«Μπαμπάς» με ρούμι από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη!

Εκτέλεση για το «μπαμπά»:

Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα με την μαγιά μια κουταλιά ζάχαρη και 2 κουταλιές αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι και αφήνουμε 10 λεπτά για να δουλέψει η μαγιά μας. Έπειτα βάζοντας στο μίξερ τον γάντζο ή το φτερό προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τα αυγά και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι με το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο που όμως δεν είναι καυτό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ, τον σκεπάζουμε με μια πετσέτα και

αφήνουμε περίπου μια ώρα για να φουσκώσει το ζυμάρι μας.

Αφού φουσκώσει βουτυρώνουμε μια οποιαδήποτε φόρμα ή φορμάκια που θα ψήσουμε τον μπαμπά και βάζουμε μέσα το ζυμαράκι μας ,όχι επάνω από την μέση της φόρμας. Περιμένουμε άλλη μισή ώρα να ξαναφουσκώσει το ζυμάρι μας και έπειτα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου μισή ώρα.

Εκτέλεση για το σιρόπι:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα μας τα υλικά και ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει μια βράση. Κατεβάζουμε από την φωτιά να κρυώσει.

Εκτέλεση για την σαντιγί:

Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα βάζουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί.

Στήσιμο «μπαμπά»:

Μόλις ο «μπαμπάς» είναι έτοιμος τον βγάζουμε από τον φούρνο του κάνουμε πολλές τρύπες με μια οδοντογλυφίδα στην επιφάνεια και τον αναποδογυρίζουμε μέσα σε ένα ταψί.

Έπειτα τον περιχύνουμε με το σιρόπι μας και τον αφήνουμε 20 λεπτά να σιροπιαστεί καλά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε την μαρμελάδα μας προσθέτοντας και δυο κουταλιές της σούπας νερό και με ένα πινέλο περνάμε καλά όλο μας τον μπαμπά. Τέλος αφού βάλουμε την σαντιγί μας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής τον γαρνίρουμε με ροζετες.

Δείτε τα υλικά και το video στο Dimitriosmakriniotis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα