Δείτε γιατί οι Κορεάτισσες δεν χρησιμοποιούν ποτέ πετσέτα προσώπου και ακολουθήστε τη συμβουλή τους!

Οι Κορεάτισσες είναι διάσημες για την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης και τα δεκάδες προϊόντα που χρησιμοποιούν ευλαβικά πρωί και βράδυ.

Τουλάχιστον αυτό γνωρίζαμε μέχρι πρότινος αφού τον τελευταίο χρόνο αποκάλυψαν το νέο beauty trend που ακολουθούν.

Πρόκειται για το skip care, την νέα τάση που θέλει να παρακάμπτουμε κάποια στάδια-προϊόντα περιποίησης αλλάζοντας φιλοσοφία και υιοθετώντας

μια νέα που στηρίζεται στο moto “less is more”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SENSAI Cosmetics (@sensaibeauty)

Τώρα έρχονται με έναν νέο κανόνa. Υποστηρίζουν πως δεν πρέπει να σκουπίζουμε το πρόσωπο μας με πετσέτα μετά τον καθαρισμό με νερό. Κι αυτό γιατί επειδή, σύμφωνα με έρευνες, τα προϊόντα περιποίησης που ακολουθούν, λειτουργούν καλύτερα σε νωπή επιδερμίδα.

Αυτό συμβαίνει γιατί σε βρεγμένο-νωπό δέρμα οι φόρμουλες μπορούν να διεισδύσουν ευκολότερα στις βαθύτερες στοιβάδες κάτι το οποίο δεν συμβαίνει αν το δέρμα είναι σκουπισμένο και στεγνό. 

Παράλληλα, οι πετσέτες, επειδή είναι εκτεθειμένες στο μπάνιο με αποτέλεσμα να συγκεντρώνουν μικρόβια και βακτήρια που τις κάνουν επικίνδυνες όσο αφορά την υγεία του δέρματος, ειδικά αν είναι ευαίσθητο, λιπαρό και με τάση ακμής.

Οι Κορεάτισσες λοιπόν προτείνουν να απομακρύνετε το νερό με τα χέρια όσο αυτό είναι δυνατό πάντα με ανοδικές κινήσεις ξεκινώντας από τα ζυγωματικά και συνεχίζοντας σε μέτωπο, πηγούνι και λαιμό. Στη νωπή επιδερμίδα απλώνετε τον ορό ενυδάτωσης και στη συνέχεια την ενυδατική κρέμα.

Τι λέτε; Θα το δοκιμάσετε;

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

5 παλέτες σκιών που θα σας χαρίσουν τα πιο εντυπωσιακά eye make up looks!

Σήμερα θα κάνετε απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής με ένα υλικό που υπάρχει στην κουζίνα σας!

Keywords
Τυχαία Θέματα