Primer: Ήρθε η ώρα να γίνει μέρος της make up ρουτίνας σας -5 για να επιλέξετε!

Οι make up artists τονίζουν πολύ συχνά το σημαντικό ρόλο του primer, αν θέλετε το μακιγιάζ να είναι άψογο και να παραμένει στη θέση του για ώρες.

Ειδικά τώρα που φοράτε μάσκα και το πιθανότερο είναι να μένουν σ’ αυτή ίχνη από το φον ντε τεν σας.

Μέχρι τώρα όλες πιστεύατε πως το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε το σωστό φον ντε τεν. Κι όμως, δεν είναι αρκετό.

Εξίσου σημαντικό είναι πάρει τη θέση που του αξίζει, στο νεσεσέρ σας και το κατάλληλο primer.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η

δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikki_Makeup (@nikki_makeup)

Oι ειδικοί είναι και πάλι εδώ για να σας εξηγήσουν τα πάντα με λεπτομέρειες. 

Όπως μάλλον καταλαβαίνετε από την ονομασία του είναι το πρώτο και καλύτερο. Εκείνο που πρέπει να εφαρμοσθεί πριν από οποιοδήποτε προϊόν κάλυψης και αμέσως μετά την ενυδάτωση.

Στην ουσία λειτουργεί ως βάση πριν από τη βάση (φον ντε τεν) και σας εγγυάται ότι το μακιγιάζ σας δεν πρόκειται να πάει πουθενά όσες ώρες κι αν περάσουν.

Παράλληλα ανάλογα με τη φόρμουλα αλλά και τα συστατικά του μπορεί επίσης να χαρίσει έξτρα ενυδάτωση, λάμψη ή να μειώσει του ανεπιθύμητους πόρους.

Κάποια pimers επίσης είναι κατάλληλα για λιπαρές επιδερμίδες αφού εξαφανίζουν τις γυαλάδες και δεν τους επιτρέπουν να εμφανιστούν μέσα στη μέρα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστείτε blotting papers.

Αυτός μάλιστα είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους καθημερινής χρήσης του primer καθώς επίσης και η μεγάλη διάρκεια του μακιγιάζ το οποίο μένει αναλλοίωτο.

Φυσικά θα πρέπει να βρείτε το κατάλληλο primer αφού στην αντίθετη περίπτωση δεν θα παρατηρήσετε κάποια βασική διαφορά με αποτέλεσμα να πιστεύετε ότι δε ντο έχετε πραγματικά ανάγκη.

Έξτρα tip: Το απλώνετε με τα δάχτυλα και με απαλές κυκλικές κινήσεις σε όλη την επιφάνεια του προσώπου αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Περιμένετε 1 λεπτό μέχρι να απορροφηθεί και συνεχίζετε με την εφαρμογή του φον ντε τεν και της πούδρας.

Smashbox Photo Finish Foundation Primer Light

Bobbi Brown Primer Plus Mattifier 

NYX Born To Glow Illuminating Primer 

Max Factor Miracle Prep Illuminating & Hydrating Primer

Laura Mercier Pure Canvas Primer Hydrating 

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

DIY: 3 τέλειες μάσκες με αβγό για πρόσωπο, μαλλιά και νύχια!

Φον ντε τεν: Τα 4 βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για άψογη εφαρμογή!

Keywords
Τυχαία Θέματα