DIY: Τρεις μάσκες προσώπου που θα σας χαρίσουν ενυδάτωση, θρέψη και λάμψη

Το weekend είναι εδώ, ο καιρός έχει χαλάσει κι εσείς θα μείνετε σπίτι. Τουλάχιστον μέχρι το βράδυ. Είναι η καλύτερη ευκαιρία να ασχοληθείτε με την επιδερμίδα σας. Ναι, θα κάνετε beaute. Και αυτό σημαίνει πως θα απλώσετε τις μάσκες σας τις οποίες θα φτιάξετε μόνες σας με φυσικά συστατικά. Εμείς σας έχουμε τρεις προτάσεις

ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες όλων σας. Ενυδάτωσης, λάμψης και θρέψης.

Μάσκα ενυδάτωσης με κακάο, μέλι και αβοκάντο: Πρόκειται για μια λαχταριστή μάσκα. Θα μπορούσε να είναι και γλυκό. Το αβοκάντο είναι super ενυδατικό, το μέλι είναι αντιβακτηριακό  και το κακάο έχει πλούσιες αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Πως θα τη φτιάξετε: Σε ένα μπολ λιώνετε μισό αβοκάντο, ρίχνετε ένα κ.σ. κακάο σε σκόνη και ένα κ.σ. μέλι. Τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν ένα παχύρευστο μείγμα.

Την απλώνετε σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα. Την αφήνετε να δράσει για 10 λεπτά και την ξεβγάζετε με άφθονο ζεστό νερό.

Μάσκα θρέψης με μέλι, χαμομήλι και μαγιά: Το μέλι είναι ενυδατικό και τις περισσότερες φορές είναι η βάση προϊόντων που αντιμετωπίζουν την ακμή. Η μαγιά με τη σειρά της είναι θρεπτική χάρη στη βιταμίνη Β που περιέχει ενώ το χαμομήλι είναι καταπραϋντικό.

Πως θα τη φτιάξετε: Αρχικά ρίξτε μέσα σε καυτό νερό δύο φακελάκια χαμομήλι. Στη συνέχεια το βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε ένα κ.σ. μέλι και ένα κ.σ. μαγιά. Ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα.

Απλώνετε ένα λεπτό στρώμα στην επιδερμίδα και το αφήνετε να δράσει για 20 λεπτά. Τέλος, το ξεβγάζετε καλά με χλιαρό νερό και ενυδατώνετε το δέρμα σας με την κρέμα σας.

Μάσκα λάμψης και λεύκανσης με παπάγια και μέλι: Το μέλι απαλύνει την επιδερμίδα ενώ η παπάγια αντιμετωπίζει δισχρωμίες και θαμπάδα.

Πως θα τη φτιάξετε: Ρίχνετε σε ένα μπολ μισή κούπα λιωμένης παπάγια και 2 κ.σ. μέλι. Ανακατεύετε καλά.

Απλώνετε τη μάσκα και την αφήνετε για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάζετε και ενυδατώνεται την επιδερμίδα σας.

Κεντρική photo: Rosdiana Ciaravolo/Getty Images/Ideal Image

Διαβάστε ακόμη:

O Δημήτρης Γιαννέτος μας αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες για το hair look της Camila Cabello στο εξώφυλλο του Time

Η Kylie Jenner σκέφτηκε τον ωραιότερο και πιο έξυπνο τρόπο για να πουλήσει τα καλλυντικά της!

Keywords
Τυχαία Θέματα