8 τροφές που θα ανεβάσουν τη διάθεσή σας!

Μπορεί ο εγκλεισμός να έχει ρίξει τη διάθεση μας αλλά υπάρχουν τρόποι να την αποκτήσετε ξανά. Αυτές είναι οι 8 τροφές που θα ανεβάσουν τη διάθεσή σας!

1 Μπανάνα

Είναι καλή πηγή απλών και σύνθετων υδατανθράκων. Τα σάκχαρα, οι απλοί δηλαδή υδατάνθρακες, προσφέρουν αίσθημα ευεξίας, ενώ οι σύνθετοι παρατείνουν τη διάρκειά της, αφού συνεχίζουν να τροφοδοτούν σταδιακά τον οργανισμό με γλυκόζη, προλαμβάνοντας έτσι την απότομη πτώση της διάθεσης.

2 Ξηροί καρποί – Καρύδια

Αποδεικνύονται ένα καλύτερα αντικαταθλιπτικά. Πλούσιοι σε μαγνήσιο, μέταλλο που ηρεμεί το νευρικό σύστημα. Επιπλέον

η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά και ιδιαίτερα σε άλφα-λινολενικό οξύ.

3 Πορτοκάλια

Εκτός από βιταμίνη C είναι πλούσια σε βιταμίνες Β που ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου, ειδικά βιταμίνη Β6 και φολικό οξύ (βιταμίνη Β9). Επίσης μας ενυδατώνουν, αποτρέποντας την αφυδάτωση η οποία, αν παραβλεφθεί, είναι μια από τις αιτίες που είμαστε κακοδιάθετοι, πεινάμε ή έχουμε ακόμη και πονοκεφάλους.

4 Πράσινο τσάι

Έρευνες έδειξαν ότι η ψυχολογική πίεση ήταν χαμηλότερη σε άτομα που έπιναν πέντε ή περισσότερα φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα.

5 Μήλα

Η κατανάλωση λαχανικών και φρούτων όπως τα μήλα, προσφέρει μια κατευναστική επίδραση, δημιουργεί περισσότερη ενέργεια και αυξάνει το συνολικό αίσθημας ευτυχίας, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Η αντιοξειδωτική κερσετίνη των μήλων προσδίδει ενέργεια στους νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο, μειώνοντας παράλληλα τις φλεγμονές και βελτιώνοντας περαιτέρω τη διάθεσή μας. Τα μήλα προσφέρουν επίσης μια καλή δόση της βιταμίνης C που σχετίζεται με τη μείωση του άγχους. Ένα άλλο τους συστατικό, η πηκτίνη, μας κρατά χορτάτους διατηρώντας τα επίπεδα της ινσουλίνης πιο σταθερά.

6 Κουρκουμάς

Το κίτρινο μπαχαρικό, δημοφιλές στην ασιατική κουζίνα, περιέχει κουρκουμίνη, η οποία βελτιώνει τη διάθεση και αποτρέπει την κατάθλιψη.

7 Καφές

Οι μικρές δόσεις καφεΐνης μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση και τις επιδόσεις σας. Μην καταναλώσετε υπερβολικές δόσεις καφεΐνης αφού μπορεί να αποβεί επιζήμιο για την ψυχολογία και την ευημερία. Επίσης, ενισχύει τον μεταβολισμό.

8 Μαύρη σοκολάτα

Αντικαταθλιπτική χωρίς αμφιβολία. Η μαύρη σοκολάτα, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και σε τρυπτοφάνη, που μεταβολίζεται σε σεροτονίνη (ορμόνη η οποία συνδέεται με τη βελτίωση της διάθεσης). Περιέχει, επίσης, σημαντικές ποσότητες σεληνίου και μαγνησίου, που ενισχύουν την καλή διάθεση.

The post 8 τροφές που θα ανεβάσουν τη διάθεσή σας! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα