Summer skincare essentials: 9+1 προϊόντα ομορφιάς για ενυδάτωση & λάμψη

Το έχουμε ξαναπεί πως η επιδερμίδα μας το καλοκαίρι χρειάζεται έξτρα φροντίδα και πολύ ενυδάτωση. Η έκθεση στον ήλιο, η αλλαγή της θερμοκρασίας και πολλοί άλλοι παράγοντες αφυδατώνουν το δέρμα, έτσι δημιουργούνται διαφορετικές ανάγκες και ίσως πρέπει να αλλάξουμε την ρουτίνα ομορφιάς μας, για προστασία και λάμψη!

Tι πρέπει να έχετε στο νεσεσέρ σας το καλοκαίρι και ποια είναι αυτά τα
προϊόντα ομορφιάς που μας έκαναν εντύπωση

και πρέπει να τα εντάξουμε στην skincare routine μας;

Θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας αυτήν την περίοδο, είναι άκρως καλοκαιρινά και απαραίτητα για το beauty bag!

#Αντηλιακό:

To must have item του καλοκαιριού και όχι μόνο αφού ακόμα και με συννεφιά το αντηλιακό είναι απαραίτητο!

Εφαρμόστε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με υψηλό SPF (τουλάχιστον 30) για να προστατέψετε το δέρμα σας από τις βλαβερές ακτίνες UV σε πρόσωπο και σώμα.

Αναζητήστε ένα αντηλιακό που να είναι ανθεκτικό στο νερό και εφαρμόστε το ξανά σίγουρα κάθε δύο ώρες ή και πιο συχνά εάν κολυμπάτε ή ιδρώνετε. Απλώστε το καλά και στα σημεία που αμελούμε συνήθως, λαιμό, κλειδώσεις, ακόμα και στις πατούσες, ο ήλιος δεν αστειεύεται.

CAUDALIE – Vinosun High Protection Water SPF50 Spray

Αντηλιακή Λοσιόν Προσώπου & Σώματος

#Ελαφριά ενυδατική κρέμα:

Επιλέξτε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα χωρίς λιπαρά για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο χωρίς να το αισθάνεστε βαρύ. Ψάξτε για ενυδατικές κρέμες που περιέχουν συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, νιασιναμίδη και αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα και προσφέρουν νεανική φρέσκια όψη!

Clinea – Tint n’ Glow

Gel-κρέμα ενίσχυσης λάμψης με χρώμα

#Facial mist:

Το προϊόν που πρέπει να έχετε στο γραφείο, στην τσάντα, την παραλία, για ανανέωση και ανάσα δροσιάς όλη την ημέρα. Ψάξτε για facial mists που περιέχουν καταπραϋντικά συστατικά όπως αλόη βέρα ή ροδόνερο για να ενυδατώσουν αλλά και να ηρεμήσουν την επιδερμίδα σας!

Byoma – Balancing Face Mist

#Essence ή τόνερ

Στο πλαίσιο της περιποίησης της επιδερμίδας, το essence είναι ένα προϊόν που εφαρμόζεται μετά τον καθαρισμό και το τόνερ αλλά πριν την εφαρμογή ορών ή ενυδατικών.
Είναι ένα υδαρές ή ελαφρύ κολλώδες υγρό σκεύασμα που συνήθως περιέχει υψηλή συγκέντρωση ενεργών συστατικών, όπως βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, υαλουρονικό οξύ ή εκχυλίσματα βοτάνων.

Ren Clean Skincare – Perfect Canvas Smooth, Prep & Plump Essence

#Ενυδατικός ορός:

Oι οροί-serum λειτουργούν στοχευμένα και ενισχυτικά γι’αυτό αναζητήστε ορούς ενυδάτωσης-booster για την επιδερμίδα!

Vichy Mineral 89 Booster Προσώπου

#Ενυδατική μάσκα ή toner pads:

Περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας  με sheet masks, υφασμάτινες μάσκες μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να προσφέρετε επιπλέον ενυδάτωση. Επιλέξτε μάσκες που περιέχουν συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, κεραμίδια, πεπτίδια ή αλόη βέρα για μέγιστη ενυδάτωση. Επίσης ένα νέο skincare trend είναι τα “toner pads” που οι κορεάτισσες χρησιμοποιούν φανατικά.

NIP+FAB – Glycolic Fix

Eπιθέματα καθαρισμού

#Απολέπιση:

Η τακτική απολέπιση 1 με 2 φορές την εβδομάδα είναι σημαντική για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να το διατηρήσετε λείο και απαλό.

Euthalia-Brightening Exfoliating Balsam

#Lip balm με SPF:

Μην ξεχνάτε να προστατεύετε και τα χείλη σας. Χρησιμοποιήστε ένα βάλσαμο για τα χείλη που περιέχει SPF για να τα προστατεύσετε από τις ακτίνες του ήλιου. Αναζητήστε βάλσαμα με ενυδατικά συστατικά όπως βούτυρο καριτέ ή λάδι καρύδας.

KIKO MILANO DISNEY – THE LITTLE MERMAID LIP BALM SPF 50

Και το πιο σημαντικό από όλα είναι να πίνετε άφθονο νερό! Η ενυδάτωση ξεκινά από μέσα, γι’ αυτό φροντίστε να πίνετε επαρκή ποσότητα νερού όλη την ημέρα για να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο και υγιές. Επίσης ωραίο το σοκολατένιο μαύρισμα αλλά είναι πολύ σημαντικό να μην το παρακάνετε με την ηλιοθεραπεία ακόμα και εάν φοράτε αντηλιακό!

Περιορίστε την έκθεση στον ήλιο κατά τις ώρες αιχμής (συνήθως μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ.) και απολαύστε υπεύθυνα το καλοκαίρι σας!

Πηγή φωτογραφιών: Pexels

Mια ματιά ακόμα:

Απολέπιση το καλοκαίρι; Πόσο συχνά πρέπει να την κάνεις και τι να προσέξεις! 

Keywords
Τυχαία Θέματα