4 φυσικοί τρόποι να ανοίξετε τον τόνο των μαλλιών σας στο σπίτι

Τα κομμωτήρια είναι πλέον κλειστά κι εσείς είχατε σκοπό να ανοίξετε τον τον τόνο στα μαλλιά σας. Μη σκάτε. Υπάρχει τρόπος και μάλιστα απόλυτα φυσικός. Όχι, μην προσπαθήσετε να το κάνετε με βαφή και σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να ακολουθήσετε τη μέθοδο των highlights, εκτός αν είστε επαγγελματίας. 

Εμείς βρήκαμε για εσάς 4 τρόπους να χαρίσετε στα μαλλιά σας sunkissed εφέ που θα σας αφήσει άφωνες. Βέβαια θα πρέπει να έχετε καστανά μαλλιά και να χρησιμοποιήσετε υλικά που υπάρχουν σίγουρα στην κουζίνα σας. 

Χαμομήλι: Ιδανικό για όσες έχετε σκούρα καστανά μαλλιά. Δημιουργεί χρυσά,

φυσικά highlights. Μέσα σε ένα μπολ με πολύ ζεστό νερό βάζετε ένα σακουλάκι χαμομήλι και αφήστε το για 10 λεπτά. Όταν κρυώσει ρίξτε το σε όλη την επιφάνεια των στεγνών αλλά καθαρών μαλλιών και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα.

Το επόμενο πρωί ξεπλένετε καλά. Το χαμομήλι είναι ένα από τα πιο απαλά συστατικά και μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όσο συχνά θέλετε. Επίσης αντιμετωπίζει και την πιτυρίδα.

Λεμόνια: Το απλώνατε και στην εφηβεία, είμαστε σίγουρες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να χαρίσετε μια ανοιχτή απόχρωση τις μπροστινές τούφες των μαλλιών. Ρίξτε δύο κ.σ. χυμό λεμονιού σε μια κούπα με ζεστό νερό.

Ανακατέψτε καλά και απλώστε το στις τούφες που θέλετε ή και σε όλη την επιφάνεια των λουσμένων μαλλιών σας. Μπορείτε να τα αφήσετε να στεγνώσουν μόνα τους στον ήλιο. Στη συνέχεια ξεπλένετε καλά και απλώστε μια μάσκα ενυδάτωσης.

Κανέλα: Σ’ αυτή την περίπτωση θα φτιάξετε μόνες σας μια μάσκα που θα αναζωογονήσει το ήδη υπάρχον χρώμα και θα του χαρίσει ένταση. Μέσα σε ένα μπολ με νερό ρίξτε ένα κ.γ. κανέλα ώστε να δημιουργηθεί μια πάστα.

Απλώστε στα μαλλιά το αγαπημένο σας conditioner και στη συνέχεια τη μάσκα με κανέλα. Σκεπάστε τα μαλλιά σας με το σκουφάκι του ντους και αφήστε τη να δράσει για 6 περίπου ώρες. Το αποτέλεσμα αλλά και το άρωμα θα σας εντυπωσιάσουν.

Baking Soda: Αναμίξετε 1 κ.γ. σόδα με νερό και απλώστε το μετά το λούσιμο και πριν το conditioner. Ξεπλένετε δηλαδή το σαμπουάν. H σόδα είναι ένα αλκαλικό συστατικό και αυτό σημαίνει πως κάνει τη δουλειά του ξανοιχτικού. Καλό λοιπόν είναι να το αποφύγετε αν τα μαλλιά σας είναι ξηρά και κατεστραμμένα. Και κάτι ακόμη: Μπορείτε να ακολουθείτε τη μέθοδο μία φορά το μήνα μόνο.

Διαβάστε ακόμη:

Η μοντέρνα εκδοχή του “hun” hairstyle

Δείτε το νέο french manicure στην πιο μοντέρνα εκδοχή του και φτιάξτε το μόνες σας στο σπίτι!

Keywords
Τυχαία Θέματα