Με αυτό το μυστικό θα προλάβετε τις πανάδες

Επειδή η πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία, εάν τηρείτε κάποιες καθημερινές συνήθειες δεν θα αποκτήσετε ούτε στο πρόσωπο αλλά ούτε και στα χέρια πανάδες!

Γιατί εμφανίζονται κηλίδες;

Οι κηλίδες και οι δυσχρωμίες αποτελούν διαταραχή της διαδικασίας παραγωγής μελανίνης από τα κύτταρα της επιδερμίδας. Συχνά μπορεί να αναφέρονται και ως πανάδες, μέλασμα ή χλόασμα. Εντοπίζονται κυρίως σε περιοχές του δέρματος που εκτίθενται πολύ στον ήλιο, όπως είναι το πρόσωπο, ο λαιμός, το ντεκολτέ ή τα χέρια. Εμφανίζονται σε όλους τους τύπους δέρματος και σε όλες τις ηλιακές ομάδες. Διατηρώντας την ενυδάτωση

του δέρματος, προσώπου και χεριών σε φυσιολογικά επίπεδα, απομακρύνουμε τον κίνδυνο αυτό.Είναι γνωστό ότι η ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί βλάβες στο DNA των κυττάρων του δέρματος και καταστρέφει τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης. Αποτέλεσμα η γήρανση του δέρματος, η χαλάρωση, οι πανάδες και κηλίδες αλλά και ενίοτε ο δερματικός καρκίνος.

Με αυτό το μυστικό θα προλάβετε τις πανάδες

Για να αποφύγετε τον σχηματισμό των πανάδων στο δέρμα φροντίζετε κάθε πρωί να βάζετε μετά την ενυδατική κρέμα, και μία αντιηλιακή τόσο στο πρόσωπο-λαιμό και ντεκολτέ όσο και στα χέρια. Η αντηλιακή κρέμα πρέπει να έχει υψηλό δείκτη προστασίας SPF30. Η χρήση της αντηλιακής κρέμας προστατεύει το δέρμα όχι μόνο από τις πανάδες αλλά και τη φωτογήρανση. Πρέπει να ανανεώνεται κάθε 2-3 ώρες γιατί η δράση της διαρκεί τόσο.

Το βράδυ, αφού καθαρίσετε καλά το δέρμα, χρησιμοποιείτε κρέμα με αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνη C, που βοηθά στην καθαρότητα του δέρματος και στο ομοιόμορφό του χρώμα. Χρησιμοποιείτε την κατάλληλη κρέμα ανάλογα με την ηλικία σας.

Αποφεύγετε όσο μπορείτε το κάπνισμα που αφυδατώνει το δέρμα και πίνετε πολύ νερό καθημερινά.

Η πλούσια διατροφή σε αντιοξειδωτικά βοηθά στην πρόληψη των πανάδων.

Τι να προσέχετε

Οι λευκαντικές κρέμες προσώπου δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται όταν το δέρμα είναι μαυρισμένο ή σε περιόδους όπου υπάρχει έντονη έκθεση στον ήλιο, καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν έντονο και δυσανάλογο αποχρωματισμό του δέρματος. Συστήνεται η χρήση τους κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, όπου η επιδερμίδα εκτίθεται λιγότερο στις υπεριώδεις ακτινοβολίες. Σε κάθε περίπτωση απαραίτητη είναι η χρήση ειδικού αντιηλιακού προϊόντος κατά των πανάδων.

The post Με αυτό το μυστικό θα προλάβετε τις πανάδες appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα