DIY: Φτιάξε super ενυδατική μάσκα για σγουρά μαλλιά με αβοκάντο και μέλι

Αν έχεις σγουρά μαλλιά ξέρεις ήδη πόσο δύσκολο είναι να δαμάσεις και να φροντίσεις αυτές τις ατίθασες μπούκλες! Το κύριο θέμα που συνήθως απασχολεί τις γυναίκες με σγουρά μαλλιά έχει να κάνει με τη σωστή ισορροπία στην ενυδάτωση τους. Από τα λάθος προϊόντα περιποίησης και το styling μέχρι τις περιβαλλοντικές συνθήκες, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα μαλλιά σου μπορεί να εμφανίζουν σημάδια ξηρότητας ή να φριζάρουν… εκτός ελέγχου!

Οι μάσκες μαλλιών που έχουν βάση το αβοκάντο, όμως, αποδεικνύονται εξαιρετικά ευεργετικές γι’ αυτόν τον τύπο μαλλιών. Τα αβοκάντο περιέχουν φυσικά έλαια

με πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα καθώς επίσης βιταμίνη C (που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης) και βιταμίνη Ε (που έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μαλακτική, ενυδατική δράση στα μαλλιά). Με δυο λόγια, περιέχουν εκείνες ακριβώς τις ωφέλιμες λιπαρές ουσίες και τις βιταμίνες που χρειάζεσαι για ν’ αντιμετωπίσεις την ξηρότητα και ν’ αποκτήσεις υγιή, πιο δυνατά και ενυδατωμένα μαλλιά. Bonus: το θρεπτικό αβοκάντο είναι τέλειο και για το ξεμπέρδεμα τους!

Ο Andrew Fitzsimons, ο celebrity hairstylist που μεταξύ άλλων φροντίζει και τα μαλλιά των Kardashians, ορκίζεται στην αποτελεσματικότητα αυτής της απλής, φυσικής μάσκας που φτιάχνεται με αβοκάντο, ελαιόλαδο (extra Ω-λιπαρά, βιταμίνες Α και Ε και αντιοξειδωτική προστασία) και μέλι manuka (φημίζεται για την επανορθωτική του δράση, εσύ όμως μπορείς να φτιάξεις τη μάσκα με οποιοδήποτε μέλι διαθέτεις). Όπως ο ίδιος μάλιστα λέει, «μου αρέσει να χρησιμοποιώ ένα μπλέντερ για ν’ αναμείξω τα τέσσερα υλικά συτής της συνταγής ώστε να πετύχω μια ομοιόμορφη υφή μάσκας».

Τι θα χρειαστείς:

1 αβοκάντο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Λίγο χυμό από λεμόνι

Πώς θα την ετοιμάσεις: Ανάμειξε καλά τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο, ομοιογενές μίγμα. Άπλωσέ το ομοιόμορφα σε όλο το μήκος των μαλλιών σου και “χτένισε” τα με τα δάχτυλά σου ώστε να σιγουρευτείς ότι έχεις καλύψει κάθε σημείο τους με τη μάσκα. Άφησέ τη να δράσει για 45 λεπτά και μετά ξέπλυνε τα μαλλιά σου. Θα εντυπωσιαστείς πώς τέσσερα μόνο υλικά κατόρθωσαν να αφήσουν τα σγουρά μαλλιά σου τόσο ενυδατωμένα, απαλά, με όμορφη κίνηση!

Photo via Pinterest

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Μπορείς να φορέσεις αντηλιακό πάνω από το μακιγιάζ σου;

Η Kate Winslet έχει το πιο απίθανο makeup hack που έχουμε ακούσει ως τώρα!

Scarlett Johansson: Ο make-up artist της star αποκαλύπτει τα beauty μυστικά της

Keywords
Τυχαία Θέματα