15 φράσεις που δείχνουν ότι έχετε συμβιβαστεί στη σχέση σας;

Συμβιβασμός στη σχέση: Αποτελεί μια συνειδητή και αιτιολογημένη ενέργεια ή μια πράξη εσφαλμένης και καταναγκαστικής σύμβασης μεταξύ δύο ατόμων;

Μήπως έχετε συμβιβαστεί στη σχέση σας;

1. “Δεν αφιερώνουμε χρόνο ο ένας στον άλλον”
Πότε ήταν η τελευταία φορά που μιλήσατε για τα όνειρα, τα μυστικά σας, τα πράγματα που σας γεμίζουν χαρά και πάθος ή εκείνα που σας στεναχωρούν; Αν οι συζητήσεις σας περιστρέφονται γύρω από τη δουλειά, τις υποχρεώσεις, μερικά κουτσομπολιά και το τι θα φάτε αύριο, μάλλον η ρουτίνα σας καταστρέφει τον έρωτα. Δώστε λίγο παραπάνω βάθος στις συζητήσεις σας, για να

μπορέσετε να δώσετε βάθος και στη σχέση σας.

2. “Με ενοχλεί ο τρόπος που μιλάει”
Σίγουρα όταν περνάτε πολύ καιρό με κάποιον, είναι φυσιολογικό να εντοπίσετε κάποια μικροπράγματα που δεν σας είναι ευχάριστα, όμως αν δυσανασχετείτε και νευριάζετε με τον τρόπο που μιλάει, που γελάει, τον τρόπο που τρώει και γενικώς τον τρόπο που ζει και υπάρχει, τότε κάτι μάλλον πάει στραβά.

3. “Τα ίδια και τα ίδια”
Αν η σχέση σας έχει γίνει μια βαρετή ρουτίνα, αυτό δεν είναι πολύ καλό σημάδι. Αν η κάθε μέρα δε διαφέρει σχεδόν σε τίποτα από την προηγούμενη, τότε μάλλον έχετε πέσει σε μια λούπα ρουτίνας, η οποία ακόμη κι αν δεν το καταλαβαίνετε φθείρει σταδιακά τη σχέση σας. Για να κρατήσετε το ενδιαφέρον και τη φλόγα ζωντανή, πείστε τον να δοκιμάσετε νέα πράγματα και νέες εμπειρίες μαζί.

3. “Δεν είναι και ό, τι χειρότερο”
Το ξέρετε πως δεν νιώθετε ευτυχισμένη όμως συνεχίζετε να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας με δικαιολογίες του τύπου «υπάρχουν και χειρότερα». Ναι, αλλά υπάρχουν και καλύτερα!

4. “Θα στρώσει”
Το νιώθετε πως κάτι δεν πάει καλά, αλλά ακόμη και τώρα δεν κάνετε κάτι ουσιαστικό για να σώσετε τη σχέση σας. Αντίθετα πιστεύετε πως όσο δεν δίνετε σημασία στα προβλήματά σας, εκείνα τελικά θα λυθούν μόνα τους «μαγικά» κάποια στιγμή.

5. “Είμαι σίγουρη πως μια μέρα θα αλλάξει”
Αν ο σύντροφός σας δεν μπορεί να αλλάξει σήμερα, τι σας κάνει να πιστεύετε πως θα μπορέσει αύριο ή στο απροσδιόριστο μέλλον; Και κυρίως, γιατί ανέχεστε κάτι που σας κάνει δυστυχισμένη ενώ θα μπορούσατε να είστε ευτυχισμένη (με ή και χωρίς σύντροφο);

6. “Περιμένω την κατάλληλη στιγμή”
Αν μένετε μαζί με το σύντροφό σας μόνο και μόνο με την ελπίδα πως κάπου κάποτε θα βρεθεί κάποιος άλλος καλύτερο από εκείνον ή πως κάπου κάποτε οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες για να χωρίσετε, μάλλον θα γεράσετε περιμένοντας. Δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή και επίσης, το να μένετε με τον σύντροφό σας, ψάχνοντας παράλληλα για κάτι καλύτερο, είναι κάπως άδικο και για εκείνον.

7. “Τον λυπάμαι”
Δεν υπάρχει κάτι πιο θλιβερό από το να μένετε σε μια σχέση μόνο και μόνο από οίκτο ή ενοχές. Είναι τελείως διαφορετικό να νιώθετε τον πόνο του δικού σας ανθρώπου από το να μένετε μαζί του πιστεύοντας πως χωρίς εσάς θα καταρρεύσει. Εκτός αυτού πόσο σεβασμό (συστατικό βασικότατο για μια ισορροπημένη σχέση) μπορείτε να έχετε για κάποιον που λυπάστε;

8. “Ο χρόνος τα γιατρεύει όλα”
Ο χρόνος μπορεί να καλύψει παλιές πληγές, αλλά η επικοινωνία είναι αυτή που τελικά θα τις απαλύνει και θα τις θεραπεύσει. Αν θέλετε να διορθώσετε τα πράγματα, μιλήστε ανοιχτά μαζί του για όλα τα συναισθήματα και τις σκέψεις που σας τραβούν μακριά του.

9. “Τον έχω συνηθίσει”
Πολλοί χρησιμοποιούν αυτό το επιχείρημα για να δικαιολογήσουν γιατί επιλέγουν να μείνουν σε μια καταδικασμένη σχέση, ειδικά αν είναι μακροχρόνια. Αν έχετε καταθέσει τα όπλα απαξιώνοντας τη σχέση σας σαν μια συνήθεια και την ευτυχία σας σαν κάτι το ανύπαρκτο, τότε είναι σα να καταδικάζετε εσείς η ίδια τον εαυτό σας σε δυστυχία.

10. “Είμαστε αδελφάκια!”
Δεν μιλάμε μόνο για το σεξ σε αυτήν την περίπτωση. Σίγουρα ο πρώτος καιρός της γνωριμίας σας ήταν πιο παθιασμένος, όμως αν δεν νιώθετε τον παραμικρό ενθουσιασμό που τον βλέπετε, ακόμη κι αν είστε μαζί για καιρό, αυτό δεν είναι καλό σημάδι.

11. “Δεν έχω δουλειά”
Είτε είναι επειδή ξέρει να σας φτιάξει το αμάξι, είτε είναι επειδή μπορεί να σας παρέχει, από οικονομικής άποψης, η εξαρτητική σχέση με τον οποιονδήποτε είναι λάθος. Θα έπρεπε να μπορείτε να τα βγάλετε πέρα και μόνη σας και να είστε μαζί με κάποιον επειδή πραγματικά θέλετε να είστε μαζί του (όχι επειδή σας βολεύει).

12. “Φοβάμαι να μείνω μόνη”
Αν αυτό που σας κρατάει στη σχέση είναι ο φόβος του να μείνετε single, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να ανασκουμπωθείτε και να αναθεωρήσετε. Κι αν γνωρίσετε κάποιον καλύτερο αργότερα; Αναρωτηθείτε αν θα προτιμούσατε να είστε single και ευτυχισμένη ή σε σχέση και δυστυχισμένη.

13. “Κάνουμε καλό σεξ”
Αν το σεξ μεταξύ σας είναι τέλειο αλλά η σχέση το ακριβώς αντίθετο, τότε μάλλον η σχέση σας είναι σχετικά φρέσκια. Γι΄ αυτό πριν βγάλετε ετυμηγορία, αναρωτηθείτε αν έχει και κάποια άλλα χαρακτηριστικά που θα σας έκαναν να μείνετε μαζί του και δουλέψτε πάνω σ’ αυτά. Αν όχι, δημιουργείται το ερώτημα: Θα ήσασταν διατεθειμένη να μείνετε μαζί με κάποιον που είναι συναισθηματικά απών;

14. “Και τι θα γίνουν τα όνειρα και τα σχέδιά μας;”
Είτε είστε ήδη παντρεμένη είτε όχι, τα όνειρά σας είναι κάτι που θα έπρεπε να ακολουθεί τη δική σας καμπή ζωής και όχι των άλλων. Επίσης, σκεφτείτε πως δεν θα μπορείτε να αναβάλειτε ες αει το αναπόφευκτο.

15 “Δεν επικοινωνούμε”
Να αποδέχεστε ότι δεν μπορεί ο ένας να διαβάζει το μυαλό του άλλου για να του ικανοποιεί κάθε του ανάγκη ή επιθυμία ούτε για να γνωρίζει χωρίς να του το πει ο δεύτερος τι μπορεί να τον προβληματίζει. Είναι απαραίτητο να επικοινωνείτε ό,τι υπάρχει στο νου σας με το σύντροφό σας και όχι να απαιτείτε να το ξέρει από μόνος του… δια μαγείας.

The post 15 φράσεις που δείχνουν ότι έχετε συμβιβαστεί στη σχέση σας; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα