόκους αυγών, ενώ ολοκληρώσαμε το γεύμα με ζουμερή Tagliata medium rare, που συνοδεύουν με πουρέ γλυκοπατάτας ελαφρά αρωματισμένο με τρούφα.

Δεν πρέπει να φύγεις από το Abramo όμως, χωρίς να δοκιμάσεις και γλυκό. Στον κατάλογό τους θα βρεις το κλασικό tiramisu, αλλά και ένα tirami-choux με σουδάκια γεμιστά με κρέμα tiramisu, crème brûlée, μιλφέιγ με φρούτα του δάσους και για τους λάτρεις της σοκολάτας μια σφαίρα που μέσα της κρύβει σουφλέ σοκολάτας, παγωτό βανίλια, crumble φουντουκιού και φρέσκα φρούτα. Βέβαια, ένα εστιατόριο που διαθέτει ξυλόφουρνο, δεν θα μπορούσε να μην τον εκμεταλλευτεί και στα επιδόρπια, φουρνίζοντας γλυκά calzone γεμιστά με σοκολάτα.

Μπορείς να συνοδεύσεις το γεύμα σου με κρασί, από την wine list του εστιατορίου που περιλαμβάνει κυρίως ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα και ορισμένες επιλογές από τον ιταλικό.

Λεπτή και τραγανή ναπολιτάνικη πίτσα, πληθωρικά πιάτα με ζυμαρικά και κρέας και μια δροσερή αυλή, σε φέρνουν αυτό το καλοκαίρι στο Abramo, που βάζει στόχο να γίνει το νέο, αγαπημένο σου στέκι στην περιοχή.

Πηγή: www.noupou.gr

The post Abramo: Στο νέο ιταλικό της Αργυρούπολης για πίτσα στον ξυλόφουρνο first appeared on markos.tv |.

Keywords
Τυχαία Θέματα