5 απλές αλλαγές που θα σας φέρουν πιο κοντά στην ευτυχία

Αρκεί μία απλή αλλαγή στη συμπεριφορά μας για να βελτιώσουμε τη διάθεση, τον ύπνο και την υγεία μας. Και για να γίνει αυτή η αλλαγή συνήθεια δεν χρειαζόμαστε περισσότερες από τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με τον ψυχολόγο Τζέρεμι Ντιν, συγγραφέα του βιβλίου «Making Habits, Breaking Habits». Αυτές είναι οι 5 απλές αλλαγές που θα σας φέρουν πιο κοντά στην ευτυχία.

1 Δώστε παράταση πέντε λεπτών σε ό,τι κάνετε
Είτε διαβάζετε ένα βιβλίο είτε γυμνάζεστε, αρκεί να αφιερώσετε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα πέντε λεπτά ακόμα για να αρχίσετε να

χτίζετε καλύτερη πνευματική συγκέντρωση. Ο αριθμός «πέντε» του κανόνα εφαρμόζεται κι αλλιώς: Διαβάστε πέντε ακόμα σελίδες, κάντε πέντε ακόμα κοιλιακούς.

2 Σκοτώστε το χρόνο σας
Διαλέξτε να κάνετε κάτι που είναι το αντίθετο της παραγωγικότητας. Για παράδειγμα, παρακολουθήστε τους δείκτες στο επιτοίχιο ρολόι να γυρίζουν χωρίς να κάνετε τίποτα άλλο. Για πέντε λεπτά. Είναι ένα είδος διαλογισμού.

3 Αλλάξτε την αναπνοή σας
Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να διαλογιστείτε, προσπαθήστε να βελτιώσετε την αναπνοή σας. Πατήστε «παύση» στις ρηχές, γρήγορες ανάσες και αντικαταστήστε τις με βαθιές αναπνοές, χαλαρώνοντας όσο μπορείτε το σώμα σας. Μην το κάνεις μόνο όταν είστε στρεσαρισμένες, αλλά καθιερώστε το σαν άσκηση. Έστω και για πέντε λεπτά τη μέρα.

4 Γυμνάστε το μυαλό σας με λέξεις και αριθμούς
Μετρήστε ανάποδα από το 1.000, ανά πέντε νούμερα, ή κάντε ανάποδο spelling σε λέξεις με πολλά γράμματα. Αυτά τα νοητικά παιχνίδια ενισχύουν την πνευματική συγκέντρωση και διατηρούν το μυαλό κοφτερό ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία.

5 Διαβάστε μυθιστορήματα
Πριν κοιμηθείτε. Καλύτερα κάποιο πιο απαιτητικό βιβλίο, που θα δοκιμάσει την ικανότητά σας να συγκεντρώνεστε στις σελίδες. Αρκεί βέβαια σταδιακά αυτό το βιβλίο να σας απορροφήσει στην πλοκή του, διαφορετικά καλύτερα αφήστε το.

The post 5 απλές αλλαγές που θα σας φέρουν πιο κοντά στην ευτυχία appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα