5 λάθη που κάνετε με τα μαλλιά σας και πρέπει να τα σταματήσετε σήμερα!

Τα μαλλιά σας τα περιποιείστε σχολαστικά, όπως ακριβώς και την επιδερμίδα σας. Ειδικά κατά την περίοδο των lockdown ασχοληθήκατε πολύ μαζί τους και τα προστατεύσατε περισσότερο από ποτέ.

Ήταν άλλωστε μια καλή ευκαιρία να αφήσετε στην άκρη το σεσουάρ και το σίδερο για μπούκλες και να απλώσετε ενυδατικές μάσκες που τους χάρισαν εκτός από την απαραίτητη υγρασία, λάμψη και απαλότητα.

Σύμφωνα όμως με τους hair experts,

υπάρχουν 5 συγκεκριμένα λάθη που κάνετε οι περισσότερες και πρέπει να σταματήσετε asap. Ποια είναι; Δείτε στη συνέχεια:

Το παρακάνετε με το λούσιμο: Ο κρύος αέρας μειώνει τη φυσική υγρασία από την τρίχα που σημαίνει πως καταστρέφεται σπάει ευκολότερα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να εστιάσετε στην πλούσια ενυδάτωση και να λούζετε τα μαλλιά σας λιγότερα συχνά ώστε να παραμένουν σταθερά τα φυσικά έλαια στο τριχωτό.

Απλώστε έλαια ενυδάτωσης και αποφύγετε τα προϊόντα styling τα οποία έχουν την ιδιότητα να ξηραίνουν την τρίχα χάρη στις πρωτεΐνες που περιέχουν στη σύνθεση τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη HOIXIG (@hoixig2)

Βγαίνετε έξω με βρεγμένα μαλλιά: Το αποτέλεσμα είναι φριζάρισμα, κατεστραμμένες άκρες και σπασμένη τρίχα. Τα νωπά μαλλιά είναι εύθραυστα και γίνονται ακόμη περισσότερο όταν έρχονται σε επαφή με τον κρύο αέρα.

Εκείνο που πρέπει να κάνετε είναι να απλώσετε μικρή ποσότητα ελαίου ή προϊόντος προστασίας από τη θερμότητα και να τα στεγνώσετε καλά.

Αν δεν προλαβαίνετε να τα φορμάρετε δημιουργείστε μια χαλαρή πλεξούδα ή μια χαμηλή αλογοουρά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Azadeh Makeup Artist (@azadeh_eshagh)

Τα μαζεύετε με βαμβακερά αξεσουάρ: Το συγκεκριμένο ύφασμα απορροφά τη φυσικά έλαια της τρίχας με αποτέλεσμα να την ξηραίνει και καταστρέφει.

Το μετάξι είναι ότι καλύτερο και αυτό σημαίνει πως μπορείτε να μαζέψετε τα μαλλιά σας με μεταξωτό scruncie ή μαντήλι.

Τρίβετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο: Ενώ πρέπει απλά να τα ταμπονάρετε. Το τρίψιμο δημιουργεί έντονο φριζάρισμα και σπάσιμο.

Ακόμη καλύτερα, σύμφωνα με τους κομμωτές, είναι να τυλίγετε τα μαλλιά σας με ένα παλιό, βαμβακερό t-shirt.

Χρησιμοποιείτε τις συσκευές θερμότητας στην πιο υψηλή θερμοκρασία: Προφανώς για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας πιο γρήγορα. Ναι, το καταφέρνετε όπως επίσης και τις σπασμένες και φριζαρισμένες άκρες και ξηρότητα.

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Τα τέλεια bobs που θα σας πείσουν να κόψετε τα μαλλιά σας αμέσως μόλις ανοίξουν τα κομμωτήρια!

Indie nails: Είναι το πιο διασκεδαστικό look και ένα από τα μεγαλύτερα trends του Χειμώνα!

Keywords
Τυχαία Θέματα