Ποιος είναι ο χειρότερος μήνας να μείνετε έγκυος;

Αν σκέφτεστε να κάνετε παιδί, μάλλον σας απασχολεί το να μείνετε έγκυος και όχι τόσο το πότε. Υπάρχει κάτι που πρέπει να έχειτε κατά νου πάντως: τα μωρά που συλλαμβάνονται το Μάιο έχουν αυξημένες πιθανότητες να γεννηθούν πρόωρα, σύμφωνα με την επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences.

Οι ερευνητές εξέτασαν 1,4 εκατομμύρια παιδιά και σύγκριναν την ημερομηνία γέννησής τους με την εκτιμώμενη ημερομηνία σύλληψης. Φαίνεται πως οι γυναίκες που έμειναν έγκυες το Μάιο –και άρα μπήκαν στον τρίτο τρίμηνο της κύησης τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο- είχαν 10% περισσότερες πιθανότητες

να γεννήσουν πρόωρα.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι οι μήνες κορύφωσης της εποχής της γρίπης – και η γρίπη προκαλεί φλεγμονή, που μπορεί να προκαλέσει πρόωρο τοκετό, λέει ο συγγραφέας της μελέτης Hannes Schwandt, PhD, συνεργάτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον.

Τα μωρά που γεννιούνται πρόωρα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με το αναπνευστικό και το πεπτικό σύστημα. Επίσης, συχνά χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη για βδομάδες (κάποιες φορές και για μήνες) μετά τη γέννηση, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ.

Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν αν περιμένετε να γεννήσετε εκείνη την περίοδο;

Αποφεύγετε τους άρρωστους όσο μπορείτε, πλένετε τα χέρια σας συχνά και μην τα φέρνετε σε επαφή με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα.

Όσα περισσότερα κάνετε για να ελαχιστοποίησετε τις πιθανότητες να κολλήσετε γρίπη, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να γεννήσετε ένα υγιές μωρό.

The post Ποιος είναι ο χειρότερος μήνας να μείνετε έγκυος; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα