Vassilis Zoulias: Συνέντευξη με τον σχεδιαστή που λατρεύει να ντύνει τις γυναίκες με ένα… “Old school Hollywood glamour”

Vasssilis Zoulias! Ο σχεδιαστής που με τις δημιουργίες του εξυμνεί την φινέτσα και την κομψότητα. Ένας από τους πιο σημαντικούς της εποχής μας και δικός μου αγαπημένος υποδέχεται το faysbook.gr στο ατελιέ του και μας μιλά για την καινούργια του συλλογή, αποκαλύπτει το μήνυμα που του έστειλε η Alison Brie που φόρεσε ρούχο του στις Χρυσές Σφαίρες και ανακηρύχτηκε η πιο καλοντυμένη, σχολιάζει το στυλ των Ελληνίδων κ.α. Διαβάστε τη συνέντευξή του.

1. Σε λίγες μέρες θα παρουσιάσετε την συλλογή σας resort 19 θα μας αποκαλύψετε λίγα

πράγματα για αυτή ;

Η αρχική έμπνευση ήταν το “the crown” η σειρά και επειδή μου αρέσει να βάζω πάντα ελληνικά στοιχεία μέσα στις κολεξιόν μου, είπα γιατί μόνο το αγγλικό crown και την βασίλισσα Ελισάβετ; Έτσι σκέφτηκα πως το 1963 την εποχή του γάμου του Κωνσταντίνου με την Άννα Μαρία ήταν η πιο νέα και όμορφη βασίλισσα της Ευρώπης. Έπειτα βρήκα και το μέρος που έψαχνα και είχα φανταστεί για να πραγματοποιήσω αυτή την επίδειξη, γιατί έψαχνα ένα μέρος που να μοιάζει με μικρό παλάτι. Η συλλογή λοιπόν θα έχει τα κοσμήματα του Περικλή Κονδυλάτου που θα λέγονται ” The crown jewels ” και τα μοντέλα θα είναι βασίλισσες , πριγκίπισσες και κυρίες των τιμών στην σημερινή εποχή!

2. Η Alison Brie υποψήφια στις χρυσές σφαίρες δεν κέρδισε το βραβείο… κέρδισε όμως τις εντυπώσεις στο κόκκινο χαλί με την μοναδική δημιουργία σας! Ποια ήταν τα συναισθήματα σας μόλις το ακούσατε ;

Αρχικά να σου πω, πως ήξερα ότι τα ρούχα είχαν πάει στην Αμερική και τα είχε πάρει μια διάσημη στυλίστρια όμως δεν γνώριζα τι θα γίνει και ποια θα το φορέσει. Έτσι 2 μέρες πριν τα Golden Globes μου έστειλαν ένα mail με την Alison Brie χωρίς το κεφάλι της για να δω το styling και με ρώτησαν αν αυτό το ρούχο το έχει φορέσει ποτέ κάποια προσωπικότητα στην Ελλάδα. Με απόλυτη σιγουριά λοιπόν τους απάντησα όχι γιατί όταν το συγκεκριμένο ρούχο το έδειξα σε μια επίδειξη στο Σ.Νιάρχος για ένα περίεργο λόγο μόλις τα ρούχα γύρισαν στο ατελιέ, το έκρυψα πίσω στην αποθήκη και είπα στους βοηθούς μου πως αν έρθει κάποιος στυλίστας η οποιοσδήποτε το ζητήσει δεν θα το δώσετε ούτε στην μητέρα μου. Όταν παρακολούθησα λοιπόν ζωντανά τα “Golden Globes” η πρώτη αντίδραση ήταν να ξεκινήσω να χοροπηδάω και να ουρλιάζω μαζί με τους φίλους μου που το βλέπαμε γιατί η χαρά ήταν ανείπωτη…
Εδώ αποκλειστικά θα σου δείξω και το mail που μου έστειλε η Alison Brie γιατί ένιωσε ευτυχισμένη για την εμφάνιση της και ήθελε να μου γράψει ένα προσωπικό μήνυμα… (φωτό). Μπορεί κάποιος να ντύσει μια σταρ στα Golden Globes ή στα Oscar, το ότι ξεχώρισε όμως και βγήκε πρώτο στη λίστα των πέντε αφήνοντας πίσω μεγάλους οίκους του εξωτερικού (Givency, Prada κ.α ) ήταν πολύ σημαντικό! H αγγλική Vogue έγραψε “Vasilis Zoulias Old School Hollywood Glamour” και το Vanity Fair έγραψε πως ήταν μια μοντέρνα έκδοση της Audrey Hepburn! Aυτή λοιπόν η επιτυχία δεν είναι μόνο δικιά μου αλλά είναι και μια επιτυχία της Ελλάδας που δείχνει πως ακόμα και αυτό τον καιρό υπάρχουν άξιοι δημιουργοί σε όλους τους τομείς που αν βρεθούν στο σωστό μέρος την σωστή στιγμή μπορούν να γίνουν θαυμάσια πράγματα.

3. Ξεκινήσατε να σχεδιάζετε αξεσουάρ (τσάντες & παπούτσια), πιστεύετε πως μια λάθος επιλογή σε αξεσουάρ μπορεί να “καταστρέψει” μια κατά τα άλλα προσεγμένη εμφάνιση ;

Βέβαια! Εσείς οι γυναίκες κοιτάτε πάντα εμάς τους άντρες στα παπούτσια και μας κρίνετε αναλόγως και το ίδιο κάνουμε και εμείς. Οπότε τα αξεσουάρ είναι το νούμερο ένα και είναι καλύτερο να έχεις μια ακριβή τσάντα και ένα καλό παπούτσι που θα σε κάνει να νιώθεις πάντα καλά όταν το φοράς.

4. Η αγαπημένη σας δεκαετία ’55- ’65 είναι η δεκαετία που ενέπνεε φινέτσα και θηλυκότητα! Πιστεύετε πως μπορούν να φορέσουν αυτά τα σικ φορέματα γυναίκες όλων των ηλικιών!

Φυσικά και εγώ απευθύνομαι σε γυναίκες όλων των ηλικιών, κάνω φορέματα για αποφοιτήσεις και έχει τύχει και σε περιπτώσεις γάμων να ντύνω από το παρανυφάκι μέχρι την μητέρα και την γιαγιά της νύφης! Η κομψότητα αναγνωρίζετε από όλους και από τους άντρες ιδιαίτερα, οι άντρες είναι οι μεγαλύτεροι θαυμαστές τις δουλείας μου, σε πολλά καλέσματα που έχω βρεθεί με σταματούν άντρες και μου λένε πως “σας έστείλα την γυναίκα μου γιατί θέλω να την βλέπω με την γραμμή που φτιάχνετε “. Δεν έχω αγχος να βρω τη μόδα αυτό που κάνω είναι η μόδα να με βρίσκει … σημασία έχει το διαχρονικό και εγώ σε αυτό ποντάρω, γιατί την στιγμή που θα γράψεις για τις τάσεις το επόμενο λεπτό θα έχουν φύγει…

5. Αγαπάτε τα ντεσεν και το χρώμα όπως έχουμε δει στις κολεξιόν σας ! Ποιο ντεσεν θα προτείνατε να επιλέξουν οι γυναίκες για άνοιξη – καλοκαίρι;

Έχω λατρεία στα ντεσέν, δεν υπάρχει μια συλλογή που έχω κάνει και να μην έχω κάτι πουά η καρό. Παίζω πολύ με τα χρώματα και τα υλικά όμως για φέτος θα πρότεινα κάτι εμπριμέ !

6. Μια διάσημη σταρ του εξωτερικού και μια Ελληνίδα που αγαπάτε για το στυλ της;

Η γυναίκα που μου αρέσει για το στυλ της από το εξωτερικό είναι η cate blanchett είναι πραγματικά η αγαπημένη μου και Ελληνίδες είναι πάρα πολλές , όμως θα πω την μούσα μου την Δωροθέα Μερκούρη !

7. Ο αγαπημένος σας σχεδιαστής του εξωτερικού ;

Θα σου πω για αυτή την στιγμή που μιλάμε, μου άρεσε πολύ η συλλογή του Marc Jacobs για τα 80s που έδειξε τώρα το χειμώνα νομίζω ότι ήταν μια φανταστική συλλογή και αυτό σηματοδοτεί και θα το θυμηθείς το τέλος των 80s σαν τάση. Τώρα έρχονται τα 90s γιατί όλοι οι σχεδιαστές επηρεάζονται και εμπνέονται από το παρελθόν.

8. Πιστεύετε πως οι Ελληνίδες είναι στυλάτες από άποψη η ακολουθούν πιστά τις τάσεις τις εκάστοτε σεζόν ;

Καταρχήν να σου πω… πως οι Ελληνίδες συγκαταλέγονται στις πιο καλοντυμένες τις Ευρώπης. Αυτό που θα μπορούσε να πει κάποιος σαν προτροπή, όχι σαν συμβουλή είναι να μην προσπαθούν να είναι ντυμένες ακριβώς σαν τις σελίδες των περιοδικών που διαβάζουν, να προσπαθήσουν να βρουν το προσωπικό τους στυλ και να βάλουν τη δική τους σφραγίδα.

9. Πως θα περιγράφατε την γυναίκα που φοράει τις δημιουργίες σας;

Η γυναίκα που φοράει τις δημιουργίες μου είναι σοφιστικέ, γνωρίζει ποια είναι, έχει υψηλή αυτοεκτίμηση, θέλει να είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες και της αρέσει να ξεχωρίζει με ένα διακριτικό τρόπο.

10. Ένα φόρεμα που θα πρέπει να έχει η σύγχρονη γυναίκα στην γκαρνταρόμπα της ;

Τώρα και με τον θάνατο του Givency, πέθανε κάπως και η κομψότητα όπως την ξέραμε μαζί του. Το φόρεμα που φορούσε η Audrey στην ταινία “Sabrina” που είναι και ένα φόρεμα από τα best seller τα δικά μου με τα δυο φιογκάκια στους ώμους, είναι το τέλειο κοκτέιλ φόρεμα που μπορεί να έχει μια γυναίκα στην ντουλάπα της και να την βγάλει από την οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή που μπορεί να μην ξέρει τι να βάλει. Οπότε ναι! θα είναι ένα μικρό μαύρο φόρεμα.

Photo Credit: Giannis Priftis

Keywords
school, hollywood, hollywood, school, old school, vanity fair, audrey hepburn, cate blanchett, στυλ, crown, νέα, golden, mail, ελλαδα, συγκεκριμένο, εμφάνιση, σταρ, oscar, prada, vogue, vanity, audrey, αγχος, jacobs, ώμους, photo, oscar 2011, oscar 2011 live, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, τελος του κοσμου, βασιλισσα ελισαβετ, μιλα, αξεσουαρ, γυναικα, μητερα, μοδα, ρουχα, σημερινη, σταρ, φορεματα, χρωματα, mail, oscar, prada, vogue, αγχος, αμερικη, ανοιξη, αννα, γινει, δικη, δειχνει, υπαρχει, εμπνευση, εμφάνιση, εποχη, επιτυχια, ερχονται, ιδιο, κοκτειλ, κοσμηματα, λαθος, λογο, μαυρο, μικρο, μοντελα, μαρια, νιαρχος, παντα, ομορφη, παπουτσια, πεθανε, σεζον, σελιδες, συγκεκριμένο, σειρα, στυλ, στο κοκκινο, σφραγιδα, ταση, υψηλη, χρωμα, χαρα, αντρες, audrey, cate blanchett, crown, ελληνικα, golden, ιδιαιτερα, jacobs, κωνσταντινου, μοιαζει, νιωθεις, old school, σωστο, θελω να, υλικα, vanity fair, vanity, ώμους, γιαγια
Τυχαία Θέματα